Tag Archive | "landsmøte"

Påmeldingen til Blink 2015 er i gang

Tags: , ,

Påmeldingen til Blink 2015 er i gang


Vi ser fram til flott dager sammen med baptister fra hele landet, Stavern 30. juni til 5. juli.

Av Roger Dahl

Høydepunktene står i kø på årets blik. Enten det er Alle sammen spesial med Jarle Waldemar, det er møtet med Didi og Teddy Oprenov fra Bulgaria, eller det er Sircus Ducano. Eller dte er noe helt annet som er ditt høydepunkt.

Uansett hva du gleder deg mest til, så skal vi gjøre vårt ytterte for å innfri forventningene dine.  I fjor var vi nesten 600 påmeldte. Vi håper vi slår rekorden allerede i år. Du kan være med å medvirke til det.

Husk at de beste rommene blir solgt ut først. Det er derfor ingen grunn til å vente med påmeldingen.

Klikk deg inn på Blink-sidene, les mer om Blink 2015 og meld deg på.

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Påmeldingen til Blink 2015 er i gang

Evaluerer fast stevnested!

Tags: , , ,

Evaluerer fast stevnested!


Etter tre år med sommerstevne på samme sted er det tid for evaluering av ordningen!

Av Roger Dahl

Da baptistene i Norge for tre år siden inviterte til det første Blink-arrangementet på Stavern folkehøgskole Fredtun ble en mer enn hundre år gammel tradisjon med å arrangere landsmøte og sommerstevne på omgang i landsdelene brutt. Etter gjennomføring av Blink i 2012, 2013 og 2014 er det tid for evaluering av endringen fra stevne på ulikt sted hvert år til fast stevnested.

Høsten 2014 blir menighetene utfordret gjennom denne undersøkelsen og i de regionale ledersamlingene, deltakere på Blink gjennom de tre siste årene, og også alle som ønsker å si sin mening er oppfordret til det.Styrene i Det Norske Baptistsamfunn, Ung baptist og Baptistkvinnene møtes 7.-9. november. Da gjennomføres endelig evaluering og det fattes vedtak om ordning med fast stevnested skal fortsette eller ikke.Uansett resultat av evalueringen inviterer vi til Blink 2015 i Stavern, slik at en eventuelt går til får en annen ordning enn nåværende fra 2016.

Vi oppfordrer alle som har meninger om våre stevner om å svare på undersøkelsen.

Gå til undersøkelsen

(Foto: Asgeir Sørhus)
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Evaluerer fast stevnested!

Slik finner du fram til stevnestedet for BLINK 2013

Tags: , , , ,

Slik finner du fram til stevnestedet for BLINK 2013


Stavern Folkehøgskole Fredtun, som er base for BLINK 2013 – baptistenes sommerfest og landsmøte, 2-7. juli ligger i  Larvik i Vestfold.

Av Roger Dahl

Skolens adresse er Helgeroveien 102 i Stavern.   Om du kommer med bil kjører du slik fra E-18.  Ta av til Larvik, følger skiltene mot Stavern, og kjører gjennom Stavern  sentrum mot Helgeroa. Fredtun ligger med en stor hvit trebygning ut mot veien på høyre side og er skiltet.  GPS koordinater er: WGS 84: N 58° 59.521′, E 10° 1.458′ WGS 84 – desimal: 58.99202, 10.02430

Det går buss en gang i timen (42 min over hel), se ruteplaner for detaljer og ekstrabusser,  fra jernbanestasjonen i Larvik. Bussen går til Kysthospitalet i Stavern, og har stoppested rett ved Fredtun folkehøgskole.

Fra Torp Lufthavn Sandefjord kan du ta buss direkte til Stavern en  (40 min over hver time, se ruteplaner for detaljer og ekstrabusser).  Du tar da shuttle’n ut til ekspressbusstoppet ved Foksrød langs E18. Om du heller vil ta tog går det en gang i timen (15 min  over hver time).   Da tar du shuttle’n til jernbanestasjonen.   Du vil da nå bussen fa jernbanestasjonen i Larvik (42 min over hel), se ruteplaner for detaljer og ekstrabusser. Kombinasjonen buss og tog er raskeste forbindelse fra Torp.

Det er også mulig å ta den samme bussen helt fra fergekaia i Horten, se ruteplaner for detaljer og ekstrabusser, om du skulle komme med ferge fra Moss.

