Kategori | Fra bladet

Ønsker å bidra til forandring

Ønsker å bidra til forandring

Oddvar Rønsen, baptist fra Oslo og økonom med lang erfaring fra internasjonalt næringsliv har i flere år vært engasjert i Misjonsalliansens program for mikrokreditt.

Av Roger Dahl

I et portrett i giverbladet Tsjili sier Rønsen blant annet:

–Jeg har alltid villet engasjere meg i noe som skaper en forskjell, noe som fremmer utvikling og skaper velstand, og forteller om hvordan hans gode venn fra Argentina, René Padilla, åpnet veien til Misjonsalliansen, fordi Padilla også var en god venn av Misjonsalliansens generalsekretær Arnt Jerpstad.

Det ble begynnelsen på engasjementet hos Misjonsalliansen, utover det å være giver. Rønsen ble med i det rådgivende utvalget for mikrofinans. I dag er Rønsen engasjert i forhold til et større mikrofinansprosjekt i Vietnam, der formålet er å hjelpe fattige kvinner, der kvinnene som får lån også får tilbud om ulike kurs, som vil gjøre dem bedre skikket til å forvalte pengene de låner og til å gjennomføre prosjekter innenfor dyrehold, landbruk og annet.

–Deler av mikrokreditnæringen drives for å tjene penger, ikke for å tjene mennesker, sier Oddvar Rønsen til Tsjili og fortsetter:

–Jeg vil løfte fram en kristen, sosial mikrofinans, der man setter mennesker i sentrum, og der man beskytter låntakerne mot seg selv. Saken er at fattige mennesker så lett kan ta opp lån de ikke er i stand til å betale tilbake.

Illustrasjonstekst: Faksimile fra Tsjili 5/2012

 

Share

 

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

mar
31
tir
all-day Påskeleir @ Liland ungdomssenter
Påskeleir @ Liland ungdomssenter
mar 31 – apr 2 all-day
Mer informasjonShare
apr
1
ons
all-day Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
apr 1 – apr 6 all-day
Mer informasjonShare
all-day Påskeleir @ Nordmarkskapellet
Påskeleir @ Nordmarkskapellet
apr 1 – apr 5 all-day
Les merShare

View Calendar

Annonser

Reklame her!