Tag Archive | "Burma"

Ordfører støtter Chin folket i gjenoppbyggingen etter flommen

Tags: , , , , , , ,

Ordfører støtter Chin folket i gjenoppbyggingen etter flommen


Chinfolket i Sandnes hadde i høst et arrangement for å samle inn penger til de flomrammede i Chin staten i Burma. Med på arrangementet fikk de ordfører Stanley Wirak.

 

Av Mette Marie Hebnes

Ordføreren som holdt appell og viste at Sandnes kommune bryr seg om situasjonen i hjemlandet til sine bosatte Chin flyktninger. Arrangementet ble også opplyst om på hjemmesiden til kommunen.

For øvrig deltok Chin med sang og musikk og informasjon om situasjonen etter den største naturkatastrofen i Chin staten det siste århundret. Mange har mistet hus og hjem, veier og infrastruktur er ødelagt mange steder, strømforsyninger ødelagt, blant annet kraftverket som North Sea Baptist Church har vært med å finansiere i Chin staten.

Det er fortsatt enorme behov. Integrasjonsleder Peter Ngaidam står midt i det koordinerende arbeidet for både nødhjelp og hjelp til gjenoppbygging. Han forteller at det vil ta år å bygge opp igjen det som er ødelagt etter flommen. Heldigvis var det få liv som gikk tapt, men store ødeleggelser var ikke det den fattige staten i Burma trengte.

Blant Chin menighetene i baptistsamfunnet er det samlet inn over en million kroner for å hjelpe etter katastrofen i hjemlandet. Baptistsamfunnet har også startet en innsamling for å bidra i arbeidet. Gaver kan gis på konto nr 3000.15.13105 og merkes «Flom».

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ordfører støtter Chin folket i gjenoppbyggingen etter flommen

Vi støtter opp om våre venner i Chin-staten

Tags: , , , ,

Vi støtter opp om våre venner i Chin-staten


Baptistsamfunnet satte raskt i gang innsamling til flomrammede i Chin-staten. Det er fremdeles store udekkede behov.

Av Roger Dahl

Integrasjonspastor Peter Ngaidam og misjonsleder Lise Kyllingstad har besøkt Burma i etterkant, og de kan bekrefte at hjelpebehovet er enormt stort, slik at det fremdeles er behov for ekstra innsamling av penger for å hjelpe rammede med gjenoppbygging av landet sitt.

Foreløpige tall fra myndighetene i Chin-staten (pr 20. aug) viser at 2666 familieboliger er ødelagt i større og mindre grad, at så mange som 1607 av disse ikke bør bygges opp på samme sted på grunn av at grunnforholdene er ødelagt av flomvannet som har herjet. 121 offentlige bygninger, 248 veier, 288 bruer og over 27.000 mål jordbruksland er ødelagt.

Svært mange av innflytterne fra Chin til Norge er berørt gjennom familiene i hjemlandet.

Baptistsamfunnet er takknemlig for den hjelp som har kommet og vil fortsette.

s22- Lar oss berøre av flommen

Peter Ngaidam er involvert i et omfattende hjelpearbeid, som blant annet har handlet om å få forskyninger fram til folk i nød. Foto: Lise Kyllingstad

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Vi støtter opp om våre venner i Chin-staten

Årets julegave!!!

Tags: , , , ,

Årets julegave!!!


Et tomt sykehus er til liten nytte for befolkningen. Samarbediskirken vår i Hakha i Chin-staten eier et sykehus som er tomt.  Vi vil hjelpe dem i gang og oppfordrer baptistene i Norge til å gi en julegave.

Av Roger Dahl

Mange av menighetene gir en julegav, elelr sørger fro å samle inn til en julegave, i løpet av julens møter og samlinger. I år er prosjektet å sørge for utstyr til sykehuset i Hakha. I første omgang vil vi sette i stand fødeavdelingen og tannlegekontoret.

Så fort utstyr er plass vil tannlegen kunne begynne å arbeide på skikkelig vis, og en dyktig jordmor er klar til å drive fødeavdelingen.  å få sykehuset opp å stå vil bety mye for befolkningen i Hakha i Chin-staten.

Gaver overføres Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000.15.13105. Husk å merk innbetaling med formål.

Dersom det kommer inn mer penger enn det koster vil overskytende gå til ytterligere utstyr ved sykehuset.

Presentasjon om innsamlingen kan lastes ned på vår nye side for presentasjoner

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Årets julegave!!!

Bygde barnehjem med penger fra Borkenes

Tags: , , , , ,

Bygde barnehjem med penger fra Borkenes


Andre desember 2013 ble barnehjemmet i Burma åpnet, halvannet år etter at baptistene i Kvæfjord begynte å samle inn penger.

Av Magnus Lund

19. mai 2012 startet aksjonen med en lørdagscafe for å få bygget et barnehjem i Burma. Dette for å hjelpe foreldreløse barn som ble rammet av syklonen Nagris i 2008.

Innsamlingsleder for aksjonen er Ler Wah Waw.  Innsamlingsmålet var 80 000. Det ble tilslutt  over 100 000 kr. Dette kommer godt med i den videre driften av barnehjemmet. Det er 75 barn som bor på barnehjemmet.  Barnehjemmet har fått navnet ”Borkenes Baptist Church`s Building.”

