Tag Archive | "dåp"

457 døpte inspirerer til fortsatt samarbeid om menighetsplanting i Thailand

Tags: , , , , ,

457 døpte inspirerer til fortsatt samarbeid om menighetsplanting i Thailand


Vi har støttet evangeliseringsarbeidet til Thailand Lahu Baptist Convention (TLBC) siden familien Hadland bodde og jobbet som misjonærer i Chiang Mai. I midten av september vedtok hovedstyret å utvide samarbeidet med fem nye år, 2016 – 2020.

Av Lise Kyllingstad

Visjonen deres er at alle Lahu’er skal ta imot Jesus. Det finns 120.000 Lahu’er i Thailand. 20.000 av disse er kristne. TLBC jobber målrettet med evangelisering og kirkeplanting. De finner en landsby som er åpen for evangeliet, og så sender de en evangelist med familien sin til å bo og jobbe der. De har i dag evangelister i 19 landsbyer. 15 av disse er støttet av oss, 4 er støttet lokalt.

I perioden 2008 – 2015 er 457 personer blitt døpt!

Lahu-folket er animister, og heksedoktoren er deres åndelige overhode. Metoden de bruker for å evangelisere er delt inn i fire trinn:

  1. Få tillatelse av heksedoktoren til å komme dit og evangelisere
  2. Hjemmebesøk hvor de forteller om Jesus «fire place good news»
  3. Juleselskap for alle i landsbyen, med leker på dagen og gudstjeneste på kvelden
  4. Invitere leger og annet hjelpepersonell til landsbyen for å gi tilbud til folk som er syke

Etter hvert inviterer de også ulike organisasjoner til å komme inn i landsbyen for å hjelpe til med utbygging av f.eks. brønner og toaletter.
Gjennom denne måten å «bry seg om» landsbybefolkningen, forkynner de evangeliet både i ord og handling, og de opplever at folk blir frelst.

Målet er at hver nystartede menighet skal bli økonomisk selvstendig. Dette tar lang tid, siden folk i landsbyene er fattige, og nyfrelste har ikke et etablert forhold til dette med å gi tiende til kirken.
De ønsker å utvide arbeidet sitt og har planer om å starte evangelisering i ytterligere to landsbyer i 2016.

Evangelistene som bor og jobber på denne måten, samles to ganger i året til opplæring og gjensidig oppmuntring.

TLBC har også opplæring av evangelister fra Lahu-landsbyer i Burma, og de drar på jevnlige evangeliseringsturer til Kina. Lahu-folket, som er en minoritetsgruppe, finnes i Nord-Thailand, Burma, Kina og Laos, samt en liten gruppe i Vietnam.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for 457 døpte inspirerer til fortsatt samarbeid om menighetsplanting i Thailand

Glede over dåp i Bergen!

Tags: ,

Glede over dåp i Bergen!


Søndag 16. august døpte vi fem ungdommer, forteller pastor Aage Frantsen til nettstedet baptist.no.

Av Roger Dahl

Bergen Baptistmenighet har hatt tre dåphandlinger før/etter ferien, hvor tilsammen 10 er blitt døpt.
– Det var flotte begivenheter i menigheten før ferien også, sier Frantsen og forteller at 14. juni døpte de to karenere og 21. juni tre vietnamesere.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Glede over dåp i Bergen!

Den dagen ble fire døpt, og fem lagt til menigheten…

Tags: ,

Den dagen ble fire døpt, og fem lagt til menigheten…


Det var flott å feire kirkens fødselsdag med dåp og medlemsopptakelse, rapporteres det fra pastor Anne Marie Søderqvist.

Første pinsedag ble en stor dag for Vikna Baptistmenighet.  Fire personer ble døpt, tre menn i sin beste alder og ei ung jente. Disse fire sammen med pastor Anne Marie Søderqvist, som forrettet dåpshandlingen, f.v.  Åge Hatland, Kjetil Winje, Jan Otto Walaunet og Miriam Sandø.

 

Vikna Baptistmenighet skal i slutten av august markere at pastor Anne Marie Søderqvist blir pensjonist. Hun blir boende på Rørvik videre og menigheten er i prosess med å finne hennes etterfølger som pastor.

Medlemsopptakelse

Etter dåpen ble alle fire ønsket velkommen i menigheten sammen med Marit Sande, som er døpt før.

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Den dagen ble fire døpt, og fem lagt til menigheten…

Dåp i Bergen

Tags: ,

Dåp i Bergen


Baptistmenigheten i byen har gledet seg over dåp to søndager på kort tid.

– Det var flotte begivenheter i menigheten. 14. juni døpte vi to karenere, 21. juni tre vietnamesere. Det var Thoung Le som døpte vietnameserne. Alle fem er blitt tillagt menigheten. I juni har vi da hilst sju nye medlemmer velkommen!

IMG_3841Det er pastor Åge Frantzen som melder dette.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Dåp i Bergen

Feiret dåp i baptistmenigheten på Otta

Tags: , ,

Feiret dåp i baptistmenigheten på Otta


Søndag 8 april hadde vi gleden av å døpe Joseph Hood, sier pastor Steinar Botten i Sel Baptistmenighet.

