Tag Archive | "evangelisering"

To blir brødre som gleer seg over menighetsvekst!

Tags: , , , ,

To blir brødre som gleer seg over menighetsvekst!


Pastor Thelemitaba ( til venstre) er leder for ”Kristen Fostring” i Kongo, som bistår menighetene i evangeliseringsarbeidet.

Av Arild Harvik

Oppgavene til Thelemitaba  består i å legge til rette for undervisnings opplegg i menighetene.  Thelemitaba er en dyktig og engasjert person med sterke menigheter og  et stor hjerte for de lokale menighetene.
Pastor Malenge er leder for evangeliseringsarbeidet. Malenge har vært arbeidet som pastor i noe over 40 år. Han er en viktig støttespiller når det gjelder evangeliseringskampanjer og menighetsplanting.

Det er cirka 350 menigheter i Bas- Uele. De strekker seg over område som i utstrekning – nord – sør – tilsvarer avstanden mellom Oslo og Trondheim. En rundtur- for å besøke alle menighetene – betyr en motorsykkelreise på ca. 100 mil.

Ved utgangen av 2013 var det 33 200 døpte medlemmer i disse menighetene. Dåpstallet for 2013 var på hele 2300 mennesker, det gir en netto tilbekst på ca 1400 medlemmer.

I tillegg til de planlagte årlige aktivitetene – vil det i 2103 bli fokusert på søndagsskolearbeid –  opplegg for barn og ungdom. Vi støtter dette arbeidet med kr 90 000.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for To blir brødre som gleer seg over menighetsvekst!

Nytt fra lahukyrkja i Thailand

Tags: , , , ,

Nytt fra lahukyrkja i Thailand


Evangelistane hos Lahukirka (TLBC)  har denne sommaren hatt evangeliseringsframstøyt i ein landsby heilt utan kristne.

Av Øyvind Hadland

I løpet av sommaren har teamet satsa i ein landsby kalla Huay Wat. Dette er pionerarbeid som er begynt nå i 2013. Det er ingen kristne i landsbyen, og narkotika og skytevåpen florerar. Evangeliseringskoordinator Norachai sukkar ”hugs å be for oss”. Eit team med bibelskuleelevar besøkar nå Huay Wat to gonger om månaden.

I landsbyen Bang Ban er Evangeliseringsteamet gått saman med distrikt 3 i TLBC og bygd ei kyrkje. Det er stort å sjå at dei lokale tek ansvar både for løna til evangelisten og bygginga. Evangelisten i landsbyen, Ae Hka, pendlar til bibelskulen i Chiang Mai. Der blomstrar han og er nå valt til gruppeleiar i si elevgruppe. Det har òg vore eit helseteam med leger, sjukepleiarar og tolkar i Bang Ban.

I Thailand arbeider evangelistteamet med  evangeliseringskoordinator Norachai Jatae i spissen utrøytteleg vidare.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Nytt fra lahukyrkja i Thailand

Ni ungdommer har velsignet Tromsø i vinter

Tags: , , , ,

Ni ungdommer har velsignet Tromsø i vinter


Et team fra Ungdom i Oppdrag (UiO) i England har hatt byens baptistmenighet som base for praksisperioden av skoleåret.

Av David Hunstad

Fra 1. januar til 20. februar har teamet fra disippeltreningsskolen til UiO i Holmsted, England, hatt sin obligatoriske Outreach i Tromsø. Godordene har mildest talt flomma over fra ungdommene, som er mellom 18-20 år, når de har forsøkt å sette ord på de fantastiske ukene vi har hatt sammen med dem.

Å få ni ungdommer ekstra på møtene har vært utrolig fin inspirasjon, og vi har blant annet sett at menighetens ungdommer har vært usedvanlig trofaste i gudstjenestene. Hver uke har det vært ungdomssamling, og dette ser ut til å resultere i at vi kan starte ei jentegruppe.

Kakao-stand
Hver fredagskveld har vi hatt kafé i baptistkirka, med kakao-stand på fortauet. I flere perioder har denne typen virksomhet vært en del av det utadrettede arbeidet vårt, og enkelte kom sågar bortom for å takke for sist. I løpet av disse kveldstimene fikk vi mange fine samtaler med byens åndelig søkende mennesker.

