Tag Archive | "Lahu"

Evangeliserings- arbeidet går for full maskin

Tags: , , ,

Evangeliserings- arbeidet går for full maskin


Tjue nyfrelste blei døpt i Thailand!

Av Øyvind Hadland

Evangelistkoordinator Norachai Jatae fortel at evangeliseringsarbeidet går for «full maskin». Rett før sommaren var eit evangeliseringsteam på besøk i landsbyen Japa. Dette er ein landsby med 600 innbyggjarar og ligg i Chiang Rai provinsen.

Folka som bur her tilhøyrar undergruppa Kvit Lahu (kvit pga kleda dei brukar under tradisjonelle ritual), og er ei gruppe TLBC (Thailand Lahu Baptist Convention)  ikkje har nådd ut til før.

Under besøket tok 20 personar i mot Jesus som frelsar, dei er nå døypt og lagt til den nye menigheta som evangelist Benjamin er leiar for.

dåp i Japa_Thailand

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Vil bygge kapell i landsbyen Huay Va

Tags: , , ,

Vil bygge kapell i landsbyen Huay Va


Landsbyen ligger i distrikt 7, som det blir kalt, der Thailand Lahu Baptist Convention starta evangeliseringsarbeidet for eit par år sida.

Av Øyvind Hadland

De starta da opp arbeid i landsbyen Huay Va. Denne landsbyen er òg relativ stor i lahu-målestokk med 500 innbyggjarar. Landsbyen ligg i Lampang-provinsen og er den fyrste landsbyen i denne provinsen TLBC arbeider i.

Norachai oppmodar oss om å be for dei åndelege leiarane i landsbyen,. Distrikt 7 har samla inn midlar for å kjøpe ein grunn i Huay Va, der skal til å byggje eit hus til evangelisten og eit lite klasserom/kapell til å ha samlingar i og undervise i lese og skrive lahu.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Døpt 15 i Thailand

Tags: , , ,

Døpt 15 i Thailand


Nokre hugsar kanskje Kaldtvannsbekken, den fyrste landsbyen me arbeidde i. Evangelistane Samuel og Haepae såg ikkje så mykje resultat landsbyen, derfor tok dei opp arbeid i to andre landsbyar i området, Basi og Khetu, for nokre år sidan. Tidlegare i år vart 15 personar frå desse landsbyane døypt.

Av Øyvind hadland

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Nytt fra lahukyrkja i Thailand

Tags: , , , ,

Nytt fra lahukyrkja i Thailand


Evangelistane hos Lahukirka (TLBC)  har denne sommaren hatt evangeliseringsframstøyt i ein landsby heilt utan kristne.

Av Øyvind Hadland

I løpet av sommaren har teamet satsa i ein landsby kalla Huay Wat. Dette er pionerarbeid som er begynt nå i 2013. Det er ingen kristne i landsbyen, og narkotika og skytevåpen florerar. Evangeliseringskoordinator Norachai sukkar ”hugs å be for oss”. Eit team med bibelskuleelevar besøkar nå Huay Wat to gonger om månaden.

I landsbyen Bang Ban er Evangeliseringsteamet gått saman med distrikt 3 i TLBC og bygd ei kyrkje. Det er stort å sjå at dei lokale tek ansvar både for løna til evangelisten og bygginga. Evangelisten i landsbyen, Ae Hka, pendlar til bibelskulen i Chiang Mai. Der blomstrar han og er nå valt til gruppeleiar i si elevgruppe. Det har òg vore eit helseteam med leger, sjukepleiarar og tolkar i Bang Ban.

I Thailand arbeider evangelistteamet med  evangeliseringskoordinator Norachai Jatae i spissen utrøytteleg vidare.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Inspirerende med besøk fra Thailand

Tags: , , ,

Inspirerende med besøk fra Thailand


Evangelist Narong og evangelistkoordinator Norachai fra Lahu-kirken i Thailand er på besøk i Norge. 

Av Roger Dahl

De kom til Norge på lørdag, og allerede søndag formiddag var det gudstjeneste i Lillehammer Baptistkirke. Her kunne de to fortelle om menighetsplantingsarbeidet blant Lahu-folket i Thailand. Misjonskonsulent Øyvind Hadland oversetter fra thai til norsk.

Våre venner fra Thailand blir i Norge en uke og reiseruten videre er: Tirsdag 16. i Tistedal, torsdag 18. i Stavanger, fredag 19. på Ålgård og 20.-21. er de i Harstad-regionen.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Bil til evangelisering og menighetsplanting

Tags: , , ,

Bil til evangelisering og menighetsplanting


En bil vil lette arbeidet med å koordinere menighetsplantingsarbeidet i Thailand. Dette har det vært samlet inn penger for å løse, både i Ålgård Baptistmenighet, på landsmøtet og andre steder.

Av Roger Dahl

I løpet av tida familien Hadland har arbeidet med menighetsplanting i Thailand har menighetsplantingsarbeidet til Lahu baptistene vokst fra 0 til 13 landsbyen, og nye landsbyer venter på evangelister.

