Om oss

SONY DSC

Baptistene i Norge er et internasjonalt folk. Her feirer baptister fra Eidsvoll og Lillehammer grunnlovsjubileet på Eidsvoll. Denne gruppen er innflyttere til Norge fra Karen-staten i Burma. (Foto: Terje Aadne)

Det Norske Baptistsamfunn ble etablert i 1879, og er en sammenslutning av selvstendige baptistmenigheter i Norge.  Ved siste årsskifte (2013) var det 97 menigheter tilsluttet Baptistsamfunnet. Disse har 6528 døpte medlemmer. Når vi regner med barn og andre med juridisk tilknyting blir dte totale medlemstallet 12.022.  Det Norske Baptistsamfunn er tilknyttet Baptist World Alliace og European Baptist Federation.

Formålet til Baptistsamfunnet er uttrykt slik:

Det Norske Baptistsamfunn er et kristent trossamfunn som med Bibelen som rettesnor for tro, liv og lære bekjenner seg til baptistisk tro og ordning. Det er en fri sammenslutning av selvstendige menigheter med samme bekjennelse som samarbeider om felles misjonsoppgaver i Norge og i andre land, og som opprettholder formelt medlemskap i Det Norske Baptistsamfunn. Det har til oppgave å fremme disse menigheters arbeid og lede deres fellestiltak for Guds rikes utbredelse. (§2 i våre vedtekter)

Det daglige arbeidet i Baptistsamfunnet gjøres ut fra visjonen. Mellom landsmøtene, som er kirkesamfunnets øverste organ ledes arbeidet av hovedstyret og generalsekretæren med stab.

På nettsidene vil du finne mer informasjon om hva vi tror på, om vårt arbeid, om baptistene i Norge og også finne løpende nyhetssaker.

 

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

nov
28
fre
17:00 Kontaktutvalg på Rivermont @ Rivermont Ungdomssenter
Kontaktutvalg på Rivermont @ Rivermont Ungdomssenter
nov 28 @ 17:00 – 16:00
Samling for baptistmenighetene i Nord-Norge og de nordnorske baptiststyrene. Hovedfokus på årets samling vil være fokus på nådegavene sin plass og bruk i menighetene, basert på Naturlig menighetsutviklingsbok «Nådegavenes tre farger.»   Menighetene i Midt-Norge[...]
nov
29
lør
10:00 2. generasjonskurs @ Oslo 1. baptistkirke
2. generasjonskurs @ Oslo 1. baptistkirke
nov 29 @ 10:00 – 16:00
Hvordan tenker vi veien framover? Hvordan skal vi bevare de unge i troen og gi de rom i menigheten til å utvikle seg til fremtidens menighetsledere? Spørsmålene melder seg i enhver menighet, men denne gangen[...]
des
5
fre
all-day Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole
Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole
des 5 – des 7 all-day
Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole | Akershus | Norge
Bli med og få en fantastisk musikkopplevelse! Vi skal øve inn et repertoar fullt av flott gospelmusikk av blant annet Kirk Franklin og musikk fra gospelversjonen av Händels Messias. Vi øver på Holtekilen Folkehøgskole i[...]

View Calendar

Annonser

Reklame her!