Tag Archive | "chin"

- Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap

Tags: , , , , , , ,

- Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap


Generalsekretær Terje Aadne forteller fra turen han om 15 andre er på i Burma.
Gruppa fra Norge har deltatt på det store 200-årsjubileet for baptismens start i Burma.
- Åpningsmøtet i Yangon hadde mer enn 10 000 inne i salen, mange tusen i tilstøtende lokaler med flatskjerm og det var over 40 000 påmeldte i alt, sier Aadne og forteller at det var en folkefest, for ikke å si folkevandring. Jan Sæthre histe på vegne av European Baptistfederation  og Terje Aadne fra baptistene i Norge.
- Lørdag reiste vi til Hakha på til dels utfordrende fjellveier, fortsetter Aadne. Han forteller at det var kaldt i Hakha, men menneskevarmen er desto større. Gruppa fra Norge besøkte fem menigheter på søndag og Peter Ngaidam, Jan Sæthre, Paul Erik fra Danmark, Per Øvergaard og Aadne talte i hver sine kirker. De var alle fullsatte med fra 400 – 1000 besøkende. Dette var første gang en større gruppe turister besøkte Chin staten.
Gruppa reiser nå tilbake til Mandalay, og vil i slutten av uka returnere til Norge. Jan Sæthre og Peter Ngaidam er reiseledere.
Share

Posted in NyheterKommentarer av

Endelig mulig å møtes med staben i Lydia-prosjektet

Tags: , , , , , ,

Endelig mulig å møtes med staben i Lydia-prosjektet


Etter at indiske myndigheter det siste året har hindret innreise til India ble møtepunktet i Nepa l i forbindelse med oppfølging av spare- og låneprosjektet Lydia, som er rettet spesielt mot chin-kinner i eksil i området.

Av Roger Dahl

Rett før påske åpnet det seg en mulighet for å trefffes. Mette Marie Bommen, som er prosjektansvarlig fra norsk side skulle til nepal på DIGNI’s Asiasamling der. I den forbindelse kunne de prosjektansvarlige komme opp fra Mizoram, og misjonsleder Arild Harvik valgte også å reise for å delta på møtet.

Det var viktig å møtes nå med tanke på eventuell videreføring, rapportering om resultatene så langt og evaluering av prosjektet som har gått i flere år. NORAD har betalt de fleste kostnadene ved prosjektet og egenandelen er i all hovedsak betalt ved gaver fra chin-menighetene i Norge.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Regjeringsstyrkene åpnet ild mot menighet

Tags: , , , , ,

Regjeringsstyrkene åpnet ild mot menighet


Mens meldingene om en fredelig utvikling i Burma går verden rundt opplever Kachin-folket det motsatte. Regjeringsstyrkene forfølger dem, brenner ned landsbyer og skyter mot menigheter samlet til gudstjeneste.

En Kachin-kvinne som tilhører baptistmenigheten i Langesund opplyser at hun har fått beskjed om at landsbyen der hennes familie bor er brent ned av regjeringssoldatene. Hun har ingen meldinger å forholde seg til når det gjelder sin families sikkerhet, og vet ikke om de er i live, om de er i sikkerhet, eller om de har mistet livet i konflikten.

På nettstedet Chinland Guardian leser vi om hvordan regjeringssoldatene gikk til angrep på en kristen menighet mens den var samlet til gudstjeneste. Pastoren ble torturert, og måtte etterpå til sykehus på grunn av skadene.

Det er forunderlig hvordan militærregimet kan gå fram på det mest brutale vis overfor Kachin-folket samtidig som det gis betydelige lempninger på forholdene ellers i Burma.

Les mer

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Europageneralen på husmøte i Telemark

Tags: , , ,

Europageneralen på husmøte i Telemark


Generalsekretæren for baptistene i Europa deltok på husmøte i Bø i mai.

Tony Peck hilste fra 800.000 baptister i Europa og Midt-Østen. Han fortalte om at burmesiske flyktninger har blitt en del av baptistsamfunnene i flere land i Europa.

Peck gledet seg over det gode fellesskapet han opplevde på husmøte i Bø. Han understreket viktigheten av at lokale menigheter er aktive i integreringsarbeidet. En stor gruppe innflyttere fra Burma tilhører Skien Baptistmenighet og er bosatt i Bø, Ulefoss og Gvarv.

Fra Skien Baptistmenighets nettsider

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Samling blant chin folket i Nord Norge

Tags: , ,

Samling blant chin folket i Nord Norge


Chin folket i Nord Norge har organisert seg, og planlegger nå stort stevne på Sortland i påsken.