To ukedager evangeliserte teamet på Universitetet sammen med studentorganisasjonen Ny Generasjon. Fem tirsdager inviterte de til kurset Love101, om kjærlighetsrelasjoner. En god del studenter deltok på én eller flere kurskvelder, og fikk praktisk undervisning om utfordringer knytta til samliv.

Lørdag formiddag var teamet på Stortorget sammen med Jesus Teltet. Flere teamdeltakere kommenterte at Jesus Teltet og Fredagskaféen hadde vært de mest spennende oppgavene, til tross for at dette foregikk utendørs i vinter-Tromsø.

Ungdom i Oppdrag på Borgen leder flere konfirmantgrupper innenfor Statskirka i distriktet. Her bidro teamet med både aktiviteter, drama og undervisning.

Jordforbedring
Teamet har prioritert å delta i de tverrkirkelige bønnemøtene i byen, samt at de har brukt god tid til å be for byen. Igjennom dette besøket har de gjort en innsats for å forbedre det åndelige jordsmonnet i denne viktige byen i vår landsdel. Nå vil vi som menighetsfelleskap arbeide med å følge opp kontaktene som er skapt, og benytte den gode åndelige atmosfæren som teamet har vært delaktig i å skape, til å nå ut til nye mennesker med fortellinga om Jesus.

 

Bildetekst:

Teamdeltakerne fikk også med seg eventyrlige opplevelser som møljekalas og nordlyssafari, i tillegg til bylivet. F.v.: Abigail Matcham, Jessica Joy Randhawa, Caitlin Basset, Rebecca Cross, Erin Butler, Nathan Wesley Hixon, Clayton Bristow og Raphael Kramer (liggende).

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ni ungdommer har velsignet Tromsø i vinter

Bokstavelig talt bedre lyd på kampanjene

Tags: , , ,

Bokstavelig talt bedre lyd på kampanjene


Nye instrumenter og lydanlegg skal hjelpe samarbeidskirken i Kongo å nå flere mennesker.

Av Arild Harvik

Det er på markedene folk møtes i Kongo. På markedsdagene er det muligheter for evangelisering. Godt utstyr gjør oppgaven enklere. I fjor høst hjalp vi til med penger.

Det er nå kjøpt inn forsterker, generator, høyttalere og instrumenter. Alt ligger nå til rette for evangeliseringskampanjer. Det er nå gode muligheter for at budskapet bokstavelig talt når fram.

Det har i det siste blitt solgt et stort antall Bibler i Bas- Uele. Biblene som ble kjøpt inn i fjor er nå i bruk. Biblene er solgt for fem dollar per stykk, og det er nå bare noen få franske Bibler igjen på lageret. Gleden over Biblene er stor og ekte. Takk alle som var med å gi gaver, som gjorde dette mulig.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Bokstavelig talt bedre lyd på kampanjene

Gi en julegave til evangeliets plogspisser

Tags: , , , , ,

Gi en julegave til evangeliets plogspisser


Evangelist Philip Kamera i Sierra Leone har i løpet av to år stått i spissen for en menighetsplanting som har vokst fra noen få til over 200 medlemmer. 50 ble døpt ved startet av adventstiden.

Av Roger Dahl

Menighetsplantingen i Siera Leone drives i et område med 70 prosent muslimsk befolkning. Der er det mulig for en drivende god evangelist å nå ut med evangeliet.

Baptistsamfunnet støtter med lønn til to evangelister i Sierra Leone i menighetsplanting, En menighetsplanter i Tyrkia, en i Israel, en i Latvia, og mer enn 14 i Thailand. Felles for disse er at de arbeider i områder der få er kristne.

Din julegaver er med å bringe evangeliet om Jesus enda lengre ut. Til mennesker som til nå har vært bundet av sin muslimske tro, sin tro på ulike naturreligioner, og mennesker preget av at de tidligere har levd i en erklært ikkerelligiøs stat.

Alle midlene som kommer inn i denne aksjonen vil bli brukt til menighetsplantingsarbeid i våre samarbeidsland.

