Tag Archive | "Bønn"

Gladmeldinger fra Porsgrunn

Tags: , , ,

Gladmeldinger fra Porsgrunn


Les inspirerende nytt om bønneseminar med Bjørn Olav Hansen, dåp og fellesmøter i Grenland.

Pastor Magne Hultgren forteler:

– Nå til helgen, 11-12. april skal vi ha Bønneseminar med Bjørn Olav Hansen. Menighetene i Grenland står sammen om arrangementet, og hittil har ca. 65 personer meldt seg på seminaret på lørdag. Der vil vi også ha Ikon-utstiling. Ragnhild Grønseth fra Skien, og Marit Olsen fra Porsgrunn har blitt gode Ikon-malere. De stiller ut flere av sine vakre Ikoner i Porsgrunn Baptistkirke lørdag under Bønneseminaret.

– Vil også meddele den gode nyhet at vi hadde dåp i Porsgrunn Skjærtorsdag.  Ei dame på 67 år døpt.  Vi har hatt dåpsundervisning i menigheten, seks personer har deltatt. Pastor Tor L. Rønneberg har utarbeidet og holdt undervisningen som var over tre samlinger. En av deltagerne, Åse Johansen, ønsket å bli døpt i påsken. Hun er vokst opp som menighetsbarn i Kvæfjord. Det siste året har hun vært aktivt med i vår menighet. Nå ønsket hun å følge Jesus i dåpen, og bli med i vår menighet. Vi takker Gud for Åse Johansen, og håper at de andre som vært til undervisning også vil melde seg til dåp.

– Skjærtorsdag hadde vi felles nattverdsgudstjeneste med baptistmenighetene i Grenland. Pastor Dag Eiel Kristoffersen talte Guds ord. Det ble en godt besøkt, og inspirerende gudstjeneste.

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Gladmeldinger fra Porsgrunn

Vandring med hvilepuls

Tags:

Vandring med hvilepuls


Gyland Baptistmenighet hadde gleden av å arrangere Bønneseminar med Bjørn Olav Hansen, lørdag 28.februar. 
Av Turid Nedland
Vi valgte å ikke ha påmelding til seminaret, og det gjorde at vi var veldig spent hvor mange som kom en lørdag formiddag.Det kom ca 50 stk og vi var samlet på Gyland bedehus fra kl.10.30 til 14.30. Undervisningen før lunsj gikk uten pause, det ble servert en god lunsj. I andre del ble det tatt en liten pause der folk kunne forsyne seg med kaffe og en kakebit. Vi hadde på forhånd annonsert det godt i bygda og i lokalavisen.
I søndagens møte talte han over «Han som lar lovsanger lyde i natten» fra Jobs bok, om bønnen når Gud blir taus, og når vi opplever «sjelens mørke natt». Anne Lise Myhre Nilsen sang flere sanger som gikk i tråd med undervisningen. Mange ble berørt av undervisningen og tilbakemeldingene har vært veldig gode.
Jeg syns det var flott at vi ble ca 50, og det som også var bra var at  det ikke bare var 60+ ere som var med i helgen, men flere som er midt i livet og noen ungdommer.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Vandring med hvilepuls

Vandring med hvilepuls

Tags: ,

Vandring med hvilepuls


Bønn er en av bærebjelkene i vårt arbeid både felles og lokalt. Vi har opprettet et eget bønnenettverk, og for å styrke bønnetjenesten og engasjementet ytterligere tilbyr vi også seminarer med vår bønneleder Bjørn Olav Hansen.  Se www.baptist.no/bonn for mer informasjon.  Mange sliter med å finne tid til å be og mange kjenner på dårlig samvittighet for at de skulle ha bedt mer. Andre er usikre på hvordan de skal be. Hvordan skal de forholde seg til at Gud av og til kjennes taus og så langt borte?

