Tag Archive | "Burma"

Årets julegave!!!

Tags: , , , ,

Årets julegave!!!


Et tomt sykehus er til liten nytte for befolkningen. Samarbediskirken vår i Hakha i Chin-staten eier et sykehus som er tomt.  Vi vil hjelpe dem i gang og oppfordrer baptistene i Norge til å gi en julegave.

Av Roger Dahl

Mange av menighetene gir en julegav, elelr sørger fro å samle inn til en julegave, i løpet av julens møter og samlinger. I år er prosjektet å sørge for utstyr til sykehuset i Hakha. I første omgang vil vi sette i stand fødeavdelingen og tannlegekontoret.

Så fort utstyr er plass vil tannlegen kunne begynne å arbeide på skikkelig vis, og en dyktig jordmor er klar til å drive fødeavdelingen.  å få sykehuset opp å stå vil bety mye for befolkningen i Hakha i Chin-staten.

Gaver overføres Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000.15.13105. Husk å merk innbetaling med formål.

Dersom det kommer inn mer penger enn det koster vil overskytende gå til ytterligere utstyr ved sykehuset.

Presentasjon om innsamlingen kan lastes ned på vår nye side for presentasjoner

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Bygde barnehjem med penger fra Borkenes

Tags: , , , , ,

Bygde barnehjem med penger fra Borkenes


Andre desember 2013 ble barnehjemmet i Burma åpnet, halvannet år etter at baptistene i Kvæfjord begynte å samle inn penger.

Av Magnus Lund

19. mai 2012 startet aksjonen med en lørdagscafe for å få bygget et barnehjem i Burma. Dette for å hjelpe foreldreløse barn som ble rammet av syklonen Nagris i 2008.

Innsamlingsleder for aksjonen er Ler Wah Waw.  Innsamlingsmålet var 80 000. Det ble tilslutt  over 100 000 kr. Dette kommer godt med i den videre driften av barnehjemmet. Det er 75 barn som bor på barnehjemmet.  Barnehjemmet har fått navnet ”Borkenes Baptist Church`s Building.”

Ved innvielsen ble det lest i fra Matt. 10.42 : ”Og den som gir en av disse små om så bare et beger kaldt vann fordi han er disippel- sannelig, jeg sier dere: han skal ikke miste sin lønn.” Ut fra dette skriftstedet ble det rettet en takkebønn til de som hadde vært med å gi og barna sang en takkesang til giverene. ( videre ble det lest fra Salme 127: 1-2)

Vi takker alle som har vært med å bidra til å bygge et barnehjem i Burma. Takk til Nord Norges baptistkvinner,  NNKC , Kvinnegruppe Medkila kirke, Juniorleir Rivermont, Borkenes skole 3 kl.(2012/2013)

Barnehjemmet er bygget i nærheten av Pathein som ligger i deltaområdet i Burma. Stedet  heter Kwelwe.

Du kan se åpningen av barnehjemmet med å bruke følgende link på internett:

http://k-baptist.blogspot.no/

Share

Posted in NyheterKommentarer av

- Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap

Tags: , , , , , , ,

- Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap


Generalsekretær Terje Aadne forteller fra turen han om 15 andre er på i Burma.
Gruppa fra Norge har deltatt på det store 200-årsjubileet for baptismens start i Burma.
- Åpningsmøtet i Yangon hadde mer enn 10 000 inne i salen, mange tusen i tilstøtende lokaler med flatskjerm og det var over 40 000 påmeldte i alt, sier Aadne og forteller at det var en folkefest, for ikke å si folkevandring. Jan Sæthre histe på vegne av European Baptistfederation  og Terje Aadne fra baptistene i Norge.
- Lørdag reiste vi til Hakha på til dels utfordrende fjellveier, fortsetter Aadne. Han forteller at det var kaldt i Hakha, men menneskevarmen er desto større. Gruppa fra Norge besøkte fem menigheter på søndag og Peter Ngaidam, Jan Sæthre, Paul Erik fra Danmark, Per Øvergaard og Aadne talte i hver sine kirker. De var alle fullsatte med fra 400 – 1000 besøkende. Dette var første gang en større gruppe turister besøkte Chin staten.
Gruppa reiser nå tilbake til Mandalay, og vil i slutten av uka returnere til Norge. Jan Sæthre og Peter Ngaidam er reiseledere.
Share