Joseph Hood kommer opprinnelig fra Australia. Joseph har bodd i Norge i noen år, er gift og bosatt i nabokommunen. Etter at han hadde besøkt menigheten på to tre møter, spør han om det var mulig å bli døpt, forteller Steinar Botten og fortsetter:

– Selv om Joseph aldri hadde tilhørt noe kirkesamfunn, var han ikke ny på vegen, men la for dagen et brennende engasjement og vitnesbyrd om sin Gudstro. Hver dåp er en fest, men sjelden møter man en dåpskandidat som var så vel forberedt til denne handling som Joseph, sier Botten og avslutter:

– Vi takker Herren for alle som lar seg innvie til å tjene Ham.

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Feiret dåp i baptistmenigheten på Otta

Gladmeldinger fra Porsgrunn

Tags: , , ,

Gladmeldinger fra Porsgrunn


Les inspirerende nytt om bønneseminar med Bjørn Olav Hansen, dåp og fellesmøter i Grenland.

Pastor Magne Hultgren forteler:

– Nå til helgen, 11-12. april skal vi ha Bønneseminar med Bjørn Olav Hansen. Menighetene i Grenland står sammen om arrangementet, og hittil har ca. 65 personer meldt seg på seminaret på lørdag. Der vil vi også ha Ikon-utstiling. Ragnhild Grønseth fra Skien, og Marit Olsen fra Porsgrunn har blitt gode Ikon-malere. De stiller ut flere av sine vakre Ikoner i Porsgrunn Baptistkirke lørdag under Bønneseminaret.

– Vil også meddele den gode nyhet at vi hadde dåp i Porsgrunn Skjærtorsdag.  Ei dame på 67 år døpt.  Vi har hatt dåpsundervisning i menigheten, seks personer har deltatt. Pastor Tor L. Rønneberg har utarbeidet og holdt undervisningen som var over tre samlinger. En av deltagerne, Åse Johansen, ønsket å bli døpt i påsken. Hun er vokst opp som menighetsbarn i Kvæfjord. Det siste året har hun vært aktivt med i vår menighet. Nå ønsket hun å følge Jesus i dåpen, og bli med i vår menighet. Vi takker Gud for Åse Johansen, og håper at de andre som vært til undervisning også vil melde seg til dåp.

– Skjærtorsdag hadde vi felles nattverdsgudstjeneste med baptistmenighetene i Grenland. Pastor Dag Eiel Kristoffersen talte Guds ord. Det ble en godt besøkt, og inspirerende gudstjeneste.

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Gladmeldinger fra Porsgrunn

Dåp og medlemsopptak

Tags: , , ,

Dåp og medlemsopptak


Flere menigheter forteller om dåp, og vi bringer gjerne gode meldinger videre.

Av Roger Dahl

Søndag den 24. august var det dåp på Sommarøy. Emma Turpeinen ønsket å bli døpt. I forbindelse med det ble Emma, sammen med Charlotte Eidem Hansen, ønsket velkommen inn i menigheten. Charlotte lot seg døpe på påskeleiren på Rivermont 2014.

Fredag 17. oktober ble to ungdommer døpt i Baptistkirken Oppdal. Både Linda Eriksen og Martin Haugset har vært en del av ungdomsmiljøet en periode, og valgte denne fredagen å følge Kristus i dåpen.
– Dåpen ble foretatt i ungdomsmøtet, sier pastor Ulf Magne Løvdahl og fortsetter med å fortelle at hele menigheten var invitert. Han synes det var viktig at også de andre ungdommene kunne se og oppleve en bibelsk dåp. James P. Crockett fra Bible Baptist Chuch, Hendersonville, Tennessee, menigheten har besøk av et team derfra, deltok i dåpshandlingene.

Søndag 16. november feiret Hamar Baptistmenighet dåp. Arnold Sadiki hold et sterkt vitensbyrd om hvordan Gud kan forandre menneskers liv, og at han selv nå har valgt å bli døpt. Menigheten gleder seg over arbeidet som gjøres og at unge mennesker tar imot Jesus.

Bildetekst:
Charlotte Eidem Hansen og Emma Turpeinen ble bedt for og ønsket velkommen til Sommarøy baptistmenighet. Foto: Astrid Turpeinen

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Dåp og medlemsopptak

Dåp og himmellengsel i Oppdal

Tags: , ,

Dåp og himmellengsel i Oppdal


Fredag 17. oktober  ble to ungdommer døpt i Baptistkirken Oppdal. 

Av Roger Dahl

Både Linda Eriksen og Martin Haugset har vært en del av ungdomsmiljøet en periode, og valgte denne fredagen å følge Kristus i dåpen.

– Dåpen ble foretatt i ungdomsmøtet, sier pastor Ulf Magne Løvdahl og fortsetter med å fortelle at hele menigheten var invitert. han synes det var viktig at også de  andre ungdommene kunne se og oppleve en bibelsk dåp. James P. Crockett fra Bible Baptist Chuch, Hendersonville, Tennessee,  menigheten har besøk av et team derfra, deltok i dåpshandlingene.

– Denne høsten har vi invitert til temamøter om himmelen, fortsetetr Løvdahl. han forteller at  alle husstander i Oppdal og Rennebu (som ikke har reservert seg mot uadressert reklame) har mottatt en brosjyre med oversikt over møtene.  Man kan velge om man vil delta på alle samlingene, og på den måten få med seg hele bredden i hva Bibelen sier om himmelen, eller om man vil velge ut de emner som interesserer mest.

– Det har vært mange nye ansikter innom så langt i himmelserien, sier han og smiler fornøyd over at det på kveldsmøtene har vi vært mer enn dobbelt så mange som det har pleid å være.

Talene om himmelen kan du høre her

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Dåp og himmellengsel i Oppdal

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!