Disse – og flere andre aktuelle problemstillinger knyttet til det personlige bønnelivet – tas opp i et dagsseminar med tittelen: Vandring med hvilepuls.
Dagsseminaret tilbys din menighet våren 2015.
Foredragsholder er Bjørn Olav Hansen, innviet pastor i Det Norske Baptistsamfunn, og initiativtager til Nasjonalt Bønneråd, et forum for de fleste bønnenettverkene i Norge. Bjørn Olav leder også Baptistenes bønnefellesskap, og er en mye benyttet taler og foredragsholder i inn og utland. Han har holdt seminarer om det personlige bønnelivet på Oase, og for praktikumstudentene ved Frikirkens teologiske seminar, for studentene ved Høyskolen for ledelse og teologi og for pastorene i Det norske baptistsamfunn. Han hadde også et seminar på Sommerfesten i år. Han har skrevet en rekke bøker om bønn, og leder i dag Kristi himmelfartskapellet, som er en økumenisk bønnekapell. Her feires det en gudstjeneste med røtter tilbake til den første kristne tiden, hver torsdag.
Seminaret er ment å gi praktisk hjelp og oppmuntring til den enkeltes personlige bønneliv. Her er ingen undervisning om ‘skippertak’ eller krav, men om hvordan man kan oppleve Guds nærvær i hverdagen.
Praktiske opplysninger:
Dere kan selv velge hvilken dag som passer best for dere, men på grunn av reise vil det beste alternativet for Bjørn Olav, at man legger opp til seminaret på en lørdag. Varighet: 4 timer. Legg opp til en god spisepause, og la gjerne folk ta med seg en matpakke, så deler vi måltidsfellesskap uten at det blir for mye som skal organiseres. Seminaret kan kombineres med gudstjenesten søndag formiddag, hvor Bjørn Olav kan tale over emnet: Når Gud blir taus – eller lovsangene som lyder i natten, eller et annet aktuelt tema.
Pris: Vanlig møtehonorar + reiseutgifter.
Utgiftene kan dekkes inn ved seminaravgift.
Ønsker du et slikt seminar i din menighet?
Ta kontakt direkte med Bjørn Olav på bjornolav58@gmail.com eller via mobiltelefon 90525875
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Vandring med hvilepuls

Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina

Tags: , , ,

Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina


Oleksandr Turchynov ble raskt valgt av landets parlamentet som midlertidig president da det å lyktes å avsatte president Viktor Janukovitsj. Hanvar allerede blitt utnevnt visestatsminister, og vil være midlertidig president frem til nyevalg finner sted senere i år.

Dr Turchynov er en eldste i baptistmenigheten Livets Ord Kiev. Gjennom årene har han møtt en rekke baptistledere fra organisasjoner som European Baptist Federation og Baptist World Alliance under deres besøk til regionen.

European Baptist Federation, og også baptistsamfunnet i Ukraina, har gått med flere forbønnsappell for landet og  den politiske situasjonen, men og for Oleksandr Turchynov som er vår bror og venn og har tatt på seg store og krevende oppgaver. (Paul Hobson, Baptist Times – 25. februar 2014 )

Les mer på EBF nettsted

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina

Inspirert til å spørre hva Gud sier

Tags: , , , ,

Inspirert til å spørre hva Gud sier


De norske pop sangere Ylvis lurer på hva reven sier i sin siste landeplage. På høsttreffet for Midt-Norges baptistungdom og LIFT Trondheim lurer de på noe mye viktigere.

Av Roger Dahl

– Vi håper at folk som tror på Jesus skal styrkes, og folk som ikke tror vil bli utfordret til å tenke. Gud har gjort så mye for oss, og vi ønsker å si at han elsker deg nok til å dø slik at du kan være fri til å leve det virkelige liv.

–Vi tar bare æren for vokal og tekst, garantert av David M. og Tim S.

Musikk k-Remix Me – The Fox
Originalversjon: Ylvis – The Fox

Se video

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Inspirert til å spørre hva Gud sier

Ni ungdommer har velsignet Tromsø i vinter

Tags: , , , ,

Ni ungdommer har velsignet Tromsø i vinter


Et team fra Ungdom i Oppdrag (UiO) i England har hatt byens baptistmenighet som base for praksisperioden av skoleåret.

Av David Hunstad

Fra 1. januar til 20. februar har teamet fra disippeltreningsskolen til UiO i Holmsted, England, hatt sin obligatoriske Outreach i Tromsø. Godordene har mildest talt flomma over fra ungdommene, som er mellom 18-20 år, når de har forsøkt å sette ord på de fantastiske ukene vi har hatt sammen med dem.

Å få ni ungdommer ekstra på møtene har vært utrolig fin inspirasjon, og vi har blant annet sett at menighetens ungdommer har vært usedvanlig trofaste i gudstjenestene. Hver uke har det vært ungdomssamling, og dette ser ut til å resultere i at vi kan starte ei jentegruppe.

Kakao-stand
Hver fredagskveld har vi hatt kafé i baptistkirka, med kakao-stand på fortauet. I flere perioder har denne typen virksomhet vært en del av det utadrettede arbeidet vårt, og enkelte kom sågar bortom for å takke for sist. I løpet av disse kveldstimene fikk vi mange fine samtaler med byens åndelig søkende mennesker.

