Tag Archive | "konfirmasjon"

Leirene gir konfirmantene større fellesskap

Tags: , , , ,

Leirene gir konfirmantene større fellesskap


Tjuefem konfirmanter fra Vestlandet og Sørlandet var samlet på leir torsdag til søndag 6.-9. september.
Dette var den første av tre leirer i løpet av konfirmantåret.  Også Vestlandet har nå gått over til å satse litt på samme måte som Østlandet har gjort i flere år, nemlig mer på leirsamlinger kombinert med noe færre lokale samlinger.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Leirene gir konfirmantene større fellesskap

Fest for 21 konfirmanter

Tags: , , , , , , ,

Fest for 21 konfirmanter


Årets konfirmanter fra Halden,Tistedal, Fredrikstad, Lillehammer, Steinkjer og Drammen  var samlet til avslutningsfest i Drammen Baptistkirke lørdag 15. april.

Av Roger Dahl

Det var tid for å minnes et godt år sammen, der konfirmanetene og ledeerne har vært samlet til fire weekender. Tre av dem på Kornsjøbukta, og den fjerde i Bø i Telemark, der også konfirmanter fra menighetene på Sørlandet og Vestlandet deltok. I tillegg har det vært noe undervisning lokalt i de ulike menighetene.

Et felles konfirmantopplegg som dette har vært vanlig på Østlandet i mange år nå. I tillegg til de meniggetene osm var med i år har det ofte vært konfirmanter fra VBærum og Oslo, og fra Sandefjord med i opplegget.

Bildet er far avslutningsfesten i Drammen Baptistkirke. Alle konfirmantene fikk en rose hver, de fikk anledning til å vise noe av det de har lært, det var hilsener fra konfirmantene og fra lederne, og det var fest med pølser og kaker etterpå. Nå gjenstår de lokale konfirmasjonssøndagene.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Fest for 21 konfirmanter

Avslutning for årets kull

Tags: , , , , , ,

Avslutning for årets kull


9. april samlet en alle konfirmantene fra årets fellessatsning på Østlandet til fest.

Konfirmanter fra Lillehammer i nord til Tistedal i sør møttes for å feire at konfirmantåret går mot en avslutning.  I år har det vært konfirmanter fra Lillehammer, Bærum, Sandefjord, Tistedal og Drammen, som har hatt felles undervisningsopplegg.

Det har vært fire helgesamlinger med undervisning og godt fellesskap. I tillegg har en hatt lokalt engasjement og undervisning.

Nå gjenstår konfirmasjonsdagen, som skal markeres i de ulike menighetene i løpet av våren og sommeren.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Avslutning for årets kull

NSB med ekstrastopp for konfirmantene

Tags: ,

NSB med ekstrastopp for konfirmantene


Det er lenge siden Gøteborgtoget hadde fast stopp på grensestasjonen Kornsjø.  Men denne helga gjorde NSB et generøst  unntak, for konfirmantene fra Oslo skulle på leir på Kornsjøbukta leirsted, og toget gjorde ekstra stopp.

Konfirmantleirene på Østlandet er fellesprosjekt som flere baptistmenigheter står bak. I løpet av konfirmantåret er elevene fra de ulike menighetene samlet fire helger. Det er inspirerende for ungdommene å være flere enn det vil være i lokalmenighetene. Det er også en avlastning og inspirasjon for de lokale pastorene som skal være lærere, å kunne jobbe i team med kolleger fra andre steder.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for NSB med ekstrastopp for konfirmantene

Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning

Tags: , , ,

Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning


Lederne for Chin- og Karen-menighetene i Oslo har blitt enige om å gjennomføre felles undervisning for ungdommene, som også kobles opp mot konfirmantundervisningen i de baptistmenighetene på Østlandet som har denne i fellesskap. Thang Hlun i Norway Chin Mission Church er glad for det.

Det er integrasjonsleder Mette Marie  Bommen som kan fortelle det til baptist.no.   Thang Hlun og pastor Kaw Khu Lynn i Oslo Karen Baptistchurch,  har blitt enige om å samarbeide om undervisning av ungdommene i de to menighetene. Begge folkegruppene har bakgrunn fra Burma.

Det vil bli  kombinert dåps- og konfirmasjonsundervisning. I tillegg til egne samlinger for Chin- og Karen-ungdommene, vil disse delta på de fire helgesamlingene som gjennomføres i forbindelse med konfirmantundervisningen i de fleste baptistmenighetene på Østlandet.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Felles dåps- og konfirmasjonsundervisning


Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!