Tag Archive | "22. juli 2011"

Medarbeiderkonferansen samlet i bønn for landet

Tags: , ,

Medarbeiderkonferansen samlet i bønn for landet


Pastor Magnus Lund tok initiativ til forbønn i forbindelse med den pågående rettsaken etter 22. juli tragedien, som begynte i Oslo tinghus denne uken.

Av Roger Dahl

Magnus Lund fortalte om hvordan han og menigheten i Kvæfjord hadde sendt telegram til Statsministeren og til Kongehuset 22. juli. Der de hadde understreket at mengihten var i forbønn for landet, for dem som var rammet direkte, for dem som måtte fronte tragedien. I sine svar understrekte Regjeringen og Kongehuset at det hadde stor betydning at noen ba disse dagene.

– Det har stor betydning at noen ber nå også, sa pastor Magnus Lund, for at den skyldige skal få hjelp til å erkjenne sine handlinger, for dem som har mistet noen av sine i tragedien, for dem som overlevde skrekkhendelsene 22. juli,og deres liv, for AUF som organisasjon og ledelsen, for landets ledere, som Regjeringen, Kongehuset, domstolen og alle de involverte i saken som føres. Og pastorer og andre ledere samlet til medarbeiderkonferanse startet konferansedagen, 19. april, med bønn for vårt land og folk.

70 ledere er samlet til medarbeiderkonferanse på Gavelstad hotell i Svarstad, 18.-22. april.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Medarbeiderkonferansen samlet i bønn for landet

Statsministeren takker for støtte og varme ord

Tags:

Statsministeren takker for støtte og varme ord


Vi har fått takk fra Statsminister Jens Stoltenberg for gode ord og støtte i forbindelse med katastrofen som rammet Norge 22. juli.

Les saken om vårt brev til Statsministeren

Baptister verden over engasjerte seg i forhold til terrorhandlingene i Oslo og på Utøya. Vi fikk meldinger om forbønn, tilbud om praktisk hjelp og mange gode ord fra baptister mange steder i verden.

Les saken om hilsener

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Statsministeren takker for støtte og varme ord

Baptist World magasinet skriver om 22. juli

Tags: ,

Baptist World magasinet skriver om 22. juli


Hele tre sider er viet terroraksjonen i Norge og hendelsene i kjølvannet av den i Baptist World magasinet for siste kvartal.

Det er fokus på Mina Bakthiar, som arbeidet i kantinen i Regjeringskvartalet bare noen timer før bomben gikk av. Men gikk tidlig fra arbeid, følgelig berget hun livet og som en konsekvens av det ble hun endelig døpt.

Det er fokus på flerkulturell minnegudstjeneste i Kvæfjord, på kronprins Haakons tale ved minnesamlingen på Rådhusplassen i Oslo, og på hilsenen Baptist World Alliance sendte på vegne av alle verdens baptister bare få dager etter katastrofen.

På side 17, 18 og 19 i Baptist World magasinet kan du lese om 22. juli i Norge.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptist World magasinet skriver om 22. juli

Takk til regjeringen

Tags:

Takk til regjeringen


Baptistsamfunnet har oversendt vår takk til Statsminister Stoltenberg og hele regjeringen for den samlende rolle i forbindelse med de meningsløse tragediene som rammet Norge 22. juli 2011 i form av et åpent brev.
Baptistledere fra hele Europa var i september samlet til årsmøte i Nasaret i Israel, og sammen med Det Norske Baptistsamfunn ønsker en å være med å uttrykke denne takken.

Åpent brev til statsminister Jens Stoltenberg
Det Norske Baptistsamfunn takker statsministeren og regjeringen for dens samlende rolle i kjølvannet av 22. juli.Vi ønsker å bringe videre de uttalige hilsener og støtteerklæringer som vi har fått fra hele vårt internasjonale kirkesamfunn etter tragedien i regjerningskvartalet og på Utøya.

Samtidig ønsker vi å løfte frem de verdiene som i særlig grad ble angrepet og som for oss som baptistsamfunn er viktige verdier å beskytte, styrke og peke på i et demokratisk samfunn.

Baptistsamfunnene i Norge og Europa:

Uttrykker sorg og solidaritet med det norske folk i kjølvannet av de seneste angrepene i Oslo og på Utøya. Vi finner trøst og håp i Jesu ord som sier; Salige er de som sørger, for de skal trøstes”

Motsetter seg alle nasjonalistiske uttrykksformer som er aggressive og voldelige og spesielt det som i form er ulovlig eller respektløst mot demokratiske, politiske eller religiøse grupper.

Respekterer menneskets rett til lovlige og fredelige protester, som gjør det mulig for grupper eller individer å uttrykke seg åpent uten frykt for represalier eller vold.

Oppfordrer demokratiske samfunn til fortsatt politisk åpenhet uten unødig eller reaksjonær økning av lovbruk for å bremse eller hindre åpenhet.

Vi påkaller alle medlemsforbundene til Den Europeiske Baptistføderasjonen til å stå opp for de marginaliserte i sitt samfunn. Vi gjør dette på grunnlag av vår individuelle og felles forpliktelse til Guds ord.

”Fordi vergeløse undertrykkes, og fattige stønner, vil jeg reise meg nå,» sier Herren.
«Jeg vil frelse dem som lengter etter hjelp.”