Det går tog til Larvik fra Oslo Lufthavn Gardermoen tre minutter over hver hele time. Toget korresponderer med bussen i Larvik.

De som skal bo på Justissektorens kurssenter har innsjekking til rommene der. Alle Annen innsjekking skjer i resepsjonen på Fredtun folkehøgskole.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Slik finner du fram til stevnestedet for BLINK 2013

Det går en vei for baptistene i Norge, vil du være medvandrer og veiviser?

Tags: , ,

Det går en vei for baptistene i Norge, vil du være medvandrer og veiviser?


Det var styreleder Per Øvergaards utfordring til delegatene på landsmøtet i Stavern. Les talen hans nedenfor.

Av Per Øvergaard

Ved juletider går det en vei ”Home for Christmas”.  Maria Mena skrev denne sangen i 2010 til filmen ”Hjem til jul”.
Den ble raskt en av årets hit-melodier på ulike radiokanaler i 2010 og også i 2011. Hvorfor?

“I wanna go home for Christmas, Let me go home this year.”

Kan hende den treffer en nerve i den norske folkesjelen.  For aldri tar så mange nordmenn ut på reise som ved juletider.  Hjem til jul betyr å reise fra nord til syd, fra syd til nord, fra øst til vest, fra Bergen til Oslo, fra Oslo til Hamar, fra Gjøvik til Raufoss.  Kort eller langt,  – vi skal hjem til jul. Hvorfor begir vi oss ut på reise i juletida, – den tida på året hvor det er størst sjanse for å møte stengte fjelloverganger og kansellerte flyavganger.

Det går en vei

Det går en vei av lengsel etter noe, – en lengsel etter jul.  Det kan være en stemning. Det kan være ribbelukt.Det kan være å få gå i kirka hjemme julaften, – den kirka der du er vokst opp.  Det kan være å komme hjem til mor, far og søsken. Hjem til det egentlige hjemmet. Ved juletider er det norske folk på søken etter noe – en søken som er så sterk at vi begir oss ut på reise på den tida av året når det er som mørkest her nord.

Det går en vei

Det går en vei, og det gjorde det også for 2000 år siden.

Og dette skal dere ha til tegn:
Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe. Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang: Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden, blant mennesker Gud har glede i.
Da engelen hadde forlatt dem og vendt tilbake til himmelen, sa gjeterne: «La oss gå inn til Bethlehem for å se dette som har hendt og som Herren har kunngjort for oss». Og de skyndte seg av sted og fant Maria og Josef og det lille barnet som lå i krybben.

«Frykt ikke! Se jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. Og dette skal dere ha til tegn. Dere skal finne et barn …»

Det går en vei

Gjeterne på Bethlehemsmarkene bega seg på vandring, og kom til stallen hvor underet hadde skjedd, og de fikk oppleve underet: Jesus Kristus. Det er ikke et barn i en stall som er årsaken til at vi samles til landsmøte. Men det er det faktum av dette barnet var Jesus. Jesus frelseren. Jesus Guds sønn.

Det Norske Baptistsamfunn startet ikke ved at noen fant et hefte med Baptistiske kjerneverdier, ei heller ved at noen fant Bibelen.  Det Norske Baptistsamfunn startet ved at noen fant Jesus. Noen fant Jesus, – frelseren, og sa ja til hans kall.

Det går en vei

Det krybbebildet som du ser på skjermen viser oss noe viktig.  Det viser oss at Jesus er omgitt av to trygge personer. En far og en mor,- stolte, lykkelige og takknemlige.

Men du ser også noe annet.  Ser du gjeterne, som hadde gått fra Betlehemsmarken for å oppleve noe fantastisk.  Gjeteren gikk helt inn til krybben for å se og å oppleve. Han så små fingre, han så et blikk. Han opplevde frelseren på nært hold.  Gjeteren nøyde seg ikke med å betrakte på avstand. Han gikk helt inn for å oppleve.

For alt for mange i vårt land stopper veien utenfor stallen. De går ikke inn for å oppleve underet, de blir stående utenfor og betrakte.  Det er vakkert, men det gir ingen nærhet.

Skal du oppleve underet Jesus Kristus må du våge nærhet Skal du oppleve nærhet må du gå nært inntil, – så enkelt og så vanskelig for mange. Skal du berøres må du være så nært at du lar deg berøre.

