Tag Archive | "HLT"

Lærerike Adelfiadager!

Tags: , , ,

Lærerike Adelfiadager!


Baptistforkynnerne Arild Normannseth (fv),  Magnus Lund, Venke Bjørge og Magne Hultgren var samlet til «prekenkurs» 23.-24. september. På bildet flankerer de Egil Svartdahl, som var en av lærerne.

Av Roger Dahl

Kursdagene, som predikantforeningen Adelfia inviterte til, gikk inn som en del av undervisningen i prekenlære ved Høyskolen for ledelse og teologi. Øystein Gjerme og Egil Svartdahl var inne som kursholdere disse to dagene, og inspirerte såvel baptistforkynnerne som skolens studenter.

– Det var to inspirerende dager, sier Adelfialeder Magnus Lund, og forteller at det er bra å kunne få faglig påfyll, ny inspirasjon og også dele fellesskap med kolleger. Han regner med at predikantforeningen Adelfia kommer til å ta initiativ til tilsvarende kursdager også senere, og håper at flere da har anledning å delta. Lund understreker at det er flott å kunne samarbeide med Høyskolen for ledelse og teologi om denne typen arrangement.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Lærerike Adelfiadager!

Trygg økonomi er avgjørende for framtida

Tags: ,

Trygg økonomi er avgjørende for framtida


Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) har 339 studenter i år. 160 nye studenter startet i høst. Studentene er fordelt på norsk og engelsk program.

 

Av Roger Dahl og Bente Sandtorp

 

På skolen er det stor glede for hver enkelt student som har valgt oss som sitt studiested og vi er ydmyke overfor den tilliten de viser oss ved at de ønsker å ta sin utdannelse ved vår skole. Mange av studentene oppgir at det er venners anbefalinger som gjør at de velger HLT.

Vi tar det som et godt tegn på at studentene våre trives og at de er begeistret for det faglige, åndelige og sosialt livet ved skolen.

Møt baptiststudenter
–Jeg synes at å kombinere akademia og åndskraft, teologi og ledelse, kunnskap og praksis er akkurat det som trengs i tjeneste for Gud og i møte med dagens samfunn. Å tjene i en menighet krever forberedelse på alle disse områdene og jeg opplever det bra at HLT harmoniserer de, sier Vlad Costin, som tilhører Stavanger Baptistmenighet og er menighetsplanter på Ålgård og 2.-årsstudent ved skolen.

– Jeg har opplevd å få kunnskap jeg trenger for å oppnå målet om å tjene Gud og Hans folk ved Hans hjelp, sier Jacob Nyuma James, som er pastor i Hamar Baptistmenighet og 3.-årsstudent ved skolen.

 

Økonomisk utfordring
Det er avgjørende at skolen har en robust økonomi. På grunn av negativ egenkapital ved årsskiftet ble vi i sommer bedt av kunnskapsdepartementet om å betale tilbake statstilskuddet for andre halvår.

Vi måtte redegjøre for våre planer videre for å utvikle skolen og økonomien. Departementet var fornøyd med vårt svar og tilskuddet ble tilbakebetalt i slutten av oktober med beskjed om at de vil følge den økonomiske utviklingen til skolen tett.

Vår utfordring til alle landes baptistmenigheter denne høsten har vært om de vil bidra til at en robust økonomi blir en virkelighet?

 

Størrelse er avgjørende
Det er slik med offentlige støtteordningers krav om akademisk kompetanse og størrelse gjør at baptistene ville ikke hatt en høyskole for ledelse og teologi lenger om skolen ikke hadde fusjonert med pinsevennenes skolesatsning i 2008.

Det ville i så fall kostet dyrt i form av tilskudd fra kirkesamfunnet, som da måtte nedprioritert annen virksomhet.

En felles skole betyr selvfølgelig noen kompromisser, men i det alt vesentlig fordeler som større miljø, bedre fagkompetanse, og også deling av eierkostnader en ellers ville dekket alene. En felles skole gir også et større rekrutteringsgrunnlag utover i de to eiermiljøene da den økumeniske troverdigheten styrkes av at et er to ulike kirkesamfunn som eier skolen.

Vi vil med frimodighet oppfordre leserne til å slutte opp om skolen ved gaver og forbønn. Skolens gavekonto er 3000 16 44951

 Bildetekst:
tre av baptiststudentene ved skolen, f.v.
Mui Thi Bui fra Vietnam, Jacob Nyuma James fra Hamar og Fredrik Krunenes fra Oslo. Foto: Roger Dahl

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Trygg økonomi er avgjørende for framtida

Avgangskull på 24 studenter ved Høyskolen for Ledelse og Teologi

Tags:

Avgangskull på 24 studenter ved Høyskolen for Ledelse og Teologi


Det sjette kullet som graduerer fra skolen, i dens unge historie, er rekordstort.

Hele 24 studenter fullførte i vår Bachelor i Ledelse og Teologi.
Elleve av graduantene er av skolens første kull med internasjonale studenter som begynte på skolens nyoppstartede engelsk språklig Bachelor i Ledelse og Teologi for tre år siden.
Høyskolen for Ledelse og Teologi hadde sin offisielle avslutning av skoleåret torsdag 22 mai  i Bærum Baptistkirke.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Avgangskull på 24 studenter ved Høyskolen for Ledelse og Teologi

Veksten gir livskraftig miljø

Tags: ,

Veksten gir livskraftig miljø


Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) har doblet studenttallene fra i fjor til i år, i følge avisen Dagen. Inneværende år har skolen registrert 363 studenter.

