Tag Archive | "dåp"

Dåp og medlemsopptak

Tags: , , ,

Dåp og medlemsopptak


Flere menigheter forteller om dåp, og vi bringer gjerne gode meldinger videre.

Av Roger Dahl

Søndag den 24. august var det dåp på Sommarøy. Emma Turpeinen ønsket å bli døpt. I forbindelse med det ble Emma, sammen med Charlotte Eidem Hansen, ønsket velkommen inn i menigheten. Charlotte lot seg døpe på påskeleiren på Rivermont 2014.

Fredag 17. oktober ble to ungdommer døpt i Baptistkirken Oppdal. Både Linda Eriksen og Martin Haugset har vært en del av ungdomsmiljøet en periode, og valgte denne fredagen å følge Kristus i dåpen.
– Dåpen ble foretatt i ungdomsmøtet, sier pastor Ulf Magne Løvdahl og fortsetter med å fortelle at hele menigheten var invitert. Han synes det var viktig at også de andre ungdommene kunne se og oppleve en bibelsk dåp. James P. Crockett fra Bible Baptist Chuch, Hendersonville, Tennessee, menigheten har besøk av et team derfra, deltok i dåpshandlingene.

Søndag 16. november feiret Hamar Baptistmenighet dåp. Arnold Sadiki hold et sterkt vitensbyrd om hvordan Gud kan forandre menneskers liv, og at han selv nå har valgt å bli døpt. Menigheten gleder seg over arbeidet som gjøres og at unge mennesker tar imot Jesus.

Bildetekst:
Charlotte Eidem Hansen og Emma Turpeinen ble bedt for og ønsket velkommen til Sommarøy baptistmenighet. Foto: Astrid Turpeinen

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer av

Dåp og himmellengsel i Oppdal

Tags: , ,

Dåp og himmellengsel i Oppdal


Fredag 17. oktober  ble to ungdommer døpt i Baptistkirken Oppdal. 

Av Roger Dahl

Både Linda Eriksen og Martin Haugset har vært en del av ungdomsmiljøet en periode, og valgte denne fredagen å følge Kristus i dåpen.

– Dåpen ble foretatt i ungdomsmøtet, sier pastor Ulf Magne Løvdahl og fortsetter med å fortelle at hele menigheten var invitert. han synes det var viktig at også de  andre ungdommene kunne se og oppleve en bibelsk dåp. James P. Crockett fra Bible Baptist Chuch, Hendersonville, Tennessee,  menigheten har besøk av et team derfra, deltok i dåpshandlingene.

– Denne høsten har vi invitert til temamøter om himmelen, fortsetetr Løvdahl. han forteller at  alle husstander i Oppdal og Rennebu (som ikke har reservert seg mot uadressert reklame) har mottatt en brosjyre med oversikt over møtene.  Man kan velge om man vil delta på alle samlingene, og på den måten få med seg hele bredden i hva Bibelen sier om himmelen, eller om man vil velge ut de emner som interesserer mest.

– Det har vært mange nye ansikter innom så langt i himmelserien, sier han og smiler fornøyd over at det på kveldsmøtene har vi vært mer enn dobbelt så mange som det har pleid å være.

Talene om himmelen kan du høre her

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Dåp i Langesund

Tags: , , ,

Dåp i Langesund


ndag 1. juni var det dåpsgudtjeneste i Langesund Baptistmenighet.

Av Roger Dahl

– Gammelpastoren, Kjell Holtet, kom på besøk for å døpe og tale, forteller  fungerende pastor Maung Maung.
Han forteller til nettstedet baptist.no at en først hadde møte ute på stranda nedenfor Langesund Bad, og hadde dåp  der. Så reiste en til kirka og fortsatte gudstjeneste.

– Det var så flott, både gudstjenesten og været., sier maung Maung og forteller at guttene som ble døpt heter Steven Bawi Tlung og John Bawi Tlung.

Langesund Baptistmenighet annonserer for tiden etter ny pastor.

Share

Posted in Fra bladetKommentarer av

Rapporterer om framgang!

Tags: , ,

Rapporterer om framgang!


Statistikkopplysningene fra menighetene er samlet. De viser at det også i 2013 var vekst i baptistsamfunnet, slik det har vært de senere årene. Bildet er fra en dåpshandling hos Bykirka i Lillehammer. en menighet som ble tatt opp i kirkesmfunnet i 2013. 

Av Roger Dahl

I fireårsperioden fra 2010 til 2013  forteller tallene om vekst i antall menigheter, i tallet på døpte medlemmer, jurdiske medlemmer og i dåpstallene.

