Tag Archive | "EBF"

Hjelper syriske flyktninger

Tags: , ,

Hjelper syriske flyktninger


Har opprettet skole for syriske barn. Baptistene i Libanon er med å legge forholdene til rette.

Baptistmenigheten i Zahle, ca 40 kilometer øst for Beirut i Libanon, driver i samarbeid med Lebanese Society for Education and Social Development (LSESD) som ledes av Nabil Costa, forskjellige programmer for de syriske flyktningene, som matutdeling, engelskklasser for voksne, skole for barn. Alle programmene kjøres med kjærlighet og omsorg, og med god administrasjon som verdsetter hver enkelt.

Bildet er fra en skole for syriske barn som kirken i Zahle har åpnet, slik at de kunne fortsette sin utdanning. Skolen følger læreplanene fra Syria, og gir barna mulighet til å fortsette sin utdanning uten stort gap.

Barna elsker sin skole, de synger, ler og ser lykkelig. Når skoleferien kommer de ikke ønsker å slutte fordi det er mye bedre å være på skolen enn å tilbringe dagene i dystre flyktningleire. Men barna s savner Syria. Hver av dem, uten unntak, ønsker å reise tilbake til Syria – dette er deres hjem, og de savner det. Når vil denne dagen kommer?

Les mer http://ebfgensec.blogspot.no/2014/11/compassion-that-makes-difference.html

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Hjelper syriske flyktninger

God vekst i Kroatia

Tags: , , ,

God vekst i Kroatia


Baptistene i Kroatia har opplevd god vekst og framgang de siste årene , Både i de etablerte menighetene og i nyplantingene som er gjort har det vært positiv utvikling.

Dette forteller Daniel Trusiewicz som koordinerer Europaføderasjonens menighetsplantingsprosjekter. Bildet er fra en menighetsplantingsgruppe i Novi Marof, ca 100 kilometer fra Zagreb.

Les mer: http://ebf.org/19-09-2014-church-planting-in-croatia

Share

Posted in Fra bladetKommentarer er skrudd av for God vekst i Kroatia

Etablerer internasjonalt baptistteologisk studiesenter i Amsterdam

Tags: , ,

Etablerer internasjonalt baptistteologisk studiesenter i Amsterdam


Fra i høst er virksomheten ved det internasjonale baptistsseminaret flyttet fra Praha til Amsterdam. Den store skoleeiendommen vil etter planen bli solgt i løpet av høsten, og skolens virksomhet drives vider e i leide lokaler like utenfor sentrum i Amsterdam, der røttene til den baptistiske bevegelsen finnes. Skolen, som har røtter tilbake til 1949 da den ble etablert i Sveits skal ledes videre av den skotske teologen Stuart Blythe (bildet).

Les mer: http://www.ibts.eu/

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Etablerer internasjonalt baptistteologisk studiesenter i Amsterdam

Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina

Tags: , , ,

Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina


Oleksandr Turchynov ble raskt valgt av landets parlamentet som midlertidig president da det å lyktes å avsatte president Viktor Janukovitsj. Hanvar allerede blitt utnevnt visestatsminister, og vil være midlertidig president frem til nyevalg finner sted senere i år.

Dr Turchynov er en eldste i baptistmenigheten Livets Ord Kiev. Gjennom årene har han møtt en rekke baptistledere fra organisasjoner som European Baptist Federation og Baptist World Alliance under deres besøk til regionen.

European Baptist Federation, og også baptistsamfunnet i Ukraina, har gått med flere forbønnsappell for landet og  den politiske situasjonen, men og for Oleksandr Turchynov som er vår bror og venn og har tatt på seg store og krevende oppgaver. (Paul Hobson, Baptist Times – 25. februar 2014 )

Les mer på EBF nettsted

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina

Facebookmelding ga god respons

Tags: , , , ,

Facebookmelding ga god respons


Synnøve Gåsvær Angen, som er styremedlem  i de europeiske baptistkvinnene besøkte i februar Libanon sammen med styreleder Aniko Ujvari.

Synnøve la ut en melding på sin facebookside før hun reise til Libanon, og ba sine norske venner om ullsokker og annet strikketøy til syrerne i Libanon. I løpet av 14 dager fikk hun omkring  20 kg!

Hun fikk pakker i posten, fra kolleger på jobben, fra hennes lokale menighet og fra venner som ønsker å vise sin kjærlighet til det syriske folket ved å gi noe gjort med deres hender.

En 85 år gammel kvinne fra Gyland lagde ti par sokker! Synnøve fylte opp kofferten med denne «spontan» gave fra de norske kvinnene.

