Kategori | Fra bladet

Ønsker å bidra til forandring

Ønsker å bidra til forandring

Oddvar Rønsen, baptist fra Oslo og økonom med lang erfaring fra internasjonalt næringsliv har i flere år vært engasjert i Misjonsalliansens program for mikrokreditt.

Av Roger Dahl

I et portrett i giverbladet Tsjili sier Rønsen blant annet:

–Jeg har alltid villet engasjere meg i noe som skaper en forskjell, noe som fremmer utvikling og skaper velstand, og forteller om hvordan hans gode venn fra Argentina, René Padilla, åpnet veien til Misjonsalliansen, fordi Padilla også var en god venn av Misjonsalliansens generalsekretær Arnt Jerpstad.

Det ble begynnelsen på engasjementet hos Misjonsalliansen, utover det å være giver. Rønsen ble med i det rådgivende utvalget for mikrofinans. I dag er Rønsen engasjert i forhold til et større mikrofinansprosjekt i Vietnam, der formålet er å hjelpe fattige kvinner, der kvinnene som får lån også får tilbud om ulike kurs, som vil gjøre dem bedre skikket til å forvalte pengene de låner og til å gjennomføre prosjekter innenfor dyrehold, landbruk og annet.

–Deler av mikrokreditnæringen drives for å tjene penger, ikke for å tjene mennesker, sier Oddvar Rønsen til Tsjili og fortsetter:

–Jeg vil løfte fram en kristen, sosial mikrofinans, der man setter mennesker i sentrum, og der man beskytter låntakerne mot seg selv. Saken er at fattige mennesker så lett kan ta opp lån de ikke er i stand til å betale tilbake.

Illustrasjonstekst: Faksimile fra Tsjili 5/2012

 

Share

 

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

feb
5
fre
17:00 Hovedstyret @ Det Norske Baptistsamfunn
Hovedstyret @ Det Norske Baptistsamfunn
feb 5 @ 17:00 – feb 6 @ 21:00
Det Norske Baptistsamfunns hovedstyreShare

View Calendar

Annonser

Reklame her!