Tag Archive | "Egersund"

Flott kirkeinnvielse i Egersund

Tags: , ,

Flott kirkeinnvielse i Egersund


Det var helt fullt i kirken, som de har kjøpt fra Frikirken i Egersund. Chin fellesskapet hadde feiret begivenheten i flere dager når de åpnet kirken offisielt for hele byen.

Det er helt tydelig at menigheten allerede har en synlig plass i byen og at de er satt pris på både av byens innbyggere, det offentlige og byens andre menigheter. Det var lykkeønskninger fra sognepresten, predikantringen, flere menigheter og varaordfører.

Det var sterkt å oppleve gleden over et nytt kirkebygg midt i den sorgen som dette fellesskapet nettopp nå har opplevd i forbindelse det ett år gamle ekteskapet som endte i tragedie da ektemannen knivdrepte sin kone. Begge tilhørte menigheten.

Det ble en påminnelse om at håpet og troen som dette kirkebygget symboliserer er selve livsnerven som deres liv bygger på og som gir dem styrken til å leve med både sorg og glede, motgang og medgang.

Magnar Mæland, som har hatt et tett forhold til menigheten helt siden oppstart i 2007, ledet møtet og påtroppende generalsekretær Terje Aadne og integrasjonspastor Peter Ngaidam representerte DNB. Det var også hilsener fra Chin menigheter og organisasjoner fra hele Norge.
Av Terje Aadne

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Flott kirkeinnvielse i Egersund

Ufattelig tragedie

Tags: ,

Ufattelig tragedie


Fredag 13 august endte det ett år gamle ekteskapet i tragedie da ektemannen knivdrepte sin kone. Paret tilhørte Chin-menigheten i Egersund. Integrasjonspastor Peter Ngaidam har reist til Egersund for å bistå Chin-miljøet i byen, som tar hendelsen svært tungt.

Den 30 år gamle ektemannen hadde vært gift med den burmesiske kvinnen (19) som han nå er siktet for å ha drept i ett år.

Ekteparet, som har et lite barn sammen, var aktive i Egersund Chin Baptistmenighet. Fredag var store deler av menigheten samlet i et privat hjem for å bearbeide sorgen etter den tragiske hendelsen.

– Vi er i sjokk alle sammen. Miljøet er ikke større enn at alle kjenner alle og ekteparet var en det av baptistmiljøet i Eigersund. Dette er et miljø som lever tett sammen i glede og sorg, forteller pastor Magnar Mæland, til Stavanger Aftenblad. Han har bistått det burmesiske miljøet i Egersund gjennom flere år.

Mæland viet paret for cirka ett år siden.
– Jeg lever jo ikke tett på dem til daglig, men etter det jeg kjenner til har det ikke vært noe som skulle tilsi en slik tragedie, sier Mæland.

Chin-miljøet i Egersund består av ca. 115 personer og de fleste er aktive i baptistmenigheten. De første fra Chin-folket kom til Egersund i 2002.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ufattelig tragedie

Kirkeinnvielse i Egersund

Tags: , , ,

Kirkeinnvielse i Egersund


Zion Baptist Church i Egersund kjøpte på vårparten den lokale frikirken, og markerer innvielse av sitt nye kirkebygg søndag 29. august. Menigheten har leid frikirken i Egersund de siste årene, og intensjonen fra Frikirken har lenge vært at menigheten skulle kunne kjøpe lokalet, det det ikke var aktuelt å etablere noren ny frikirkemenighet i byen.

Frikirken har latt Zion Baptist Church i Egersund få overtale lokalet til en meget gunstig pris, i forhold til kirkebyggets tilstand og beliggenhet.

Zion Baptist Church stiftet i 2007, og medlemmene er innflyttere fra Chin-staten i Burma.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Kirkeinnvielse i Egersund

Kjøper egen kirke

Tags: , , ,

Kjøper egen kirke


Zion Chin Church i Egersund skrev 20. mai kontrakt med Frikirken om å overta kirkelokalet sentralt i Egersund. Det er en drøm som går i oppfyllelse for menigheten, som består av flyktninger fra Buma, å eie sin egen kirke.

Menigheten har leid Frikirken i Egersund i lengre tid, og det har ligget en intensjonsavtale om kjøp der. Derfor har menighetens medlememr også satt av penger til kirkekjøp, og de har tatt på seg ulike oppussingjobber for å samle inn ekstra med penger.

Kirkebygget, som ligger sentralt i Egersund har kirkesal som rommeromkring 100, en flott peisestue og vil kunne være et godt lokale for menigheten å samles i.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Kjøper egen kirke

Tilbudt å kjøpe frikirken

Tags: , ,

Tilbudt å kjøpe frikirken


Baptistmenigheten i Egersund har fått tilbud om å kjøpe frikirken for 540.000 kroner. Menigheten har leid kirken i flere år, og får nå muligheten til å bli den første chinmenigheten i Norge som eier egen kirke.

Allerede da leievatalen ble inngått om bruk av frikirken i Egersund lå den en intensjon om kjøp av bygningen. Baptistene i Egersund har lenge samlet inn penger til å kjøpe kirken, og James Bawi Hnin, som er sekretær i menigheten forteller at menighetens folk blant annet har tatt på seg malerjobber for å samle inn penger.

Menigheten i Egersund har drøyt 40 medlemmer, og nesten like mange barn som er tilknyttet menigheten. Det har alltid vært en omfattende kristen virksomhet i Egersund, og alle lutherske organisasjoner og menigheter er representert, mens baptistene ikke har hatt noe fotfeste tidligere.

Den gamle frikirkemenigheten ble lagt ned for noen år siden, og den nye baptistmenigheten får nå anledning til å kjøpe kirkebygget til en svært fordelaktig pris. Kirken ligger sentralt i Egersund. I tillegg til en kirkesal som rommer omkring 100 er det flere rom i bygget, blant annet en flott peisestue i underetasjen. Den ansvarlige fra Frikirken var ikke tilgjengelig for kommentarer da dette ble skrevet.

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Tilbudt å kjøpe frikirken


Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!