Tag Archive | "integrasjon"

Ansatt i vikariat som integrasjonskonsulent

Tags: , , , ,

Ansatt i vikariat som integrasjonskonsulent


Løsnesløkken er ansatt for å arbeide med en rekke spesifikke oppgaver mens integrasjonsleder Mette Marie Hebnes er i fødselspermisjon.

Løsnesløkken vil arbeid tett med integrasjonspastor Peter Ngaidam og generalsekretær Terje Aadne, som vil lede arbeidet i Hebnes fravær., blant annet opp mot strategi for flerkulturelt kirkesamfunn og den flerktulurelle delen av arbeidet for å nå og bevare unge.

Siri Løsnesløkkens vikariat går et år fra april 2014. Hun har tidligere vært pastor i Hamar Baptistmenghet. Har utdannelse fra Baptistenes Teologiske Seminar og Høyskolen på Lillehammer med fokus på personalutvikling og ledelse.

Pastorjobben i Hamar har gitt Siri god kompetanse innen det flerkulturelle feltet da den største delen av medlemmene er nye landsmenn.

Share

Posted in NyheterComments (0)

Spennende og inspirerende migrantkonferanse

Tags: , , , ,

Spennende og inspirerende migrantkonferanse


Ung baptist sin andre migrantkonferanse ble arrangert i Kristiansand tredje helgen i januar.
Mette Marie Bommen, Daniel Overskott (KiA ung) og et team fra Kristen Multikulturell Ungdom med Baguma Buranga i spissen, sørget for et høyt nivå undervisning og sang som handlet om det å være migrant, og selvfølglig mest av alt om Jesus. Særlig spennende var det å høre noen av de unge migrantlederne selv fortelle hva de stod i og hva de opplevde. Det er ingen tvil om at her finnes ressurser for Guds rike i Norge og i verden.
Konferansen hadde 22 deltakere, på bildet over er nesten alle samlet

 

Share

Posted in NyheterComments (0)

Fra Kongo til Arendal

Tags: , , , ,

Fra Kongo til Arendal


Det er bare fire måneder siden de kom til Arendal. Nå har de truffet de lokale baptistene.
For fire måneder siden så kom Immanuel (35), Clausine (14) og Innocent (12) og sammen med resten av sin familie til Norge. De er baptister fra byen Ruchuro i Kongo og bor nå i Arendal. PÅ bildet ser vi fra venstre pastor Dag Frode Vaagsnes, Innocent, Clausine, Immanuel og ungdomsleder Bjørn Ivar Sigbjørnsen.
Share

Posted in NyheterComments (0)

Bygde barnehjem med penger fra Borkenes

Tags: , , , , ,

Bygde barnehjem med penger fra Borkenes


Andre desember 2013 ble barnehjemmet i Burma åpnet, halvannet år etter at baptistene i Kvæfjord begynte å samle inn penger.

Av Magnus Lund

19. mai 2012 startet aksjonen med en lørdagscafe for å få bygget et barnehjem i Burma. Dette for å hjelpe foreldreløse barn som ble rammet av syklonen Nagris i 2008.

Innsamlingsleder for aksjonen er Ler Wah Waw.  Innsamlingsmålet var 80 000. Det ble tilslutt  over 100 000 kr. Dette kommer godt med i den videre driften av barnehjemmet. Det er 75 barn som bor på barnehjemmet.  Barnehjemmet har fått navnet ”Borkenes Baptist Church`s Building.”

Ved innvielsen ble det lest i fra Matt. 10.42 : ”Og den som gir en av disse små om så bare et beger kaldt vann fordi han er disippel- sannelig, jeg sier dere: han skal ikke miste sin lønn.” Ut fra dette skriftstedet ble det rettet en takkebønn til de som hadde vært med å gi og barna sang en takkesang til giverene. ( videre ble det lest fra Salme 127: 1-2)

Vi takker alle som har vært med å bidra til å bygge et barnehjem i Burma. Takk til Nord Norges baptistkvinner,  NNKC , Kvinnegruppe Medkila kirke, Juniorleir Rivermont, Borkenes skole 3 kl.(2012/2013)

Barnehjemmet er bygget i nærheten av Pathein som ligger i deltaområdet i Burma. Stedet  heter Kwelwe.

