Tag Archive | "Baptistenes Teologiske Seminar"

Helge Finnestrand er ansatt som driftsleder på skolesenteret

Tags: , , ,

Helge Finnestrand er ansatt som driftsleder på skolesenteret


Finnestrand takket før helgen ja til jobben som driftsleder for Baptistenes Teologiske Seminar, som etter landsmøtevedtaket sist sommer har ansvar for drift av skoleeiendommene på Stabekk.

Av Roger Dahl

I tillegg til jobben som driftsleder er Finnestrand pastor i Konnerud Baptistmenighet sammen med sin kone Elin. Han kommer fra stilling som produktsjef ved Draka Norsk Kabel, og begynner ved årsskiftet.

Finnestrand får ansvaret for daglig drift av eiendommene på Stabekk, og å lede arbeidet med den videre utviklingen av stedet, slik at det kan tjene skoledriften Det Norske Baptistsamfunn er involvert i på best mulig vis.

I oppstarten av arbeidet med etablering av en felles eiendomsdrift for de to skoleeiendommene har arbeidet vært ledet på daglig basis av driftsstyret med lederne Gjermund Tolås, til desember 2012, og Bjørn Martens. Kjersti Ingeborg Bildøy har vært sekretær på kontoret det siste året.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Helge Finnestrand er ansatt som driftsleder på skolesenteret

Historien om predikantutdannelsen

Tags: , , ,

Historien om predikantutdannelsen


I etterkant av 100-årsmarkeringen for oppstarten av Baptistenes Teologiske Seminar er det i samarbeid med Norsk Baptist-Historisk Selskap gitt ut en historikk. Det er Peder A. Eidberg som har ført denne i pennen.

Av Roger  Dahl

I tillegg til en presentasjon av norske baptisters arbeid for en god predikantutdannelse, et resymé av skolens arbeid og utvikling, er det i et eget kapittel om skolens studenter en oppramsing av samtlige studenter ved skolen, og så langt det har vært mulig gitt en beskrivelse av deres tjeneste i kirkesamfunnet.

Boka koster 200 kroner, og kan bestilles ved henvendelse til Norsk Baptist-Historisk Selskap ved Geir Rise, tlf. 480 54 086


Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Historien om predikantutdannelsen

Ønsker du å videreutvikle baptistsenteret på Stabekk?

Tags: , ,

Ønsker du å videreutvikle baptistsenteret på Stabekk?


Nyopprettede Holtekilen Drift, som fra 2013 har driftsansvar for eiendomsmassen til Baptistenes Teologiske Seminar og Holtekilen folkehøgskole, har lyst ut stilling som driftsansvarlig.

Av Roger Dahl

Stillingen vil være en en selvstendig stilling med ansvar for drift og utvikling av eiendommene i tråd med de to skolenes behov. Til stillingen ligger også drift og videreutvikling av kjøkken, hotell og internatdriften, og å finne nye bruksområder og inntjeningsmuligheter.

 Se utlysning

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ønsker du å videreutvikle baptistsenteret på Stabekk?

Dugnad på skolesenteret

Tags: , , , ,

Dugnad på skolesenteret


–Vi rekker ikke over alt på en gang, sier Dag Frode Vaagsnes, men tar vi litt hvert år, så må det bli bedre etter hvert. Han har for tredje gang stått i spissen for dugnadsuke på skolesenteret, 4.-8. juni.

Av Roger Dahl

Store, gamle og dårlige trær er blitt felt, hekker og prydbusker er kraftig beskåret. Tak er tekket, gulv er bonet og mer til er gjort.

Det er en stor eiendom med omfattende bygningsmasse på skolesenteret, der det alltid vil være behov for ekstra arbeidskraft, utover den bemanning en har for å drifte eiendommen.

Share

Posted in Fra bladetKommentarer er skrudd av for Dugnad på skolesenteret

Ny dugnadsuke på skolesenteret

Tags: , , , ,

Ny dugnadsuke på skolesenteret


Dag Frode Vaagsnes er i gang med planlegging av ny dugnadsuke på skolesenteret i uke 23. Etter at hovedleiligheten i «rektorboligen» ble pusset opp i fjor høst planlegger nå Vaagsnes at det vil dugnadsuke igjen.

Denne gangen håper Vaagsnes at det kan gjøres praktisk arbeid på både Holtekilen folkehøgskole og Baptistenes Teologiske Seminar.

– Det er derfor flott om mange nevenyttige folk i Baptistsamfunnet melder seg til tjeneste for fellesskapet, sier Dag Frode Vaagsnes og forteller at arbeidet denne gangen vil dreie seg om vanlig vedlikeholdsarbeid denne gangen. Det innebærer arbeid i hage, utvendig vedlikehold av boliger, vask av vinduer, maling, boning o.a.

Dugnaden begynner mandag 6.juni kl 12 og avsluttes på fredag 10. juni kl 12. Vaagsnes vil koordinere dugnaden og behovene sammen med skolenes rektorer og vaktmestere.

For spørsmål ta kontakt med undertegnede på tlf 48287610 e‑post da‑vaag@online.no

» Rektorboligen», som ble renovert på dugnad i fjor høst,  er nå utleid på tre års kontrakt for 16000,‑ i måneden fra april. Det gleder Dag Frode Vaagsnes seg over og avslutter med te av sine slagord: – Sammen for en bedre skole!

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ny dugnadsuke på skolesenteret

Baptistenes Teologiske Seminar jubilerer!

Tags: , , ,

Baptistenes Teologiske Seminar jubilerer!


Skolesenteret på Stabekk er rammen rundt 100-årsjubileet, som begynner med fagdag om dåp og medlemskap lørdag 6. november, fortsetter med festmiddag samme kveld og avsluttes med gudstjeneste i Bærum Baptistkirke søndag 7. november. Der taler rektor Kai Tore Bakke og studentene deltar.

For 100 år siden var det ildsjeler som brant for å utruste mennesker til tjeneste i Guds rike. De var handlekraftige og ut i fra svært begrensede ressurser satset de i tillit til Gud og startet Baptistsamfunnets egen Misjonsskole.

Misjonsskolen har siden den tid vært i utvikling, men fokuset har vært det samme: utruste til tjeneste! Misjonsskolen ble til Baptistenes Teologiske Seminar (BTS) og i dag er BTS eier av Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) sammen med Pinsebevegelsen.

HLT opplever spennende tider og har i BTS sitt jubileumsår over 100 registrerte studenter! Utvikling og vekst preger skolen i dag. Det takker vi Gud for!
I takknemlighetens tegn arrangerer vi jubileumshelg 6. – 7. nov. 2010 på skolesenteret. Lørdag er det fagdag med temaet dåp og medlemskap og jubileumsmiddag på kvelden. Søndag er det Festgudstjeneste.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptistenes Teologiske Seminar jubilerer!


Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!