Det går en vei

I dag samles vi til landsmøte i Stavern, med etterfølgende sommerfest BLINK 2012. Et fellesarrangement mellom Baptistkvinnene i Norge, Norske Baptisters Barne- og ungdomsforbund og Det Norske Baptistsamfunn.

Vi som samarbeider om BLINK 2012 har en felles visjon og en felles bønn.  At flere mennesker skal komme sammen for å møte og hylle Jesus. At flere mennesker skal komme sammen for å styrke det kristne fellesskapet. At flere mennesker skal få trosstyrkende forkynnelse til vandringen videre gjennom livet.

BLINK 2012 er et trosskritt.

Velkommen til landsmøte i Det Norske Baptistsamfunn
Velkommen til Stavern
Velkommen til Blink 2012

Det går en vei

Av og til ser du veien helt klart. Av og til ser du retningen, og må gå opp nye spor selv.  Den som alltid skal gå på en ferdigasfaltert vei, vil aldri få sjansen til å sette nye spor.

I det Norske Baptistsamfunn har vi i de siste år blitt utfordret til å sette nye spor, – å begi oss inn i ukjent terreng.

Noen liker det ikke, og kritiserer det.  Andre gir oss støtte og oppmuntring. Å sette nye spor betyr at noe vil forandres.  Å sette nye spor betyr mulighet til å kunne lykkes eller til å kunne mislykkes.

Det går en vei, – inn i framtiden.  Den veien heter ikke fortiden. Men veien inn i framtiden skal prosjekteres med lærdom fra fortiden.

Det går en vei, – er du med ?

Den veien vi som Baptister i Norge har gått, har hatt et viktig fundament. Våre kjerneverdier. Bibelen som eneste rettesnor for liv og lære. Troende dåp. Det almene presteskap. Religionsfrihet og menneskerettigheter. Skille stat – kirke. Den 21.mai vedtok stortinget en historisk viktig grunnlovsendring.

Som Baptister hilser vi denne grunnlovsendring med glede.  Skille stat-kirke har vært en viktig sak for oss Baptister.  Staten skal ikke favorisere en bestemt kirke, har vi hevdet.  Den grunnlovsendring som ble vedtatt 21.mai er også blitt til ut fra en erkjennelse i Den norske kirke. Vi gratulerer derfor Den norske kirke med å ha blitt en fri kirke. En kirke fri fra staten. En frikirke.   Nå gjenstår riktignok noen lovendringer for at friheten skal bli helt reell, men det er nok mer et spørsmål om modning i Stortinget enn modning i kirken.

Med forundring registrerte jeg at enkelte grupper av kristne i vårt land demonstrerte mot den nevnte grunnlovsendringen, og mente det var et vedtak som ville bidra til avkristning av landet vårt. Når vi i avisen Vårt Land også kunne lese om en prest som mente at nå må korset fjernes fra flagget, vitner det om en total brist i forståelse av hva som trygger kristendommen i landet vårt.

Tvang til tro er ingen suksessfaktor.  Statlig eierskap til en kirke eller religion er ingen suksessfaktor. Hva er så suksessfaktoren?

Artisten Knut Anders Sørum har tatovert sin trosbekjennelse på høyrearmen sin. Der står det «inngravert», «Han er min glede, han er min sang», -hentet fra salmen «Salige visshet Jesus er min».  «Troen min handler om Jesus. Troen min har forandret seg. Nå vil jeg ha mer Jesus, mindre kristendom.»

Den viktigste garantien for at Norge skal ha en levende kristendom i framtiden er at det i Norge er levende kristne som vil ha mer av Kristus. Den viktigste garantien for at Norge skal ha en levende kristendom i framtiden er at du og jeg, sammen med alle som tror på Jesus i dette landet,  tør å løfte vårt seiersbanner og med frimodighet vise mennesker veien til Jesus Kristus.

For vi har et løfte.  Vi har et løfte:  Gå derfor ut. Jeg er med dere alle dager.

Det går en vei,- vi må være veivisere

Som en konsekvens av grunnlovsendringen må vi Baptister med frimodighet invitere Dnk til tettere samarbeid, slik at vi sammen kan !