Du kan se åpningen av barnehjemmet med å bruke følgende link på internett:

http://k-baptist.blogspot.no/

Share

Posted in NyheterComments (0)

Ny baptistmenighet i Sandnessjøen

Tags: , , ,

Ny baptistmenighet i Sandnessjøen


Vi kan glede oss over at det i vårt distrikt ble etablert en ny Baptistmenighet i 2013, denne gangen i Sandnessjøen på Helgelandskysten, som ble ønsket velkommen på landsmøtet sist sommer.

av Hermod Bakkevoll

Menigheten består for det meste av asylsøkere og bosatte flyktninger fra flere afrikanske land, og har fått navnet «Lighthouse International Baptist Church». Menigheten ble stiftet i 2012, og ble tatt opp og ønsket velkommen til Baptistsamfunnet under landsmøtet i juli 2013.

Stiftelsesfest ble holdt 8. desember, og distriktsarbeideren deltok på stiftelsesfeiringen. Menigheten teller cirka 20 personer, men på stiftelsesfesten kom det mange i tilegg for å feire. Både fra andre menigheter i Sandnessjøen, og tilreisende fra Helgelandskysten forøvrig.

Det ble en fantastisk flott markering med et rikholdig festprogram, og flott servering etterpå. Vi ønsker menigheten velkommen til vårt fellesskap, og vil ta dem med i våre bønner.

s01- S2andnessjøen_lite Bildetekster:
Over: De fleste medlemmene i “Lighthouse International Baptist Church” i Sandnessjøen. Foto: Dan K. Owusu
 Til venstre. Menighetsledelsen. Til høyre: Noatien Appolinaire, i midten, Judith Egbe Omoridion, og til venstre, Dan K. Owusu

Share

Posted in NyheterComments (0)

Calvary Chin Church flytter inn i ny kirke

Tags: , , , ,

Calvary Chin Church flytter inn i ny kirke


Den Hamar baserte menigheten overtok nylig en næringseiendom utenfor Hamar, og tar lokalene i bruk allerede søndag 8. desember.

Av Roger Dahl

Eiendommen, som har rom egnet for både små og større forsamlinger, ligger i en næringspark noen få kilometer utenfor Hamar sentrum. Bygningen har alle muligheter til å kunne bli et godt hjem for menigheten i årene framover.  Dette blir den tredje chin menigheten som kjøper eget lkale, og totalt har fem av migrantmenighetene nå egne kirkeeiendommer.

 

Share

Posted in NyheterComments (0)

Starten på en ny tidsepoke

Tags: , , , , ,

Starten på en ny tidsepoke


Det har gått ti år siden de første innflytterne fra Burma kom på besøk på Baptistsamfunnets kontor. 

Av Roger Dahl

21. november 2003 kom de første innflytterne fra Burma på besøk på Baptistsamfunnets kontorer (på bildet f.v. Van Uk Cung, Ni Uk Sai Luai og Ram Thawn Van Mang). De kom sammen med flyktningekonsulenten i Asker. Dette besøket markerer starten på en av de mest offensive periodene i norsk baptisthistorie. Etter å ha bedt om framgang i mange år svarte Gud ved hjelp av norsk flyktningepolitikk.

For over halvparten av alle som har fått opphold i Norge av folket fra Burma er baptister. I løpet av ti år har innflytterene fra Burma, i hovedsak fra folkegruppene chin og karen etablert et 20-talls menigheter, i mange av de «gamle» baptistmenighetene er det større grupper med innflyttere, og minst 20 prosent av dem som går til kirke på søndagene kommer fra Burma.

De tre gjestene på Baptistsamfunnets kontor for ti år siden er i dag medlemmer av Norway Chin Mission Church, som samles til gudstjenester på skolesenteret på Stabekk.

Share

Posted in NyheterComments (0)

Dåp i fjellvannet på Hovden

Tags: , ,

Dåp i fjellvannet på Hovden


Baptistmenigheten i Setesdal gledet seg over dåp i sommer!

 

 

 

 

Share

Posted in NyheterComments (0)

Arkiv

BLINK 2013

Arrangementer neste 14 dager

apr
25
fre
16:00 Medietrening for ungdom @ Holtekilen folkehøgskole
Medietrening for ungdom @ Holtekilen folkehøgskole
apr 25 @ 16:00 – apr 27 @ 15:30
Medietrening for ungdom @ Holtekilen folkehøgskole | Akershus | Norge
Vil du formidle kristent arbeid i media? Holtekilen folkehøgskole inviterer ungdom fra 16 til 20 år på kurs siste helgen i april (25.-27). I løpet [...]
17:00 Hovedstyrets aprilmøte @ Det Norske Baptistsamfunns kontorer
Hovedstyrets aprilmøte @ Det Norske Baptistsamfunns kontorer
apr 25 @ 17:00 – apr 26 @ 21:00
Share

View Calendar

Annonser

Reklame her!