Ved innvielsen ble det lest i fra Matt. 10.42 : ”Og den som gir en av disse små om så bare et beger kaldt vann fordi han er disippel- sannelig, jeg sier dere: han skal ikke miste sin lønn.” Ut fra dette skriftstedet ble det rettet en takkebønn til de som hadde vært med å gi og barna sang en takkesang til giverene. ( videre ble det lest fra Salme 127: 1-2)

Vi takker alle som har vært med å bidra til å bygge et barnehjem i Burma. Takk til Nord Norges baptistkvinner,  NNKC , Kvinnegruppe Medkila kirke, Juniorleir Rivermont, Borkenes skole 3 kl.(2012/2013)

Barnehjemmet er bygget i nærheten av Pathein som ligger i deltaområdet i Burma. Stedet  heter Kwelwe.

Du kan se åpningen av barnehjemmet med å bruke følgende link på internett:

http://k-baptist.blogspot.no/

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Bygde barnehjem med penger fra Borkenes

– Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap

Tags: , , , , , , ,

– Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap


Generalsekretær Terje Aadne forteller fra turen han om 15 andre er på i Burma.
Gruppa fra Norge har deltatt på det store 200-årsjubileet for baptismens start i Burma.
– Åpningsmøtet i Yangon hadde mer enn 10 000 inne i salen, mange tusen i tilstøtende lokaler med flatskjerm og det var over 40 000 påmeldte i alt, sier Aadne og forteller at det var en folkefest, for ikke å si folkevandring. Jan Sæthre histe på vegne av European Baptistfederation  og Terje Aadne fra baptistene i Norge.
– Lørdag reiste vi til Hakha på til dels utfordrende fjellveier, fortsetter Aadne. Han forteller at det var kaldt i Hakha, men menneskevarmen er desto større. Gruppa fra Norge besøkte fem menigheter på søndag og Peter Ngaidam, Jan Sæthre, Paul Erik fra Danmark, Per Øvergaard og Aadne talte i hver sine kirker. De var alle fullsatte med fra 400 – 1000 besøkende. Dette var første gang en større gruppe turister besøkte Chin staten.
Gruppa reiser nå tilbake til Mandalay, og vil i slutten av uka returnere til Norge. Jan Sæthre og Peter Ngaidam er reiseledere.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for – Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap

Starten på en ny tidsepoke

Tags: , , , , , ,

Starten på en ny tidsepoke


Det har gått ti år siden de første innflytterne fra Burma kom på besøk på Baptistsamfunnets kontor. 

Av Roger Dahl

21. november 2003 kom de første innflytterne fra Burma på besøk på Baptistsamfunnets kontorer (på bildet f.v. Van Uk Cung, Ni Uk Sai Luai og Ram Thawn Van Mang). De kom sammen med flyktningekonsulenten i Asker. Dette besøket markerer starten på en av de mest offensive periodene i norsk baptisthistorie. Etter å ha bedt om framgang i mange år svarte Gud ved hjelp av norsk flyktningepolitikk.

For over halvparten av alle som har fått opphold i Norge av folket fra Burma er baptister. I løpet av ti år har innflytterene fra Burma, i hovedsak fra folkegruppene chin og karen etablert et 20-talls menigheter, i mange av de «gamle» baptistmenighetene er det større grupper med innflyttere, og minst 20 prosent av dem som går til kirke på søndagene kommer fra Burma.

De tre gjestene på Baptistsamfunnets kontor for ti år siden er i dag medlemmer av Norway Chin Mission Church, som samles til gudstjenester på skolesenteret på Stabekk.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Starten på en ny tidsepoke

Bli med på misjonstur til Burma

Tags: , , , ,

Bli med på misjonstur til Burma


200-års jubileum for baptistene, besøk i Chin-staten, i lokale menigheter og eksotiske turistattraksjoner står på programmet når vi inviterer på tur i desember.

Av Roger Dahl

For 200 år siden kom Ann og Adoniram Judson som de første misjonærer til Burma og ble misjonærer blant karenerne. Det Norske Baptistsamfunn ønsker å markere jubileet og arrangerer en gruppereise. Du blir gitt muligheten til både å delta på åpningen av 200 års jubileet blant karenerne, besøk i den hittil lukkede chinstaten og mange andre opplevelser.

Peter Ngaidam, på bildet er han lengst vest i Chin-staten ved grenseelva til India, er reiseleder sammen med Per Øvergaard og Jan Sæthre.

Les mer

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Bli med på misjonstur til Burma

Folkefest for Aung San Suu Kyi

Tags: , ,

Folkefest for Aung San Suu Kyi


Flere hundre eksilburmesere fikk møte fredsprisvinneren i forbindelse med Norgesbesøket.

Av Roger Dahl

Det norske Baptistsamfunn var med å arrangere folkefest for Aung San Suu Kyi.På folkefesten av det appeller ved

  • Thorbjørn Jagland, Den Norske Nobelkomite
  • Kjell Magne Bondevik, Oslosenteret
  • Harald Bøckman, Den norske Burmakomité
  • Mya Kyay Mon, skribent/politisk aktivist, Burma
  • John Peder Egenæs, Amnesty International.

Musikkinnslag ved

  • Sølvguttene og Keystone State Boys Choir
  • Thom Hell
  • Ole Edvard Antonsen
  • Guro von Germeten og Schwindelfrei Orchestra
  • Bigbang

Folkefesten ble avsluttet med en tale av fredsprisvinneren fra 1991, Aung San Suu Kyi.
Organisasjonene som jobber sammen om Folkefest for Aung San Suu Kyi er: Amnesty International, Den norske Burmakomité, Nobels Fredssenter, Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, Baptistsamfunnet, Care Norge, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, LO, Norsk Folkehjelp, Partners, Redd Barna, Stefanusalliansen og UNICEF. (totalt 14).

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Folkefest for Aung San Suu Kyi

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!