DU KAN GI DIN GAVE TIL KONTO 3000.15.13105 OG MERKE DEN MED JULEGAVE 2012

Besøk vår facebookside

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Gi en julegave til evangeliets plogspisser

Persisk konferanse i Harstad

Tags: , , ,

Persisk konferanse i Harstad


Initiativtaker til konferansen på Rivermont ungdomssenter i september var Farshid,  som selv har opplevd å bli kristen for ni år siden.

Av Mette Marie Bommen

40 personer deltok på en persisk konferanse på leirstedet Rivermont utenfor Harstad siste helg i september. Flertallet hadde bakgrunn fra Iran, noen fra Afghanistan, men alle fra muslimsk bakgrunn.

På programmet stod mye grunnleggende bibelundervisning, herlig persisk lovsang og godt fellesskap. Initiativtaker til konferansen er Farshid som selv har opplevd å bli kristen for ni år siden. Nå samler han en gruppe persisk talende regelmessig til kristent fellesskap i Harstad området. Mange har kommet til tro, og flere er på vei! Til konferansen kom de fra både Melbu, Kvæfjord, Finnsnes og Harstad. I tillegg deltok Hermod Bakkevoll og Mette Marie Bommen og hjalp til med undervisning.

Konferansen hadde også et par store høydepunkt. Lørdag kveld var det klart for bryllupsfest på Rivermont. Et ungt par som har kommet til tro ønsket en kristen velsignelse over ekteskapet sitt. Det ble en flott bryllupsseremoni med etterfølgende fest og dans og god persisk mat!

Helgens høydepunkt kom likevel søndag formiddag. Sju personer som har valgt å følge Jesus, bekreftet dette ved å la seg døpe!  Det ble en festgudstjeneste med mange flotte vitnesbyrd og ungdommelig lovsang i en fullsatt Kasfjord baptistmenighet! Det er et privilegium å få være med på det Gud gjør blant folkeslagene – midt i blant oss!

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Persisk konferanse i Harstad

Folk søker til baptistkirken i Kristiansund igjen

Tags: , ,

Folk søker til baptistkirken i Kristiansund igjen


– I sommer har vi opplevd en ny situasjon, sier evangelist Steinar VIkestad til nettstedet baptist.no. Det har blitt nytt liv i den gamle baptistkirken i kristiansund, og et 20-talls mennesker har begynt å samles regelmessig til evangeliske møter.

Av Roger Dahl

På sin  sin facebookside siterer Vikestad  Paul Erik Wirgenes, som skrev  «Drøm» mens han storbyprest i Oslo på 90-tallet.

«Jeg har en drøm om et tilfluktsted for søkende bymennesker. Et sted hvor slitne og jagede mennesker kan søke ro og finne livets kjerne. Et senter for kirkens lyttetjeneste i det religiøse mangfold. Et sted der Bibelens ord møter menneskers søken og omskaper tvilere til Kristi etterfølgere. Jeg drømmer om kirkens ansikt i byen som ligner Kristi ansikt. Der bønn kan lege og fellesskapet varm …»

Les mer på Vikestad sin facebookside

Det er nå møter i  Baptistkirken i Kristiansund hver onsdag kl. 18.00 og hver søndag kl 18.00.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Folk søker til baptistkirken i Kristiansund igjen

Lærerik teamtur til Ukraina

Tags: , ,

Lærerik teamtur til Ukraina


De to siste ukene i juni er Carl Peter Vikdal og sju ungdommer på evangeliseringsteam i forbindelse med fotball-EM.

Av Roger Dahl

Det var en spent gruppe som møtets på Gardermoen, og satte kursen mot Ukraina, og masse nye opplevelser. Micael Østenstad og Jon Viktor Lilienberg i Team on the Road hadde lenge planlagt å delta i et internasjonalt evangeliseringsopplegg i forbindelse med europamesterskapet.

Etter hvert ble Carl Peter Vikdal, ungdomspastor på Rørvik, koblet inn i opplegget, og det var klart at en større gruppe kunne reise med til evangeliseringsaksjonen.  med på turen er Nicolai Tjønnøy, Michael Fredrik Østenstad, Elfrida Emelie Hellesø Vikdal, Jon Viktor Lilienberg, Nathalie Dalager, Ruben Dahl og Robert Aleksandravicius, i tillegg til Carl Peter Vikdal.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Lærerik teamtur til Ukraina

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!