Tag Archive | "EBF"

Europaføderasjon om migrantkrisen i Europa og Midt Østen

Tags: , , , ,

Europaføderasjon om migrantkrisen i Europa og Midt Østen


Den europeisk baptistføderasjonens konsil i Sofia – Bulgaria, 23. – 26.september 2015 utfordrer og oppmuntrer Europas innbyggere.

Les om flyktningkafeen på Borkenes

«Tar imot med håp og glede Guds kjærlighet, nåde og omsorg som er uttrykt I evangeliet om Jesus Kristus til alle mennesker og erfart ved den Hellige Ånds kraft.

Minnes i vår nåværende situasjon med flyktninger, asylsøkere og migranter Guds kall til å ta imot og by velkommen den fremmede.

«Når en innflytter bor i landet hos dere, skal dere ikke gjøre urett mot ham. Innflytteren som bor hos dere, skal være som en av deres egne landsmenn. Du skal elske ham som deg selv. For dere har selv vært innflyttere i Egypt. Jeg er Herren deres Gud”. 3. Mos 19,33-34

Ber om visdom for regjeringer i Europa og Midt Østen, og for at kirkene i de samme områdene blir fylt med Den Hellige Ånd for å gi kraft til å leve ut Jesu budskap, som sier;

“Om noen vil være den første, må han være den siste av alle og tjener for alle” Mark 9,35

Utfordrer ikke-bibelske holdninger som inkluderer avvisning av fremmede og som gjør skadelige skillelinjer dypere og begrenser medfølelse og nødhjelp i forhold til migranter I Europa og Midt Østen.

Oppmuntrer baptister i Europa til et umiddelbart, raust og koordinert svar i våre land og lokalsamfunn. Vi inviterer Baptistsamfunn til å samarbeide med nasjonale og internasjonale aktører, kirker og kristne organisasjoner som arbeider direkte med migranter på tvers av Europa.

Tror med håp på vår identitet som et kristent pilgrims folk og et himmelsk statsborgerskap i Guds skaperverk (Efeserbrevet 3:20), som er fornyet i Guds løfte om en ny himmel og en ny jord (Åpenbaringsboken 21).»

Les også integrasjonsleder Matte Marie Hebnes artikkel om hva baptistene kan gjøre

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Europaføderasjon om migrantkrisen i Europa og Midt Østen

Tok opp norskplantet baptistmenighet på Kypros

Tags: , , ,

Tok opp norskplantet baptistmenighet på Kypros


Torsdag 24. september ble Faith Baptist Church Cyprus tatt opp som enkeltstående medlem i European Baptist Federation (EBF).

Av Terje Aadne

Det Norske Baptistsamfunn har sammen med Faith Baptist Church i Norge søkte EBF om medlemskap for den kypriotiske menigheten etter at  Anton Sinnathamby, Terje Aadne og generalsekretær Antony Peck besøkte menigheten på Kypros i sommer.

Les mer om menighetsplantingen på Kypros

Anton Sinnathamby har ledet arbeidet i tre år, etablert menigheten og registrert menigheten på Kypros. Dette er den første baptistmenigheten på Kypros.

På bildet ber Jan Sæthre (første visepresident BWA) og Otniel Bunaciu (President for EBF) for Anton Sinnathamby, som har ledet arbeidet på Kypros i tillegg til pastoroppgaven hjemme i Norge (foto: Terje Aadne).

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Tok opp norskplantet baptistmenighet på Kypros

Hjelper syriske flyktninger

Tags: , ,

Hjelper syriske flyktninger


Har opprettet skole for syriske barn. Baptistene i Libanon er med å legge forholdene til rette.

Baptistmenigheten i Zahle, ca 40 kilometer øst for Beirut i Libanon, driver i samarbeid med Lebanese Society for Education and Social Development (LSESD) som ledes av Nabil Costa, forskjellige programmer for de syriske flyktningene, som matutdeling, engelskklasser for voksne, skole for barn. Alle programmene kjøres med kjærlighet og omsorg, og med god administrasjon som verdsetter hver enkelt.

Bildet er fra en skole for syriske barn som kirken i Zahle har åpnet, slik at de kunne fortsette sin utdanning. Skolen følger læreplanene fra Syria, og gir barna mulighet til å fortsette sin utdanning uten stort gap.

Barna elsker sin skole, de synger, ler og ser lykkelig. Når skoleferien kommer de ikke ønsker å slutte fordi det er mye bedre å være på skolen enn å tilbringe dagene i dystre flyktningleire. Men barna s savner Syria. Hver av dem, uten unntak, ønsker å reise tilbake til Syria – dette er deres hjem, og de savner det. Når vil denne dagen kommer?

Les mer http://ebfgensec.blogspot.no/2014/11/compassion-that-makes-difference.html

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Hjelper syriske flyktninger

God vekst i Kroatia

Tags: , , ,

God vekst i Kroatia


Baptistene i Kroatia har opplevd god vekst og framgang de siste årene , Både i de etablerte menighetene og i nyplantingene som er gjort har det vært positiv utvikling.

