Tag Archive | "Lahu"

Nytt fra lahukyrkja i Thailand

Tags: , , , ,

Nytt fra lahukyrkja i Thailand


Evangelistane hos Lahukirka (TLBC)  har denne sommaren hatt evangeliseringsframstøyt i ein landsby heilt utan kristne.

Av Øyvind Hadland

I løpet av sommaren har teamet satsa i ein landsby kalla Huay Wat. Dette er pionerarbeid som er begynt nå i 2013. Det er ingen kristne i landsbyen, og narkotika og skytevåpen florerar. Evangeliseringskoordinator Norachai sukkar ”hugs å be for oss”. Eit team med bibelskuleelevar besøkar nå Huay Wat to gonger om månaden.

I landsbyen Bang Ban er Evangeliseringsteamet gått saman med distrikt 3 i TLBC og bygd ei kyrkje. Det er stort å sjå at dei lokale tek ansvar både for løna til evangelisten og bygginga. Evangelisten i landsbyen, Ae Hka, pendlar til bibelskulen i Chiang Mai. Der blomstrar han og er nå valt til gruppeleiar i si elevgruppe. Det har òg vore eit helseteam med leger, sjukepleiarar og tolkar i Bang Ban.

I Thailand arbeider evangelistteamet med  evangeliseringskoordinator Norachai Jatae i spissen utrøytteleg vidare.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Inspirerende med besøk fra Thailand

Tags: , , ,

Inspirerende med besøk fra Thailand


Evangelist Narong og evangelistkoordinator Norachai fra Lahu-kirken i Thailand er på besøk i Norge. 

Av Roger Dahl

De kom til Norge på lørdag, og allerede søndag formiddag var det gudstjeneste i Lillehammer Baptistkirke. Her kunne de to fortelle om menighetsplantingsarbeidet blant Lahu-folket i Thailand. Misjonskonsulent Øyvind Hadland oversetter fra thai til norsk.

Våre venner fra Thailand blir i Norge en uke og reiseruten videre er: Tirsdag 16. i Tistedal, torsdag 18. i Stavanger, fredag 19. på Ålgård og 20.-21. er de i Harstad-regionen.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Bil til evangelisering og menighetsplanting

Tags: , , ,

Bil til evangelisering og menighetsplanting


En bil vil lette arbeidet med å koordinere menighetsplantingsarbeidet i Thailand. Dette har det vært samlet inn penger for å løse, både i Ålgård Baptistmenighet, på landsmøtet og andre steder.

Av Roger Dahl

I løpet av tida familien Hadland har arbeidet med menighetsplanting i Thailand har menighetsplantingsarbeidet til Lahu baptistene vokst fra 0 til 13 landsbyen, og nye landsbyer venter på evangelister.

Disse landsbyene er spredt ut over et stort område nord for Chiang Mai. Den nærmeste landsbyen ligger 17 mil fra Chiang Mai, for å komme til flere av landsbyene må man opp jordveier med over 20 % stigning.

– Flere av disse menighetsplantingene er vokst til kristne fellesskap på 15-30 medlemmer, pluss barn, forteller misjonær Øyvind Hadland og fortsetter:

– En av nøklene har vært hyppige besøk av landsbyene for oppmuntring og veiledning. Videre har vi flere evangeliseringsfremstøt i løpet av året, alle evangelistene deltar på disse fremstøtene for å hjelpe, ha fellesskap og lære. En tredje nøkkel har vært ukelange evangelisttreningsdager med undervising på dagtid og evangelisering eller inspirasjonsmøter på kveldstid.

– Til alt dette må en frakte utstyr som høytalere, forsterkere, prosjektør og lerret, strømgenerator hvis landsbyen ikke har strøm, og mat for flere dager til 200-30 mennesker. I tillegg har vi som regel vært fem til sju personer på hver tur. Med andre ord, bil er helt uunnværlig, avslutter Hadland og røper at drømmen om en Toyota Vigo Smart cab med firehjulstrekk er innen rekkevidde.