I 2013 ble det rapportert om  142 dåpshandlinger. i 2012 var tisvarende tall 138, i 2011 133 og i 2010 på 99 dåpshandlinger.  Tilsvarende har medlemsutviklingen gått fra 5945 i 2010 til 6560 i 2013. I 2012 var tallet 6380 og 20111 6158 døpte medlemmer.

Det innrapporterte tallet for juridiske medlemmer  har økt fra 11 217 i 2010, til 11609 i 2011, 11810 i 2012 og 12022 juridiske medlemmer i 2013.

Antall menigheter har også økt år for år i den samme perioden. Fra 89 i 2010 til 97 ved utgangen av 2013.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Menighetsplanting og dugnad i Sierra Leone

Tags: , , , ,

Menighetsplanting og dugnad i Sierra Leone


I fire år har norske baptister støttet to menighetsplantere. Skien baptistmenighet tok tillegg ansvar for å hjelpe til å rehabilitere to kirker som har stått ødelagt siden borgerkrigen sluttet, for ca 11 år siden.

Av Arild Harvik

Tonko Limba, som stedet heter, ligger langt ute på ”landsbygda”. Det har vært drevet menighetsarbeid der, for ca 15- 20 år siden.  I seks uker på senhøsten i fjor har frivillige fra Skien, sammen med lokale medarbeidere fullstendig restaurert to ødelagte kirker. I tillegg har de lokale kirkene, for egne midler, satt opp nye tak i tre andre kirker.

Pastor Philip Kamara står i spissen for arbeidet i Tonko Limba. Etter at arbeidet startet opp i 2010 er det nå etablert menigheter i ni landsbyer. Området er dominert av muslimsk tro, men baptistenes arbeid har ikke blitt møtt med motstand eller fysiske hindringer.

Det er nå etablert menigheter i ni landsbyer. På en søndag er det gjennomsnittlig 700 på gudstjenestene. Det er nye menigheter, menighetslederne er unge, og de aller fleste med muslimsk bakgrunn. Det er et stort behov for å undervise og dyktiggjøre disse.

Før den siste dugnadsgruppen fra Skien reiste hjem var det dåp. 86 nye troende ble døpt. Antall døpte i Tonko Limba nærmer seg nå 400. Det var en stor opplevelse å få være til stede.

 

Se dåpsvideo

Share

Posted in NyheterKommentarer av

X-night med dåp i Arendal

Tags: , , ,

X-night med dåp i Arendal


I september arrangerte ungdommene X-night med dåp. På bildet er pastor Dag Frode Vaagsnes med dem som ble døpt og ønsket velkommen.
Av Henry Dønnestad
Fire av ungdommene bekjente sin tro på Jesus og ble døpt av pastoren vår Dag Frode Vaagsnes. To kvinner fra Filipinene som tidligere har blitt troende døpt der, ble også ønsket velkommen.
Etter dåpsseremonien fikk alle seks hver sin andaktsbok «En om dagen» skrevet av Ulf Magne Løvdahl. Deretter kom menighetstjenerne frem og la sine hender på dem og ba Herren velsignelse dem.
Disse ble døp og ønsket velkommen  (f.v.) på bildet Karoline Johanne Fløistad, Helene Sigbjørnsen Fløistad, Kim Alexander Olsen, pastor Dag Frode Vaagsnes som forrettet, Gry Merethe Myklebust Nilsen. Remelda Brica Riber og Karen Alexia Reyes Dupitas var døpt fra før. Foran Reidun Grace.
Ungdomsgruppa har en musikk- og sanggruppe som heter «One step closer». Denne deltok med frisk sang og musikk.
Share

Posted in NyheterKommentarer av

Dåp i fjellvannet på Hovden

Tags: , ,

Dåp i fjellvannet på Hovden


Baptistmenigheten i Setesdal gledet seg over dåp i sommer!

 

 

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Festdag i Kristiansund

Tags: ,

Festdag i Kristiansund


Lørdag 14. september ble en stor dag i Baptistkirken i Kristiansund,Diane og Vegard gikk dåpens vei og  ble tillagt menigheten.

Av Roger Dahl

Evangelist Steinar Vikestad forteller at etterpå ble paret forlovet, før møtet ble avsluttet med bønn for dåpskandidatene. Etterpå var det både kaffe og kaker til menighet, gjester og familie, som var til stede.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

mar
4
ons
all-day Lederkonferansen 2015 @ Havna feriepark
Lederkonferansen 2015 @ Havna feriepark
mar 4 – mar 8 all-day
Informasjon senereShare

View Calendar

Annonser

Reklame her!