Posted in NyheterKommentarer av

Starten på en ny tidsepoke

Tags: , , , , , ,

Starten på en ny tidsepoke


Det har gått ti år siden de første innflytterne fra Burma kom på besøk på Baptistsamfunnets kontor. 

Av Roger Dahl

21. november 2003 kom de første innflytterne fra Burma på besøk på Baptistsamfunnets kontorer (på bildet f.v. Van Uk Cung, Ni Uk Sai Luai og Ram Thawn Van Mang). De kom sammen med flyktningekonsulenten i Asker. Dette besøket markerer starten på en av de mest offensive periodene i norsk baptisthistorie. Etter å ha bedt om framgang i mange år svarte Gud ved hjelp av norsk flyktningepolitikk.

For over halvparten av alle som har fått opphold i Norge av folket fra Burma er baptister. I løpet av ti år har innflytterene fra Burma, i hovedsak fra folkegruppene chin og karen etablert et 20-talls menigheter, i mange av de «gamle» baptistmenighetene er det større grupper med innflyttere, og minst 20 prosent av dem som går til kirke på søndagene kommer fra Burma.

De tre gjestene på Baptistsamfunnets kontor for ti år siden er i dag medlemmer av Norway Chin Mission Church, som samles til gudstjenester på skolesenteret på Stabekk.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Bli med på misjonstur til Burma

Tags: , , , ,

Bli med på misjonstur til Burma


200-års jubileum for baptistene, besøk i Chin-staten, i lokale menigheter og eksotiske turistattraksjoner står på programmet når vi inviterer på tur i desember.

Av Roger Dahl

For 200 år siden kom Ann og Adoniram Judson som de første misjonærer til Burma og ble misjonærer blant karenerne. Det Norske Baptistsamfunn ønsker å markere jubileet og arrangerer en gruppereise. Du blir gitt muligheten til både å delta på åpningen av 200 års jubileet blant karenerne, besøk i den hittil lukkede chinstaten og mange andre opplevelser.

Peter Ngaidam, på bildet er han lengst vest i Chin-staten ved grenseelva til India, er reiseleder sammen med Per Øvergaard og Jan Sæthre.

Les mer

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Folkefest for Aung San Suu Kyi

Tags: , ,

Folkefest for Aung San Suu Kyi


Flere hundre eksilburmesere fikk møte fredsprisvinneren i forbindelse med Norgesbesøket.

Av Roger Dahl

Det norske Baptistsamfunn var med å arrangere folkefest for Aung San Suu Kyi.På folkefesten av det appeller ved

  • Thorbjørn Jagland, Den Norske Nobelkomite
  • Kjell Magne Bondevik, Oslosenteret
  • Harald Bøckman, Den norske Burmakomité
  • Mya Kyay Mon, skribent/politisk aktivist, Burma
  • John Peder Egenæs, Amnesty International.

Musikkinnslag ved

  • Sølvguttene og Keystone State Boys Choir
  • Thom Hell
  • Ole Edvard Antonsen
  • Guro von Germeten og Schwindelfrei Orchestra
  • Bigbang

Folkefesten ble avsluttet med en tale av fredsprisvinneren fra 1991, Aung San Suu Kyi.
Organisasjonene som jobber sammen om Folkefest for Aung San Suu Kyi er: Amnesty International, Den norske Burmakomité, Nobels Fredssenter, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, Baptistsamfunnet, Care Norge, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, LO, Norsk Folkehjelp, Partners, Redd Barna, Stefanusalliansen og UNICEF. (totalt 14).