Dette forteller Daniel Trusiewicz som koordinerer Europaføderasjonens menighetsplantingsprosjekter. Bildet er fra en menighetsplantingsgruppe i Novi Marof, ca 100 kilometer fra Zagreb.

Les mer: http://ebf.org/19-09-2014-church-planting-in-croatia

Share

Posted in Fra bladetKommentarer er skrudd av for God vekst i Kroatia

Etablerer internasjonalt baptistteologisk studiesenter i Amsterdam

Tags: , ,

Etablerer internasjonalt baptistteologisk studiesenter i Amsterdam


Fra i høst er virksomheten ved det internasjonale baptistsseminaret flyttet fra Praha til Amsterdam. Den store skoleeiendommen vil etter planen bli solgt i løpet av høsten, og skolens virksomhet drives vider e i leide lokaler like utenfor sentrum i Amsterdam, der røttene til den baptistiske bevegelsen finnes. Skolen, som har røtter tilbake til 1949 da den ble etablert i Sveits skal ledes videre av den skotske teologen Stuart Blythe (bildet).

Les mer: http://www.ibts.eu/

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Etablerer internasjonalt baptistteologisk studiesenter i Amsterdam

Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina

Tags: , , ,

Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina


Oleksandr Turchynov ble raskt valgt av landets parlamentet som midlertidig president da det å lyktes å avsatte president Viktor Janukovitsj. Hanvar allerede blitt utnevnt visestatsminister, og vil være midlertidig president frem til nyevalg finner sted senere i år.

Dr Turchynov er en eldste i baptistmenigheten Livets Ord Kiev. Gjennom årene har han møtt en rekke baptistledere fra organisasjoner som European Baptist Federation og Baptist World Alliance under deres besøk til regionen.

European Baptist Federation, og også baptistsamfunnet i Ukraina, har gått med flere forbønnsappell for landet og  den politiske situasjonen, men og for Oleksandr Turchynov som er vår bror og venn og har tatt på seg store og krevende oppgaver. (Paul Hobson, Baptist Times – 25. februar 2014 )

Les mer på EBF nettsted

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptistene bidrar til å lede det nye Ukraina

Facebookmelding ga god respons

Tags: , , , ,

Facebookmelding ga god respons


Synnøve Gåsvær Angen, som er styremedlem  i de europeiske baptistkvinnene besøkte i februar Libanon sammen med styreleder Aniko Ujvari.

Synnøve la ut en melding på sin facebookside før hun reise til Libanon, og ba sine norske venner om ullsokker og annet strikketøy til syrerne i Libanon. I løpet av 14 dager fikk hun omkring  20 kg!

Hun fikk pakker i posten, fra kolleger på jobben, fra hennes lokale menighet og fra venner som ønsker å vise sin kjærlighet til det syriske folket ved å gi noe gjort med deres hender.

En 85 år gammel kvinne fra Gyland lagde ti par sokker! Synnøve fylte opp kofferten med denne «spontan» gave fra de norske kvinnene.

Les merom besøket i Beirut

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Facebookmelding ga god respons

Menighetsplanting i Bagdad

Tags: , , ,

Menighetsplanting i Bagdad


Baptistsamfunnet  støtter menighetsplantinger gjennom European Baptist Federation.  I Bagdad støtter vi en menighetsplanter so mSkein Baptistmenighet har tatt ansvar for å finansier for oss.  Nedenfor gjengir vi en rapport far arbeidet.  Av sikkerhetsmessige grunner er navnet på pastoren ikke oppgitt på nettet.

 

Kjære venner !

Her er min rapport om arbeidet.

Situasjonen for menighetsplantingen er nå noe mer stabil. Vi møtes to til tre ganger i måneden. Vanligvis prøver vi og møtes i huset mitt, men noen ganger møtes i andre medlemmers hus.

Det er en begrenset vekst i arbeidet. Grunnen til det er sikkerhetssituasjonen i Bagdad, som virker sterkt inn på vår tjeneste. Nå har vi ti personer som jevnlig er med i gruppen . Vi møtes for å tilbe, be og studere bibelen.

Jeg er den eneste som forkynner og underviser, og jeg leder også lovsangen. Vi gleder oss til å lansere en ny oppgave som er opplæring fra andre ledere av moderkirken. Den fremtidige planen er å bygge et godt forhold til lokalsamfunnet. Slik at jeg kan kommunisere og bygge en bro for å forkynne evangeliet. Jeg tenker spesielt på de mange muslimene i vårt nabolag.

Jeg har den siste tiden lest mye i bibelen, og pastoren i moderkirken støtter meg ved å veilede og gi råd til å fokusere på Bibelen og noen tolkninger.

Moderkirken gir oss bibeler, sangbøker og bibelkommentarer. Pastoren deres kommer også noen ganger og er sammen med oss.

Den eneste økonomiske støtten som jeg får er fra Skien baptistmenighet, gjennom EBF.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Menighetsplanting i Bagdad

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!