Av Roger Dahl

Dette er kjempegledelig. Baptistenes Teologiske Seminar, som denne skolen springer ut i fra, hadde våren 2004 rapport inn åtte studenter totalt sett. Da er dette en veldig god vekst. Vi opplever at vi har fått et mye mer livskraftig miljø, både med flere ansatte og med mange studenter. Og jeg tror at studiemiljøet på HLT har blitt mye rikere, sier rektor Kai Tore Bakke til Dagen.

I følge Dagen forklarer Bakke den store veksten med tre hovedårsaker: Kjennskap, engelskspråklig tilbud og desentralisering.

HLT er eies av norske baptister og pinsevenner.

Les mer om den eventyrlige veksten

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Veksten gir livskraftig miljø

Har du lyst å være ungdomsarbeider i Tromsø?

Tags: , , ,

Har du lyst å være ungdomsarbeider i Tromsø?


Tromsø Baptistmenighet ønsker å tilsette ungdomsarbeider i inntil 25 prosent stilling. Leilighet sentralt i tromsø stilles til rådighet og mulighet for å kombinere med praksisplass for studenter ved Høyskolen for Ledelse og Teologi er mulig.

Se utlysning under stilling ledig

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Har du lyst å være ungdomsarbeider i Tromsø?

Fire baptister fullførte studier ved Høyskolen

Tags:

Fire baptister fullførte studier ved Høyskolen


Det var fullsatt i Bærum Baptistkirke da rektor Kai Tore Bakke tok avskjed med de tretten studentene som avsluttet sin Bachelor-utdannelse i ledelse og teologi .

Av Roger Dahl

De fire baptistene var Thomas Birkeland, Inger-Lise Salvesen, Omid Kochkarov og Mary H Sui. I graduasjonshøytiden ble studentene som avsluttet sine studier ved Høyskolen for Ledelse og Teologi, og alle andre utfordret på kallet til tjeneste og kallet til liv med Gud, som den viktigste prioriteten.

Rektor Kai Tore Bakke utfordret studentene til å gå ut for å «være» Kristus for alle dem som ikke er kristne.

Høyskolen for Ledelse og Teologi passerte i vinter en milepel da det for første gang var registrert over 200 studenter, inklusive samarbeidsprosjekter i Sverige og Latvia, studenter som tar et eller flere fag, og bachelorstudiene i ledelse og teologi på norsk og engelsk.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Fire baptister fullførte studier ved Høyskolen

Slutter som rektor

Tags: , ,

Slutter som rektor


Kai Tore Bakke, som til sommeren  slutter som rektor ved Høyskolen for Ledelse og Teologi har vært i stillingen siden skolen ble etablert i 2008. Han har før det vært lærer ved Baptistenes Teologiske Seminar, og fra 2006 rektor.

Bakke tok som rektor ved Seminaret fatt på arbeidet med å etablere den nye høyskolen, og Pinsemenigheten Filadelfia Oslo gikk inn som forpliktende samarbeidspartner med baptistene. Skolen er en naturlig videreføring av Baptistenes Teologiske Seminar, som i november feirer sitt 100-årsjubileum. Skolen ar hatt en eventyrlig utviikling deisse årene, og har nå 125 registrerte studenter.

Bakke opplyserat det ikke ligger noen form for dramatikk i dette, men at årsakene til oppsigelsen ligger i slitasje ved mange års pendlingmellom familien på Hamar og jobben i Oslo.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Slutter som rektor

Baptistenes Teologiske Seminar jubilerer!

Tags: , , ,

Baptistenes Teologiske Seminar jubilerer!


Skolesenteret på Stabekk er rammen rundt 100-årsjubileet, som begynner med fagdag om dåp og medlemskap lørdag 6. november, fortsetter med festmiddag samme kveld og avsluttes med gudstjeneste i Bærum Baptistkirke søndag 7. november. Der taler rektor Kai Tore Bakke og studentene deltar.

For 100 år siden var det ildsjeler som brant for å utruste mennesker til tjeneste i Guds rike. De var handlekraftige og ut i fra svært begrensede ressurser satset de i tillit til Gud og startet Baptistsamfunnets egen Misjonsskole.

Misjonsskolen har siden den tid vært i utvikling, men fokuset har vært det samme: utruste til tjeneste! Misjonsskolen ble til Baptistenes Teologiske Seminar (BTS) og i dag er BTS eier av Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) sammen med Pinsebevegelsen.

HLT opplever spennende tider og har i BTS sitt jubileumsår over 100 registrerte studenter! Utvikling og vekst preger skolen i dag. Det takker vi Gud for!
I takknemlighetens tegn arrangerer vi jubileumshelg 6. – 7. nov. 2010 på skolesenteret. Lørdag er det fagdag med temaet dåp og medlemskap og jubileumsmiddag på kvelden. Søndag er det Festgudstjeneste.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptistenes Teologiske Seminar jubilerer!


Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!