Tag Archive | "BWA"

Jan Sæthre går inn i verdensalliansens ledelse

Tags: ,

Jan Sæthre går inn i verdensalliansens ledelse


I løpet av kongressen i Durban ble den nye ledelsen i Baptist World Alliance innsatt. På bildet er  Jan sammen med president Paul Msiza.

Av Roger Dahl

Sæthre har 18 år bak seg i baptistenes hovedstyre i Norge, mange av dem som styrets leder, og han har hatt økonomiansvar i styret for Europan Baptist Federation en årrekke, og også hatt ansvar i ulike komiteer innen verdensalliansen, før han nå blir første nestleder.

 

Sammen med generalsekretæren og presidenten utgjør første nestleder ledelsen av kirkesamfunnet med over 100 millioner tilhørige.

Sæthre er til daglig rådmann i Siljan kommune i Telemark.

11141203_1651078315123852_1381705630041139420_n

Tidligere misjonsleder i Baptistsamfunnet Arild Harvik (th) kunne som president i EBM-International gratulere pastor Paul Msiza fra Sør-Afrika med posisjonen som president i verdensalliansen. Msiza utgjør nå den valgte ledelsen sammen med Jan Sæthre. Msiza har i mange år vært med i EBM-International som regional representant fra det sørlige Afrika og som generalsekretær i hjemlandet. Foto: EBM-International

Også tidligere har norske baptister vært med i BWA-ledelsen. Billy Taranger var en av visepresidentene fra 2005 til 2010, flere, blant annet Per Midteide og Peder A. Eidberg har hatt ansvar i ulike kommisjoner i 80-90-årene, og i 1950-60 årene var først Arnold Øhrn, og deretter Josef Nordenhaug generalsekretærer.

 

English text:

Jan Sæthre entering the world alliance management

During the congress in Durban was the new leadership of the Baptist World Alliance elected. Jan is on the picture together with President Paul Msiza.

By Roger Dahl

Sæthre has 18 years’ experience in the Baptist Board in Norway, many of them as chairman, and he has had financial responsibilities of the board of Europan Baptist Federation for many years, and also had responsibility in various committees within the world alliance, and now he become first Vice-President. Together with the Secretary General and the President represents the first Vice-president the leadership of the denomination with over 100 million belonging.

Sæthre is the daily’s Chief in Siljan municipality in Telemark in Norway.

Also previously, Norwegian Baptists participated in BWA leadership. Billy Taranger was one of the Vice-Presidents from 2005 to 2010, several Norwegians, including Per J. Midteide and Peder A. Eidberg has had membership in various commissions in the 1980-90-years, and in the 1950-60-years was first Arnold Øhrn, then Josef Nordenhaug Secretaries General.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Jan Sæthre går inn i verdensalliansens ledelse

Første verdenskongress i Afrika

Tags: ,

Første verdenskongress i Afrika


Baptister fra mer enn 80 land samles i Sør-Afrika 22.-26. juli for å delta i den 21. verdenskongressen i Durban.

Det er den første verdenskongressen i Afrika, regionn med  raskeste numerisk vekst blant baptister. Det er verdenskongresser hvert femte år, den første ble arrangert i London i 1905.

Flere hundre baptistkvinner er allerede samlet i Johannesburg baptistkvinnenes lederkonferanse, som går forut for kongressen, fra 18 til 21 juli.

En gruppe på rundt 80, de fleste nordmenn, reiste til Sør-Afrika 16. juli for å delta på kongressen og også besøke andre deler av det spennende landet.

Kongressdeltakere og andre fra hele verden kan følge de siste hendelsene på nettsiden til Baptist World Alliance www.bwanet.org.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Første verdenskongress i Afrika

Noen ledige plasser på turen til Durban

Tags: , , ,

Noen ledige plasser på turen til Durban


Baptistene inviterer til verdenskongress 22.-26. juli. Vi har reiseopplegget for fellestur klart.

Av Roger Dahl

Hvert femte år inviteres det til verdenskongress. Neste år i Durban i Sør-Afrika. Som for fem år siden og ti år siden arrangerer vi en fellestur med Jan Sæthre som reiseleder.

I tillegg til å delta på kongressen vil en også legge inn andre severdigheter og aktiviteter. Det vil garantert bli en tur det er verdt å delta på.

Les invitasjon og informasjon om påmelding.

la deg også friste av  promofilmen

Turen er pr. 20. mars 2015 fulltegnet.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Noen ledige plasser på turen til Durban

Skal du  bli med på fellestur til Durban neste år?

Tags: ,

Skal du bli med på fellestur til Durban neste år?


Baptistene inviterer til verdenskongress 22.-26. juli. Vi har reiseopplegget for fellestur klart.

Av Roger Dahl

Hvert femte år inviteres det til verdenskongress. Neste år i Durban i Sør-Afrika. Som for fem år siden og ti år siden arrangerer vi en fellestur med Jan Sæthre som reiseleder.

I tillegg til å delta på kongressen vil en også legge inn andre severdigheter og aktiviteter. Det vil garantert bli en tur det er verdt å delta på.

Les invitasjon og informasjon om påmelding.

la deg også friste av  promofilmen

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Skal du bli med på fellestur til Durban neste år?