Vi etterfølger vår herre Jesus Kristus som ved sin ånd lærer oss å elske våre naboer og våre fiender. Ved å følge hans eksempel gir vi ære til Gud som skapte alle mennesker i sitt bilde.På vegne av Det Norske Baptistsamfunn

Terje Aadne                         Per Øvergaard
Generalsekretær             Hovedstyreleder

Se pdf av brevet

Share

Posted in NyheterComments (1)

Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet

Tags: , ,

Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet


I sin rapport til årsmøtet i European Baptist Federation (EBF)  sa organisasjonens generalsekretær Tony Peck at Jesus er Herre – også over samfunnet.

– Selv i et sekulært samfunn kan ikke kristne tillate at de selv eller deres tro blir skjøvet til side i et privat hjørne. Kristne tror at Jesus er Herre – ikke bare i kirkene, men også i verden og i vårt samfunn, sa Peck.

– På grunn av det, må de passe på at deres stemme blir hørt. Dette gjelder spesielt for baptister. Siden starten, for over 400 år siden, har de alltid krevd religiøs frihet for alle og skille mellom kirke og stat. For om Jesus Kristus er Herre, kan ingen regjering bestemme hvordan dets folk skal tilbe Gud. I tillegg skal ingen religiøs tradisjon favoriseres foran andre, understrekte Peck.

I forbindelse med dette, roste han den kristne stemme etter de tragiske terrorhendelsene i Norge 22. juli., etter urolighetene i England, og under revolusjonen i flere arabiske stater. I alle disse tilfellene, lyttet de til andre, inkludert representanter for andre religioner. Noen ganger representerte de samme posisjonene, noen ganger forskjellige posisjoner. Kristne er alltid kalt til å bygge gode relasjoner med menneskene rundt dem. De må imidlertid ikke begrense dette til moralske og etiske spørsmål.

Andre utfordringer, som rettferdighet for de fattige, for undertrykte minoriteter, fredelige relasjoner mellom ulike kulturer og religiøse grupper, miljøvern, utdanning og politikk, er også viktig.

I denne sammenheng uttrykte Peck takk for engasjementet til avtroppende tidligere EBF president Valeriu Ghiletchi (Chisinau), som tilhører den moldovske nasjonalforsamlingen. Etter to år med vervet overlater han ansvaret sin etterfølger, tyske Hans Guderian (Berlin). Ghiletchi ba lidenskapelig om sosiale endringer i Moldova på grunnlag av den kristne tro.

Peck henvist videre til britisk jurist Professor Malcolm Evans (Bristol), en internasjonalt anerkjent ekspert på menneskerettigheter og religionsfrihet, som selv er en baptist, og som var plenums foredragsholder på den siste høringen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Roma, om hat-kriminalit overfor kristne. Peck understrekte at de kristne ikke må trekke seg inn fromme gettoer, men må være salt og lys i samfunnet.

EBF omfatter 55 baptistsamfunn i Europa, Midtøsten og Sentral-Asia, med over 800.000 medlemmer.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet

Markerte nasjonal minnedag

Tags:

Markerte nasjonal minnedag


Søndag 21. august mintes hele Norge tragedien som rammet 22. juli.

Generalsekretær Terje Aadne oppfordret baptister til å delta aktivt i ulike minnemarkeringer denne dagen, noe som ble gjort i flere menigheter. Både far Rjukan, Drammen, Brumunddal, Gardermoen og Oslo ha rvi fått tilbakemeldinger i den forbindelse.

Bildet er tatt fra «blomsterstedet» lengst oppe på Bragerens torg i Drammen, der store folkemengder samlet seg for å sørg og minnes de første dagene etter 22. juli.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Markerte nasjonal minnedag

Tar avstand

Tags:

Tar avstand


Det Norske Baptistsamfunn og dets menigheter tar avstand fra Westboro Baptist Church sitt utspill etter terrorangrepet på Norge 22. juli og eventuelle planer menigheten har som følger av det.  Menigheten informerte om sine planer gjennom en pressemelding 1. august.

Westboro Baptist Church har ingen tilknytning til norske baptistmenigheter. Alle hilsener fra baptister verden over viser at Westboro Baptist Church på ingen måte står i nær relasjon til baptismen som kristen trosretning.

I følge Westboro Baptist Church er terrorangrepet mot Norge 22. juli Guds hevn på grunn av Norges lovgivning om homofili. Menighetens representanter sier de vil komme til Norge og demonstrere ved begravelser for dem som er rammet av angrepet 22. juli.

Nettstedet nrk.no melder at Westboro Baptist Church kun anerkjenner medlemmer i sin menighet for sanne kristne.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Tar avstand

Takk for alt engasjement

Tags: ,

Takk for alt engasjement


Generalsekretær Terje Aadne takker baptistene for stort engasjement i forbindelse med terrorangrepet 22. juli.

«Mange har fortalt om at de har åpnet kirkene, hatt bønn, gudstjenester og på forskjellige måter stått sammen med de som er tapt, de som er skadd og deres pårørende.
Vi tar gjerne imot vitnesbyrd om flere arrangementer.
Vi er stolte av og takknemlige for at så mange i vårt kirkesamfunn har vært det lokale Guds nærvær i denne tiden. Det er et sterkt vitnesbyrd om Jesu kjærlighet og kraft og håp.
Vi er også takknemlige for alle de kondolanser og hilsener med støtte fra Baptist søsken fra hele verden.
Tiden som kommer er sikkert for de fleste av de som er direkte berørt av tragedien enda vanskeligere, så vi oppfordrer til fortsatt bønn og omsorg og deltagelse i de felles arrangementene som er lokalt og nasjonalt.
Med ønske om Guds velsigne,
Terje Aadne
Generalsekretær»

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Takk for alt engasjement

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!