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer av

Spanderte mat på hele landsbyen…

Tags: , , ,

Spanderte mat på hele landsbyen…


… for at alle etterpå skulle høre evangeliet forkynt . Evangeliseringskoordinator Norachai  kan fortelle om stort engasjement og initiativ blant Lahu-folket i Thailand.

Misjonær Øyvind Hadland samarbeider tett med Norachai, og forteller i sitt nyhetsbrev at en av menighetsplantingene hadde samlet sammen penger for å renovere kirkebygningen sin. Det hadde blitt drevet arbeid i landsbyen uten resultater i nesten 10 år før det kom et gjennombrudd i fjor.

De samlet også sammen penger slik at de kunne spandere mat på hele landsbyen for en hel helg. For at landsbybeboerne kunne ha tid til å høre på forkynnelse, sang og vitnesbyrd.

– Dette er akkurat slike resultater vi ønsker å se, sier Hadland og understreker det slik:

– Eierskap for den lokale menigheten, offervilje til å gi og lokal kreativ ledelse. Misjon er ikke hvor mange som blir frelst, men at disipler blir gjort.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Lahu-folket vil berike og velsigne norske baptister

Tags: , , ,

Lahu-folket vil berike og velsigne norske baptister


Jesu menighet er et FOLK som er gjensidig avhengig av hverandre sier misjonær Øyvind Hadland. Det Norske Baptistsamfunn trenger å bli beriket og velsignet av de gavene og talentene Gud har lagt ned i blant lahu-baptistene.

– Vi er nå tilbake i Thailand for våre siste måneder her, tiden skal brukes til å legge til rette for det arbeidet vi skal fortsette å være en del av, og som Baptistsamfunnet fortsetter å støtte, understreker Øyvind Hadland i sitt siste nyhetsbrev.

Familien Hadland flytter til jul hjem for godt. Men arbeidet de har stått i skal gå videre, og fortsatt er det avtale om betydelig støtte og support fra norsk side.  Både til menighetsplantingsarbeidet i Thailand, og til å sikre at Øyvind Hadland kan fortsette sin veilednignsoppgave i denne sammenhengen.

Hadland forteller at første større ting på programmet i høst er evangeliseringstrening i midten av september. – Vi får to veldig dyktige thaipastorer som skal undervise om evangelisering og disippeltrening. Jeg skal fortsette med Bibel og tolkning (dvs. tolkning = livsførsel).

– Målet for samarbeidet med Lahu-baptistene de neste årene er at lahuene skal se på seg selv som en ressurs for andre, påpeker Øyvind Hadland og forklarer: –  De siste årene har evangeliseringsarbeidet blant lahuene gått fra ”dependence”, både av midler, metoder og ledelse, til ”independence”, på de samme områdene.  Men Jesu menighet er ikke separate uavhengige menigheter og personer, men et FOLK som er gjensidig avhengig av hverandre, eller ”interdependent” som det heter på engelsk.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Evangeliseringstur med dåp

Tags: , , , , ,

Evangeliseringstur med dåp


Misjonær Øyvind Hadland var i påsken på evangeliseringstur til landsbyen Fikengresselv, som er det norske navnet på landsbyen Huay Ya Sai. Øyvind forteller det slik i sitt nyhetsbrev:

– Alle evangelistene var samlet, og de besøkte familiene i landsbyen. De fortalte at de fleste landsbybeboerne hadde en god forståelse av de gode nyhetene og at mange vurderte å bli etterfølgere av Jesus, men at de ikke var klar til å ta en avgjørelse enda. Dette viser at evangelist Nalong, som bor i landsbyen, har gjort en beundringsverdig jobb.

På formiddagene hadde vi undervisning for de nye troende i landsbyen. Det var dåp av tre nyfrelste mens vi var der, så nå er der hele 18 medlemmer i denne nye menigheten. Helt fantastisk. Vi hadde også noen herlige lovsangsstunder.

