Tag Archive | "chin"

Årets julegave!!!

Tags: , , , ,

Årets julegave!!!


Et tomt sykehus er til liten nytte for befolkningen. Samarbediskirken vår i Hakha i Chin-staten eier et sykehus som er tomt.  Vi vil hjelpe dem i gang og oppfordrer baptistene i Norge til å gi en julegave.

Av Roger Dahl

Mange av menighetene gir en julegav, elelr sørger fro å samle inn til en julegave, i løpet av julens møter og samlinger. I år er prosjektet å sørge for utstyr til sykehuset i Hakha. I første omgang vil vi sette i stand fødeavdelingen og tannlegekontoret.

Så fort utstyr er plass vil tannlegen kunne begynne å arbeide på skikkelig vis, og en dyktig jordmor er klar til å drive fødeavdelingen.  å få sykehuset opp å stå vil bety mye for befolkningen i Hakha i Chin-staten.

Gaver overføres Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000.15.13105. Husk å merk innbetaling med formål.

Dersom det kommer inn mer penger enn det koster vil overskytende gå til ytterligere utstyr ved sykehuset.

Presentasjon om innsamlingen kan lastes ned på vår nye side for presentasjoner

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Chin- og Karenkonferanser på Rivermont

Tags: , , ,

Chin- og Karenkonferanser på Rivermont


I sommer var store grupper av både Karen og Chinfolket fra Burma samlet til konferanser på Rivermont. Blant annet feiret de dåp.

Av Hermod Bakkevoll

Jeg hadde gleden av å være til stede på deler av Chinkonferansen, og det var en stor opplevelse. Å se Rivermont (over)fylt av glade mennesker i alle aldre var utrolig inspirerende. Særlig at deltakerne var så unge.

Inkludert
Jeg kunne naturlig nok ikke forstå så mye av det som ble forkynt, eller sunget, men det gjorde liten forskjell for opplevelsen. Det var glede, engasjement, tjenestevillighet, sang og musikkglede og lovprisning over hele Rivermont. Og jeg trengte ikke å føle meg utenfor, jeg opplevde meg svært inkludert.

Mens jeg var på Rivermont, og fikk oppleve dette fellesskapet, begynte jeg å tenke på dybden i det faktum at Guds veier er uransakelige. I sin tid var det amerikanske misjonærer som kom til Burma med evangeliet om Jesus. Og i sin tid var det fremsynte og offervillige amerikanske kristne som gav oss penger til å kjøpe eiendommen der vårt kjære Rivermont nå er i full bruk.

Og så opplever vi altså at i løpet av noen sommerdager i 2014 fylles Rivermont av rundt 200 mennesker fra Burma. Dette landet, som vi for få år siden visste lite om, på en helt annen del av kloden.

På vei
Ja, å leve med Herren i Hans tjeneste, er sannelig utrolig spennende. Vi har kanskje ikke lyktes så godt som vi skulle ønske med integreringen av våre innvandrere i vårt fellesarbeid, men vi er på vei. Vi må bare fortsette prosesser som fører til at mangfoldet blir sterkere, også i våre fellesarrangementer, slik det er i mange av våre menigheter.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

- Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap

Tags: , , , , , , ,

- Vi har hatt uforglemmelige møter og godt fellesskap


Generalsekretær Terje Aadne forteller fra turen han om 15 andre er på i Burma.
Gruppa fra Norge har deltatt på det store 200-årsjubileet for baptismens start i Burma.
- Åpningsmøtet i Yangon hadde mer enn 10 000 inne i salen, mange tusen i tilstøtende lokaler med flatskjerm og det var over 40 000 påmeldte i alt, sier Aadne og forteller at det var en folkefest, for ikke å si folkevandring. Jan Sæthre histe på vegne av European Baptistfederation  og Terje Aadne fra baptistene i Norge.
- Lørdag reiste vi til Hakha på til dels utfordrende fjellveier, fortsetter Aadne. Han forteller at det var kaldt i Hakha, men menneskevarmen er desto større. Gruppa fra Norge besøkte fem menigheter på søndag og Peter Ngaidam, Jan Sæthre, Paul Erik fra Danmark, Per Øvergaard og Aadne talte i hver sine kirker. De var alle fullsatte med fra 400 – 1000 besøkende. Dette var første gang en større gruppe turister besøkte Chin staten.
Gruppa reiser nå tilbake til Mandalay, og vil i slutten av uka returnere til Norge. Jan Sæthre og Peter Ngaidam er reiseledere.
Share

Posted in NyheterKommentarer av

Endelig mulig å møtes med staben i Lydia-prosjektet

Tags: , , , , , ,

Endelig mulig å møtes med staben i Lydia-prosjektet


Etter at indiske myndigheter det siste året har hindret innreise til India ble møtepunktet i Nepa l i forbindelse med oppfølging av spare- og låneprosjektet Lydia, som er rettet spesielt mot chin-kinner i eksil i området.

Av Roger Dahl

Rett før påske åpnet det seg en mulighet for å trefffes. Mette Marie Bommen, som er prosjektansvarlig fra norsk side skulle til nepal på DIGNI’s Asiasamling der. I den forbindelse kunne de prosjektansvarlige komme opp fra Mizoram, og misjonsleder Arild Harvik valgte også å reise for å delta på møtet.