Burmesere fra Melbu, Harstad, Borkenes, Svolvær og Sortland planlegger en påskesamling. Det går frem at Sortland peker seg ut som et naturlig samlingssted, og burmeserne ser ut til å få en økt identitet som baptister i nord.

Til stevnet i påsken sier de det også vil komme burmesere fra Tromsø, trolig Narvik og Stokmarknes.

NNCF kaller de samarbeidet, som står for Nord Norsk Chin Fellesskap. De ønsker selvsagt også andre burmesere velkommen til fellesskapet.

På planleggingssamlingen jeg deltok på hadde jeg et mitt innlegg i kveld hadde jeg fokus på det å skape et fokus på å elske Herren og hverandre, og ha et tjenende lederskap. Videre å skape et sted for burmesere i nord som kan være et godt alternativ for burmesere som for eksempel vil skifte kommune, men fremdeles være i nord.

Det er gledelig å se at de finner Herren og hverandre her i nord, og samtidig er del av lokal norsk menighet.

Øystein Lode forteller dette til baptist.no

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning

Tags: , , ,

Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning


Lederne for Chin- og Karen-menighetene i Oslo har blitt enige om å gjennomføre felles undervisning for ungdommene, som også kobles opp mot konfirmantundervisningen i de baptistmenighetene på Østlandet som har denne i fellesskap. Thang Hlun i Norway Chin Mission Church er glad for det.

Det er integrasjonsleder Mette Marie  Bommen som kan fortelle det til baptist.no.   Thang Hlun og pastor Kaw Khu Lynn i Oslo Karen Baptistchurch,  har blitt enige om å samarbeide om undervisning av ungdommene i de to menighetene. Begge folkegruppene har bakgrunn fra Burma.

Det vil bli  kombinert dåps- og konfirmasjonsundervisning. I tillegg til egne samlinger for Chin- og Karen-ungdommene, vil disse delta på de fire helgesamlingene som gjennomføres i forbindelse med konfirmantundervisningen i de fleste baptistmenighetene på Østlandet.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Kirkeinnvielse i Egersund

Tags: , , ,

Kirkeinnvielse i Egersund


Zion Baptist Church i Egersund kjøpte på vårparten den lokale frikirken, og markerer innvielse av sitt nye kirkebygg søndag 29. august. Menigheten har leid frikirken i Egersund de siste årene, og intensjonen fra Frikirken har lenge vært at menigheten skulle kunne kjøpe lokalet, det det ikke var aktuelt å etablere noren ny frikirkemenighet i byen.

Frikirken har latt Zion Baptist Church i Egersund få overtale lokalet til en meget gunstig pris, i forhold til kirkebyggets tilstand og beliggenhet.

Zion Baptist Church stiftet i 2007, og medlemmene er innflyttere fra Chin-staten i Burma.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Kjøper egen kirke

Tags: , , ,

Kjøper egen kirke


Zion Chin Church i Egersund skrev 20. mai kontrakt med Frikirken om å overta kirkelokalet sentralt i Egersund. Det er en drøm som går i oppfyllelse for menigheten, som består av flyktninger fra Buma, å eie sin egen kirke.

Menigheten har leid Frikirken i Egersund i lengre tid, og det har ligget en intensjonsavtale om kjøp der. Derfor har menighetens medlememr også satt av penger til kirkekjøp, og de har tatt på seg ulike oppussingjobber for å samle inn ekstra med penger.

Kirkebygget, som ligger sentralt i Egersund har kirkesal som rommeromkring 100, en flott peisestue og vil kunne være et godt lokale for menigheten å samles i.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

okt
25
lør
11:00 Regional ledersamling i Drammen @ Drammen Baptistkirke
Regional ledersamling i Drammen @ Drammen Baptistkirke
okt 25 @ 11:00 – 16:00
Samling for baptistmenighetene i Buskerud, Vestfold og Østfold. Hovedfokus på årets samling vil være fokus på nådegavene sin plass og bruk i menighetene, basert på Naturlig menighetsutviklingsbok «Nådegavenes tre farger.»   Menighetene i midt-Norge invitere[...]
nov
1
lør
11:00 Regional ledersamling i Raufoss @ Raufoss Baptistkirke
Regional ledersamling i Raufoss @ Raufoss Baptistkirke
nov 1 @ 11:00 – 16:00
Samling for baptistmenighetene i Mjøsdistriktet. Hovedfokus på årets samling vil være fokus på nådegavene sin plass og bruk i menighetene, basert på Naturlig menighetsutviklingsbok «Nådegavenes tre farger.»   Menighetene i midt-Norge invitere til trondheim 5.-6.[...]

View Calendar

Annonser

Reklame her!