Fellesskapet mellom evangelistene er veldig godt. Siste formiddag hadde vi nattverd sammen, evangelistene, de nye troende fra Fikengresselv og 30 ungdommer fra menigheten som støtter Nalong og familien. Det var en opplevelse av ”Komme ditt rike”, dvs. himmel på jord.

bloggen til familien Hadland kan du  lese den rørende historien om moren som ble frelst og babyen som ble helbredet i Fikengresselv.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Familien Hadland flytter hjem

Tags: , , , ,

Familien Hadland flytter hjem


Familien Hadland flytter hjem til Norge før årsskiftet.  Fokuset på menighetsplanting blant Lahufolket kommer til å fortsette, og Øyvind Hadland skal i årene framover fortsatt besøke Thailand, være rådgiver for menighetsplantingsprosjektene  og følge opp det arbeidet som gjøres for å bringe evangeliet videre.

De to eldste barna til Phethsamai og Øyvind Hadland nærmer seg tenårene, og familien har ønsket at ungdomsårene kan tilbringes i Norge.  Det har derfor vært planen å avslutte sommeren 2012, etter sju års tjeneste i Thailand.  Siden de to yngste barna har hatt luftveisproblemer på den varmeste og mest forurensende perioden av året har en framskyndet avslutningen, slik at barna slipper å være i Thailand i varmeperioden fra februar til mai neste år.

Baptistsamfunnet har gjort en avtale med Øyvind Hadland for perioden fram til 2015 om å fortsette sitt engasjement som rådgiver for menighetsplantingsprosjektene blant Lahufolket i Thailand, Burma og Kina. Planen er at Øyvind skal besøke Thailand to ganger i året, og følge opp med planlegging, budsjett, rådgiving, oppmuntring med mer via internett.

Familien Hadland kommer til å bosette seg på Ålgård.

Bildetekst:
Øyvind og Phethsamai Hadland sammen med
barna Joshuah, Sebastian  Catherine og Esther. (Foto: privat)

Se familien Hadlands blogg

Share

Posted in NyheterKommentarer av

På studietur til Bangkok

Tags: , , , , ,

På studietur til Bangkok


- Lahu evangelistene fikk ny inspirasjon etter seksdagers studietur til Bangkok forteller misjonær Øyvind Hadland i Thailand.

– De fleste av dem hadde verken vært i Bangkok eller ved havet tidligere, sier Øyvind Hadland og fortsetter: – Vi besøkte seks menigheter og ett teologisk seminar, alle menighetene var større menigheter, med fra 300-1000 aktive medlemmer. Evangelistene ble inspirert av å se hvordan de forskjellige menighetene hadde startet i det små, i privat hus, i skolekantiner osv, og vokst til menigheter med et vidt spekter av arbeid.

– Det som var påtagende var fokuset på kvalitet, dvs. disippelskap, foran kvantitet. En annen ting var bønn, masse bønn. Evangelistene ble veldig inspirert av å se noe helt annerledes, det er ikke lett å overføre metoder fra den moderne storbyen Bangkok til fjellandsbyer, men inspirasjon vekker nye ideer og gir motivasjon til å fortsette arbeidet de står i.

– Det var en veldig lærerik tur, og noe av det smarteste vi har gjort for evangelistene og oss selv, konkluderer Øyvind Hadland.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

okt
25
lør
11:00 Regional ledersamling i Drammen @ Drammen Baptistkirke
Regional ledersamling i Drammen @ Drammen Baptistkirke
okt 25 @ 11:00 – 16:00
Samling for baptistmenighetene i Buskerud, Vestfold og Østfold. Hovedfokus på årets samling vil være fokus på nådegavene sin plass og bruk i menighetene, basert på Naturlig menighetsutviklingsbok «Nådegavenes tre farger.»   Menighetene i midt-Norge invitere[...]
nov
1
lør
11:00 Regional ledersamling i Raufoss @ Raufoss Baptistkirke
Regional ledersamling i Raufoss @ Raufoss Baptistkirke
nov 1 @ 11:00 – 16:00
Samling for baptistmenighetene i Mjøsdistriktet. Hovedfokus på årets samling vil være fokus på nådegavene sin plass og bruk i menighetene, basert på Naturlig menighetsutviklingsbok «Nådegavenes tre farger.»   Menighetene i midt-Norge invitere til trondheim 5.-6.[...]

View Calendar

Annonser

Reklame her!