Les merom besøket i Beirut

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Facebookmelding ga god respons

Menighetsplanting i Bagdad

Tags: , , ,

Menighetsplanting i Bagdad


Baptistsamfunnet  støtter menighetsplantinger gjennom European Baptist Federation.  I Bagdad støtter vi en menighetsplanter so mSkein Baptistmenighet har tatt ansvar for å finansier for oss.  Nedenfor gjengir vi en rapport far arbeidet.  Av sikkerhetsmessige grunner er navnet på pastoren ikke oppgitt på nettet.

 

Kjære venner !

Her er min rapport om arbeidet.

Situasjonen for menighetsplantingen er nå noe mer stabil. Vi møtes to til tre ganger i måneden. Vanligvis prøver vi og møtes i huset mitt, men noen ganger møtes i andre medlemmers hus.

Det er en begrenset vekst i arbeidet. Grunnen til det er sikkerhetssituasjonen i Bagdad, som virker sterkt inn på vår tjeneste. Nå har vi ti personer som jevnlig er med i gruppen . Vi møtes for å tilbe, be og studere bibelen.

Jeg er den eneste som forkynner og underviser, og jeg leder også lovsangen. Vi gleder oss til å lansere en ny oppgave som er opplæring fra andre ledere av moderkirken. Den fremtidige planen er å bygge et godt forhold til lokalsamfunnet. Slik at jeg kan kommunisere og bygge en bro for å forkynne evangeliet. Jeg tenker spesielt på de mange muslimene i vårt nabolag.

Jeg har den siste tiden lest mye i bibelen, og pastoren i moderkirken støtter meg ved å veilede og gi råd til å fokusere på Bibelen og noen tolkninger.

Moderkirken gir oss bibeler, sangbøker og bibelkommentarer. Pastoren deres kommer også noen ganger og er sammen med oss.

Den eneste økonomiske støtten som jeg får er fra Skien baptistmenighet, gjennom EBF.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Menighetsplanting i Bagdad

Europeiske baptistkvinnene med hjelp for syriske flyktninger

Tags: , , , ,

Europeiske baptistkvinnene med hjelp for syriske flyktninger


Synnøve Angen fra Trondheim er sammen med flere andre europeiske baptistkvinner i Libanon for å hjelpe mennesker i nød.

Av Roger Dahl

Kvinnene har pakket hygiene pakker og annet til hjelp. De har besøkt lokale baptistkvinnegruppe, og også reist på besøk ut til flyktningene, som det er så mange av i Libanon.

Vi har lånt noen bilder fra Synnøve Angens facebookprofil, der hun også skriver:

– Idag har vi besøkt flyktningefamilier og delt ut hygienepakker og undertøy til kvinner. Vi besøkte en landsby som lå halvannen times kjøretur fra Beirut. Besøkene gjorde et sterkt inntrykk på oss alle, de Syriske flyktningene bor under særlig kommerlige forhold og har opplevd grusomme ting i sitt hjemland!! En familie med mange barn bodde i et hus laget av plast og ingen av barna fikk skolegang.
Jeg besøkte en barnegruppe og sang sammen med dem på norsk:-). Herlig!

Samtidig som en gruppe fra baptistkvinnene er samlet i Libanon er det konferanse i regi av European Baptist Aid i Spania.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Europeiske baptistkvinnene med hjelp for syriske flyktninger

Europageneral Tony Peck går for fem nye år

Tags: ,

Europageneral Tony Peck går for fem nye år


Neville Callam, generalsekretær i verdensalliansen og europeiske ledere leder an i forbønn for Tony Peck og kona Alison, som må leve med mannen på reise Europa rundt i enda noen år.

Av Roger Dahl

Tony Peck er fra Storbritannia, og begynner nå på sin tredje periode som generalsekretær i europaføderasjonen. I disse årene har han reist Europa rundt, hatt kontor i Praha, og familien hjemme i England. Generalsekretæren er også regional representant for verdensalliansen.

Europaføderasjonen ble etablert i 1949, var i mange år et viktig bindeledd med baptister bak jernteppet. Idag er det 52 medlemssamfunn, 13 000 menigheter og 800 000 medlemmer i Europa, Midt østen og de sentralasiatiske landene.  Dette er en av seks regioner innen verdensalliansen.

Forbønnsbildet er tatt av Helle Liht Bildet fra husmøte i Bø i Telemark sammen med chingruppa der er tatt av Jan Sæthre.

Husmøte-i-Bø

 

 

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Europageneral Tony Peck går for fem nye år

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!