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Regjeringsstyrkene åpnet ild mot menighet

Tags: , , , , ,

Regjeringsstyrkene åpnet ild mot menighet


Mens meldingene om en fredelig utvikling i Burma går verden rundt opplever Kachin-folket det motsatte. Regjeringsstyrkene forfølger dem, brenner ned landsbyer og skyter mot menigheter samlet til gudstjeneste.

En Kachin-kvinne som tilhører baptistmenigheten i Langesund opplyser at hun har fått beskjed om at landsbyen der hennes familie bor er brent ned av regjeringssoldatene. Hun har ingen meldinger å forholde seg til når det gjelder sin families sikkerhet, og vet ikke om de er i live, om de er i sikkerhet, eller om de har mistet livet i konflikten.

På nettstedet Chinland Guardian leser vi om hvordan regjeringssoldatene gikk til angrep på en kristen menighet mens den var samlet til gudstjeneste. Pastoren ble torturert, og måtte etterpå til sykehus på grunn av skadene.

Det er forunderlig hvordan militærregimet kan gå fram på det mest brutale vis overfor Kachin-folket samtidig som det gis betydelige lempninger på forholdene ellers i Burma.

Les mer

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Chin-folket har gitt over 90 000 kroner

Tags: , , , ,

Chin-folket har gitt over 90 000 kroner


Store grupper av Kachin-folket er på flukt. Chin-folket i Norge og mange andre grupper har bidratt med penger. Baptistsamfunnet har også oppfordret menighetene til å gi gaver.

Kampene mellom Kachin Indepence Army og det burmesiske militæret er intensivert de siste ukene. Titusener er drevet på flukt. En  frykter nå for situasjonen deres da vinteren er i vente og de ikke har nok klær og utstyr.

Kachin er en minoritet innen chin-folket i Burma, der store grupper har kommet til Norge, og mange har blitt en del av Baptistsamfunnet.  I Norge er det omkring 70 kachin, omtrent alle er baptister og medlem i en lokal baptistmenighet her i Norge. Kachin-folket bor helt nord i Burma.

Mens det er mange signaler om lettelser omkring militærregimet i Burma, opplever Kachin-folket det motsatte, der konfliktene nå driver folket på flukt, uten at det i realiteten finnes noe sted å flykte unna til.  Innfor vinteren er mange naturligvis urolige for hvordan de skal få nødvendige forsyninger, og venner over hele verden ønsker å bidra med hjelp.

Også baptistene i Norge er venner av Kachin-folket, og vi kan være med å hjelpe.  Vi vil derfor utfordre menigheter og enkeltpersoner til å delta med gaver til den krigsherjede befolkningen.

Dem som vil gi gaver til hjelp for Kachin-folket kan sende gavene til Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000 15 13105, og merke gavene med Kachin.  Vi har gode kanaler for å sikre at midlene virkelig kommer den nødlidende befolkningen til gode.

Les mer om Chinfolkets innsamling

Les om konflikten på Burmakomiteens nettsted

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

mar
27
fre
all-day Familieleir @ Rivermont Ungdomssenter
Familieleir @ Rivermont Ungdomssenter
mar 27 – mar 30 all-day
Mer informasjonShare
all-day Juniorleir @ Liland ungdomssenter
Juniorleir @ Liland ungdomssenter
mar 27 – mar 31 all-day
Mer informasjonShare
mar
31
tir
all-day Påskeleir @ Liland ungdomssenter
Påskeleir @ Liland ungdomssenter
mar 31 – apr 2 all-day
Mer informasjonShare
apr
1
ons
all-day Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
apr 1 – apr 6 all-day
Mer informasjonShare
all-day Påskeleir @ Nordmarkskapellet
Påskeleir @ Nordmarkskapellet
apr 1 – apr 5 all-day
Les merShare

View Calendar

Annonser

Reklame her!