To ukedager evangeliserte teamet på Universitetet sammen med studentorganisasjonen Ny Generasjon. Fem tirsdager inviterte de til kurset Love101, om kjærlighetsrelasjoner. En god del studenter deltok på én eller flere kurskvelder, og fikk praktisk undervisning om utfordringer knytta til samliv.

Lørdag formiddag var teamet på Stortorget sammen med Jesus Teltet. Flere teamdeltakere kommenterte at Jesus Teltet og Fredagskaféen hadde vært de mest spennende oppgavene, til tross for at dette foregikk utendørs i vinter-Tromsø.

Ungdom i Oppdrag på Borgen leder flere konfirmantgrupper innenfor Statskirka i distriktet. Her bidro teamet med både aktiviteter, drama og undervisning.

Jordforbedring
Teamet har prioritert å delta i de tverrkirkelige bønnemøtene i byen, samt at de har brukt god tid til å be for byen. Igjennom dette besøket har de gjort en innsats for å forbedre det åndelige jordsmonnet i denne viktige byen i vår landsdel. Nå vil vi som menighetsfelleskap arbeide med å følge opp kontaktene som er skapt, og benytte den gode åndelige atmosfæren som teamet har vært delaktig i å skape, til å nå ut til nye mennesker med fortellinga om Jesus.

 

Bildetekst:

Teamdeltakerne fikk også med seg eventyrlige opplevelser som møljekalas og nordlyssafari, i tillegg til bylivet. F.v.: Abigail Matcham, Jessica Joy Randhawa, Caitlin Basset, Rebecca Cross, Erin Butler, Nathan Wesley Hixon, Clayton Bristow og Raphael Kramer (liggende).

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ni ungdommer har velsignet Tromsø i vinter

B​ø​n​n​ ​f​o​r​ ​S​y​r​i​a​ og ​v​å​r​e​ ​t​r​o​s​s​ø​s​k​e​n der​

Tags: , ,

B​ø​n​n​ ​f​o​r​ ​S​y​r​i​a​ og ​v​å​r​e​ ​t​r​o​s​s​ø​s​k​e​n der​


Det foregår i disse tider en voldsom konflikt i Syria, som vi er vitne til gjennom media. Hele Syria er i konflikt, men nå er særlig Aleppo som er den største byen i Syria i krigssonen. Der finnes også Aleppo Baptist Church.

Jeg ber om at vi alle løfter opp i bønn Syria som nasjon, hvert eneste liv i landet, våre trossøsken i Syria og våre baptistsøsken i Aleppo.
La oss be om Guds ledelse og beskyttelse for nasjonen og også spesielt be for de kristnes situasjon i Syria i denne vanskelige tiden.
Be om beskyttelse over dem, men også at de får være Guds nærvær i nasjonen og får peke på Ham som kan gi fred.
Spre dette bønneemne til alle du kan!

Generalsekretær
Det Norske Baptistsamfunn
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for B​ø​n​n​ ​f​o​r​ ​S​y​r​i​a​ og ​v​å​r​e​ ​t​r​o​s​s​ø​s​k​e​n der​

Medarbeiderkonferansen samlet i bønn for landet

Tags: , ,

Medarbeiderkonferansen samlet i bønn for landet


Pastor Magnus Lund tok initiativ til forbønn i forbindelse med den pågående rettsaken etter 22. juli tragedien, som begynte i Oslo tinghus denne uken.

Av Roger Dahl

Magnus Lund fortalte om hvordan han og menigheten i Kvæfjord hadde sendt telegram til Statsministeren og til Kongehuset 22. juli. Der de hadde understreket at mengihten var i forbønn for landet, for dem som var rammet direkte, for dem som måtte fronte tragedien. I sine svar understrekte Regjeringen og Kongehuset at det hadde stor betydning at noen ba disse dagene.

– Det har stor betydning at noen ber nå også, sa pastor Magnus Lund, for at den skyldige skal få hjelp til å erkjenne sine handlinger, for dem som har mistet noen av sine i tragedien, for dem som overlevde skrekkhendelsene 22. juli,og deres liv, for AUF som organisasjon og ledelsen, for landets ledere, som Regjeringen, Kongehuset, domstolen og alle de involverte i saken som føres. Og pastorer og andre ledere samlet til medarbeiderkonferanse startet konferansedagen, 19. april, med bønn for vårt land og folk.

70 ledere er samlet til medarbeiderkonferanse på Gavelstad hotell i Svarstad, 18.-22. april.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Medarbeiderkonferansen samlet i bønn for landet

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!