Kategori | Fra bladet

Ønsker å bidra til forandring

Ønsker å bidra til forandring

Oddvar Rønsen, baptist fra Oslo og økonom med lang erfaring fra internasjonalt næringsliv har i flere år vært engasjert i Misjonsalliansens program for mikrokreditt.

Av Roger Dahl

I et portrett i giverbladet Tsjili sier Rønsen blant annet:

–Jeg har alltid villet engasjere meg i noe som skaper en forskjell, noe som fremmer utvikling og skaper velstand, og forteller om hvordan hans gode venn fra Argentina, René Padilla, åpnet veien til Misjonsalliansen, fordi Padilla også var en god venn av Misjonsalliansens generalsekretær Arnt Jerpstad.

Det ble begynnelsen på engasjementet hos Misjonsalliansen, utover det å være giver. Rønsen ble med i det rådgivende utvalget for mikrofinans. I dag er Rønsen engasjert i forhold til et større mikrofinansprosjekt i Vietnam, der formålet er å hjelpe fattige kvinner, der kvinnene som får lån også får tilbud om ulike kurs, som vil gjøre dem bedre skikket til å forvalte pengene de låner og til å gjennomføre prosjekter innenfor dyrehold, landbruk og annet.

–Deler av mikrokreditnæringen drives for å tjene penger, ikke for å tjene mennesker, sier Oddvar Rønsen til Tsjili og fortsetter:

–Jeg vil løfte fram en kristen, sosial mikrofinans, der man setter mennesker i sentrum, og der man beskytter låntakerne mot seg selv. Saken er at fattige mennesker så lett kan ta opp lån de ikke er i stand til å betale tilbake.

Illustrasjonstekst: Faksimile fra Tsjili 5/2012

 

Share

 

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

nov
28
fre
17:00 Kontaktutvalg på Rivermont @ Rivermont Ungdomssenter
Kontaktutvalg på Rivermont @ Rivermont Ungdomssenter
nov 28 @ 17:00 – 16:00
Samling for baptistmenighetene i Nord-Norge og de nordnorske baptiststyrene. Hovedfokus på årets samling vil være fokus på nådegavene sin plass og bruk i menighetene, basert på Naturlig menighetsutviklingsbok «Nådegavenes tre farger.»   Menighetene i Midt-Norge[...]
nov
29
lør
10:00 2. generasjonskurs @ Oslo 1. baptistkirke
2. generasjonskurs @ Oslo 1. baptistkirke
nov 29 @ 10:00 – 16:00
Hvordan tenker vi veien framover? Hvordan skal vi bevare de unge i troen og gi de rom i menigheten til å utvikle seg til fremtidens menighetsledere? Spørsmålene melder seg i enhver menighet, men denne gangen[...]
des
5
fre
all-day Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole
Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole
des 5 – des 7 all-day
Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole | Akershus | Norge
Bli med og få en fantastisk musikkopplevelse! Vi skal øve inn et repertoar fullt av flott gospelmusikk av blant annet Kirk Franklin og musikk fra gospelversjonen av Händels Messias. Vi øver på Holtekilen Folkehøgskole i[...]

View Calendar

Annonser

Reklame her!