Disse landsbyene er spredt ut over et stort område nord for Chiang Mai. Den nærmeste landsbyen ligger 17 mil fra Chiang Mai, for å komme til flere av landsbyene må man opp jordveier med over 20 % stigning.

– Flere av disse menighetsplantingene er vokst til kristne fellesskap på 15-30 medlemmer, pluss barn, forteller misjonær Øyvind Hadland og fortsetter:

– En av nøklene har vært hyppige besøk av landsbyene for oppmuntring og veiledning. Videre har vi flere evangeliseringsfremstøt i løpet av året, alle evangelistene deltar på disse fremstøtene for å hjelpe, ha fellesskap og lære. En tredje nøkkel har vært ukelange evangelisttreningsdager med undervising på dagtid og evangelisering eller inspirasjonsmøter på kveldstid.

– Til alt dette må en frakte utstyr som høytalere, forsterkere, prosjektør og lerret, strømgenerator hvis landsbyen ikke har strøm, og mat for flere dager til 200-30 mennesker. I tillegg har vi som regel vært fem til sju personer på hver tur. Med andre ord, bil er helt uunnværlig, avslutter Hadland og røper at drømmen om en Toyota Vigo Smart cab med firehjulstrekk er innen rekkevidde.

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer av

Spanderte mat på hele landsbyen…

Tags: , , ,

Spanderte mat på hele landsbyen…


… for at alle etterpå skulle høre evangeliet forkynt . Evangeliseringskoordinator Norachai  kan fortelle om stort engasjement og initiativ blant Lahu-folket i Thailand.

Misjonær Øyvind Hadland samarbeider tett med Norachai, og forteller i sitt nyhetsbrev at en av menighetsplantingene hadde samlet sammen penger for å renovere kirkebygningen sin. Det hadde blitt drevet arbeid i landsbyen uten resultater i nesten 10 år før det kom et gjennombrudd i fjor.

De samlet også sammen penger slik at de kunne spandere mat på hele landsbyen for en hel helg. For at landsbybeboerne kunne ha tid til å høre på forkynnelse, sang og vitnesbyrd.

– Dette er akkurat slike resultater vi ønsker å se, sier Hadland og understreker det slik:

– Eierskap for den lokale menigheten, offervilje til å gi og lokal kreativ ledelse. Misjon er ikke hvor mange som blir frelst, men at disipler blir gjort.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Lahu-folket vil berike og velsigne norske baptister

Tags: , , ,

Lahu-folket vil berike og velsigne norske baptister


Jesu menighet er et FOLK som er gjensidig avhengig av hverandre sier misjonær Øyvind Hadland. Det Norske Baptistsamfunn trenger å bli beriket og velsignet av de gavene og talentene Gud har lagt ned i blant lahu-baptistene.

– Vi er nå tilbake i Thailand for våre siste måneder her, tiden skal brukes til å legge til rette for det arbeidet vi skal fortsette å være en del av, og som Baptistsamfunnet fortsetter å støtte, understreker Øyvind Hadland i sitt siste nyhetsbrev.

Familien Hadland flytter til jul hjem for godt. Men arbeidet de har stått i skal gå videre, og fortsatt er det avtale om betydelig støtte og support fra norsk side.  Både til menighetsplantingsarbeidet i Thailand, og til å sikre at Øyvind Hadland kan fortsette sin veilednignsoppgave i denne sammenhengen.

Hadland forteller at første større ting på programmet i høst er evangeliseringstrening i midten av september. – Vi får to veldig dyktige thaipastorer som skal undervise om evangelisering og disippeltrening. Jeg skal fortsette med Bibel og tolkning (dvs. tolkning = livsførsel).

– Målet for samarbeidet med Lahu-baptistene de neste årene er at lahuene skal se på seg selv som en ressurs for andre, påpeker Øyvind Hadland og forklarer: –  De siste årene har evangeliseringsarbeidet blant lahuene gått fra ”dependence”, både av midler, metoder og ledelse, til ”independence”, på de samme områdene.  Men Jesu menighet er ikke separate uavhengige menigheter og personer, men et FOLK som er gjensidig avhengig av hverandre, eller ”interdependent” som det heter på engelsk.

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

mar
27
fre
all-day Familieleir @ Rivermont Ungdomssenter
Familieleir @ Rivermont Ungdomssenter
mar 27 – mar 30 all-day
Mer informasjonShare
all-day Juniorleir @ Liland ungdomssenter
Juniorleir @ Liland ungdomssenter
mar 27 – mar 31 all-day
Mer informasjonShare
mar
31
tir
all-day Påskeleir @ Liland ungdomssenter
Påskeleir @ Liland ungdomssenter
mar 31 – apr 2 all-day
Mer informasjonShare
apr
1
ons
all-day Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
Påskeleir @ Rivermont Ungdomssenter
apr 1 – apr 6 all-day
Mer informasjonShare
all-day Påskeleir @ Nordmarkskapellet
Påskeleir @ Nordmarkskapellet
apr 1 – apr 5 all-day
Les merShare

View Calendar

Annonser

Reklame her!