Det var viktig å møtes nå med tanke på eventuell videreføring, rapportering om resultatene så langt og evaluering av prosjektet som har gått i flere år. NORAD har betalt de fleste kostnadene ved prosjektet og egenandelen er i all hovedsak betalt ved gaver fra chin-menighetene i Norge.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Regjeringsstyrkene åpnet ild mot menighet

Tags: , , , , ,

Regjeringsstyrkene åpnet ild mot menighet


Mens meldingene om en fredelig utvikling i Burma går verden rundt opplever Kachin-folket det motsatte. Regjeringsstyrkene forfølger dem, brenner ned landsbyer og skyter mot menigheter samlet til gudstjeneste.

En Kachin-kvinne som tilhører baptistmenigheten i Langesund opplyser at hun har fått beskjed om at landsbyen der hennes familie bor er brent ned av regjeringssoldatene. Hun har ingen meldinger å forholde seg til når det gjelder sin families sikkerhet, og vet ikke om de er i live, om de er i sikkerhet, eller om de har mistet livet i konflikten.

På nettstedet Chinland Guardian leser vi om hvordan regjeringssoldatene gikk til angrep på en kristen menighet mens den var samlet til gudstjeneste. Pastoren ble torturert, og måtte etterpå til sykehus på grunn av skadene.

Det er forunderlig hvordan militærregimet kan gå fram på det mest brutale vis overfor Kachin-folket samtidig som det gis betydelige lempninger på forholdene ellers i Burma.

Les mer

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Europageneralen på husmøte i Telemark

Tags: , , ,

Europageneralen på husmøte i Telemark


Generalsekretæren for baptistene i Europa deltok på husmøte i Bø i mai.

Tony Peck hilste fra 800.000 baptister i Europa og Midt-Østen. Han fortalte om at burmesiske flyktninger har blitt en del av baptistsamfunnene i flere land i Europa.

Peck gledet seg over det gode fellesskapet han opplevde på husmøte i Bø. Han understreket viktigheten av at lokale menigheter er aktive i integreringsarbeidet. En stor gruppe innflyttere fra Burma tilhører Skien Baptistmenighet og er bosatt i Bø, Ulefoss og Gvarv.

Fra Skien Baptistmenighets nettsider

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Samling blant chin folket i Nord Norge

Tags: , ,

Samling blant chin folket i Nord Norge


Chin folket i Nord Norge har organisert seg, og planlegger nå stort stevne på Sortland i påsken.

Burmesere fra Melbu, Harstad, Borkenes, Svolvær og Sortland planlegger en påskesamling. Det går frem at Sortland peker seg ut som et naturlig samlingssted, og burmeserne ser ut til å få en økt identitet som baptister i nord.

Til stevnet i påsken sier de det også vil komme burmesere fra Tromsø, trolig Narvik og Stokmarknes.

NNCF kaller de samarbeidet, som står for Nord Norsk Chin Fellesskap. De ønsker selvsagt også andre burmesere velkommen til fellesskapet.

På planleggingssamlingen jeg deltok på hadde jeg et mitt innlegg i kveld hadde jeg fokus på det å skape et fokus på å elske Herren og hverandre, og ha et tjenende lederskap. Videre å skape et sted for burmesere i nord som kan være et godt alternativ for burmesere som for eksempel vil skifte kommune, men fremdeles være i nord.

Det er gledelig å se at de finner Herren og hverandre her i nord, og samtidig er del av lokal norsk menighet.

Øystein Lode forteller dette til baptist.no

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning

Tags: , , ,

Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning


Lederne for Chin- og Karen-menighetene i Oslo har blitt enige om å gjennomføre felles undervisning for ungdommene, som også kobles opp mot konfirmantundervisningen i de baptistmenighetene på Østlandet som har denne i fellesskap. Thang Hlun i Norway Chin Mission Church er glad for det.

Det er integrasjonsleder Mette Marie  Bommen som kan fortelle det til baptist.no.   Thang Hlun og pastor Kaw Khu Lynn i Oslo Karen Baptistchurch,  har blitt enige om å samarbeide om undervisning av ungdommene i de to menighetene. Begge folkegruppene har bakgrunn fra Burma.

Det vil bli  kombinert dåps- og konfirmasjonsundervisning. I tillegg til egne samlinger for Chin- og Karen-ungdommene, vil disse delta på de fire helgesamlingene som gjennomføres i forbindelse med konfirmantundervisningen i de fleste baptistmenighetene på Østlandet.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

mar
27
fre
all-day Familieleir @ Rivermont Ungdomssenter
Familieleir @ Rivermont Ungdomssenter
mar 27 – mar 30 all-day
Mer informasjonShare
all-day Juniorleir @ Liland ungdomssenter
Juniorleir @ Liland ungdomssenter
mar 27 – mar 31 all-day
Mer informasjonShare
mar
31
tir
all-day Påskeleir @ Liland ungdomssenter
Påskeleir @ Liland ungdomssenter
mar 31 – apr 2 all-day
Mer informasjonShare
apr
1
ons
all-day Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
apr 1 – apr 6 all-day
Mer informasjonShare
all-day Påskeleir @ Nordmarkskapellet
Påskeleir @ Nordmarkskapellet
apr 1 – apr 5 all-day
Les merShare

View Calendar

Annonser

Reklame her!