Hjelper kristne på flukt i Irak

Tags: , ,

Hjelper kristne på flukt i Irak


Verdensalliansen (BWA) har foreløpig sendt 20 000 amerikanske dollar for å bistå kristne på flukt inne i Irak.

Midler som er gitt av BWA vil bli brukt til å skaffe mat og annen nødvendig nødhjelp til ca 500 irakiske kristne familier som flyktet Mosul og Karakosh til Irbil by i Kurdistan tilstand. De flyktet i all hast uten sine eiendeler, inkludert klær. Penger, smykker og andre verdisaker ble stjålet eller beslaglagt.

90 dollar rekker til madrasser, tepper og to ukers matforsyning for en gjennomsnittlig familie på seks personer. Baptister og andre kristne grupper som yter hjelp forventer at behovet vil vare i flere måneder.

Les mer: http://bwanet.org/news/news-releases/417-bwa-sends-aid-to-displaced-iraqi-christians

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Hjelper kristne på flukt i Irak

Jan Sæthre valgt til første visepresident!

Tags: ,

Jan Sæthre valgt til første visepresident!


Norsk baptistleder med et av de viktigste tillitsvervene blant verdens baptister!

Av Roger Dahl

Sæthre har i mange år hatt internasjonale verv blant baptistene, både i europeisk sammenheng og på verdensbasis. På årets konsil i Ismir i Tyrkia ble han valgt til første visepresident. Det er en stor ære for norske baptister at en nordmann får dette vervet. Valget gjelder for periden 2015 til 2020.

Baptistsamfunnet gratulerer våre tidligere hovedstyreleer med oppgaven og ber om Guds velsignelse over Sæthre sin tjeneste, som er et frivillig engasjemnet i itllegg til jobb som rådmann i Siljan kommune.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Jan Sæthre valgt til første visepresident!

Callam i forbindelse med Mandelas død

Tags: , ,

Callam i forbindelse med Mandelas død


Washington, DC ( BWA ) Det verdensomspennende fellesskap av baptister sørger i forbindelse med president Nelson Mandelas død, den første svarte lederen av demokratisk Sør- Afrika .

Av Neville Callam

Som borger av Jamaica, det første landet i verden som innførte handelsblokade mot apartheid i Sør- Afrika, det var i 1957, mens landet mitt fortsatt var en koloni av Storbritannia. Som en som hadde det privilegium å tjene i laget av FN-observatører ved valget i 1994, da Mandela ble valgt som Sør-Afrikas president. Og som generalsekretær i Baptist World Alliance, som fremmer respekt for menneskeverd og feirer bidrag fra alle som jobber utrettelig for en triumf for fred og rettferdighet, gir jeg ære og takk til Gud for den gaven til menneskeheten som president Mandela var.

Med tapet av denne store mannen, har verden mistet en bemerkelsesverdig inspirator og forbilde. Mandela banet vei for respekt for menneskeverd og menneskerettigheter. Vi har ikke råd til å glemme den grenseløs lidenskap for frihet, den utrettelige streben etter rettferdighet og den urokkelige forpliktelse til fredelig menneskelig sameksistens som Mandela viste.

La oss ta oss tid til å tenke over arven etter denne store inspiratoren, og la oss være forberedt, uansett kostnad, til å vie våre liv til å elske våre naboer, tilgi våre fiender, og kjempe for alle som gjør godt for rettferdighet og fred i våre lokalsamfunn.

Måtte Gud gi styrke til Mandelas familiemedlemmer og til folk i Sør- Afrika i dette øyeblikk av uvurderlig tap.

Bønn
Allmektige Gud, du er den som gir og hvem som tar bort. Du holder deg nær til oss i tider med glede og sorg. Kan vi oppleve fred i løpet av disse dagene, og vi kan også lære de mange leksjoner Mandelas liv er ment å lære oss. Amen.

Neville Callam, generalsekretær
Baptist World Alliance

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Callam i forbindelse med Mandelas død

Norsk baptist valgt som styremedlem i verdensalliansen

Tags: , , ,

Norsk baptist valgt som styremedlem i verdensalliansen


Jan Sæthre fra Siljan ble valgt inn som Europas representant i styret for Baptistenes Verdensallianse under årsmøtet i Ocho Rios på Jamaica i juli.

Av Roger Dahl

Sæthre har at ulike verv innen BWA fra 2000, og i tillegg til styret er han nestleder i kommisjonen for religionsfrihet, medlem av økonomikomiteen, resolusjonskomiteen og verdenskongresskomiteen.

Sæthre har også tatt på seg ulike oppgaver innen europeisk baptisme. Han er finansansvarlig i styret for den europeiske baptistføderasjonen. Sæthre har i mange år vært medlem av, og leder for hovedstyret i Det Norske Baptistsamfunn, og ble på landsmøtet i år valgt inn i Kontrollutvalget.

Også i Skien Baptistmenighet har Jans innsats vært betydelig, blant annet som leder for ungdommene, i arbeidet med alphakursene og som en av menighetens forkynnere. TIl daglig arbeider han som rådmann i Siljan kommune.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Norsk baptist valgt som styremedlem i verdensalliansen

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!