Det skjer mye gledelig i Det Norske Baptistsamfunn.  På medarbeiderkonferansen i april fortalte pastor Anne Marie Søderkvist i Vikna som  at de hadde blitt bønnhørt i menigheten.  Flere ungdommer hadde blitt med i ungdomsarbeidet. Hun hadde også en refleksjon om at når vi ber må vi være klar over at når Gud bønnhører, gjør han ikke det akkurat slik vi kanskje hadde forventet. At når det kommer ungdommer til menigheten, er ikke dagens ungdom akkurat slik som på 50 eller 60 tallet. Det å få unge mennesker inn i menighetsfellesskapet er en velsignelse, men det kan også være en overraskelse, – til tider en utfordring.

Når vi våger å be Gud om å vise oss veien, betyr det at det er Gud som skal styre oss,  ikke vi som skal styre Gud.

Det går en vei

Det går en vei inn i et flerkulturelt felleskap. Som Baptister i Norge har vi valgt å gå opp nye spor.  Nye spor betyr at det gjennom nye landsmenn nå finnes Baptistmenigheter på steder hvor en kanskje knapt har hørt navnet Baptist.

I juni var jeg med på stiftelsen av Norway Chin Baptist Church i Aurskog. En flott gruppe Burmesere dannet sitt menighetsfellesskap der.    Sognepresten kom og hilste, overrakte en lysestake og oppfordret menigheten til å holde sitt lys høyt og synlig.  Det var dåp etterpå. Sognepresten ble med, – også i forbønn for dåpskandidatene.

Det går en vei

I siste nummer av Baptist.no kunne du blant annet lese om at det i 2011 var økning i antall dåpshandlinger og at vi som Baptister i Norge nå har passert 6000 døpte medlemmer. Det skjer ting i Det Norske Baptistsamfunn, – ser du det? Gleder du deg med de glade, – eller står du avventende på sidelinjen. For det var ikke slik du hadde tenkt deg det.

Økning i antall dåpshandlinger er ingen selvfølge:  Det er et resultat av at noen har tatt oppgaven med å formidle levende tro til levende mennesker.  Et viktig såmannsarbeid og et viktig innhøstingsarbeid.

Det går en vei

Mormor var død, – 85 år gammel. I begravelsen sa Ingvild noen minneord på vegne av barnebarna. «Mormor fortalte meg at hun og morfar bad for oss barnebarna hver dag».  Vi har fått vokse opp omsluttet av mormors og morfars bønner hver dag gjennom livet. Nå er det vi som må føre denne arven videre.

På årets sommerfest kan vi gratulere og feire at NBUF er 90 år. Det går en vei.  Det har barne- og ungdomsledere sett opp gjennom tidene.  Med brennende iver har de uke etter uke, år etter år med trofasthet og glød vist barn og unge veien, Jesus Kristus. Vi kan trygt si at uten det arbeide som er nedlagt i alle NBUF’s lokallag i 90 år, ville ikke DNB vært der vi er i dag.  Sammen skal vi føre arven videre.  Det går en vei.

”Som når et barn kommer hjem om kvelden, og møtes av en vennlig favn. Slik var det for meg å komme til Gud. Jeg kjente at hær hører jeg hjemme». «Som når et barn kommer hjem, og møtes av en vennlig favn.»

Vårt viktigste satsningsområde i årene som kommer må være hjemmemisjon. Misjon i hjemmene.

Levende tro formidles i hjemmene. Den viktigste personen i barns liv som trosformidler er mor og far. Viktigere enn presten og viktigere enn ungdomslederen.

Vårt trosbyggeprosjekt handler derfor om å styrke hjemmene.  Misjon i hjemmene forutsetter hjem hvor Jesus er en naturlig del av hverdagen. Hjem hvor Jesu kjærlighet setter sitt preg på familieatmosfæren. Et hjem hvor barn og unge møter en mor og en far med en vennlig favn.  Et hjem for det er tid, rom og kjærlighet. Et hjem hvor foreldre er tilstede for sine barn.  Et hjem hvor Jesus er et naturlig samtaleemne.

Å styrke hjemmene betyr at vi som menigheter må hjelpe mammaer og pappaer til å bli gode og trygge trosformidlere.

Skal vi lykkes med vårt hjemmemisjonsprosjekt må vi stå sammen.  Vi må spille på lag. Vi må gjøre hverandre gode.

Da trenger vi hverandre i et gigantisk løft. Et løft for levende tro.  95 baptistmenigheter, Baptistkvinnene i Norge, Adelfia, Misjonærforeningen, Norske Baptisters Barne og ungdomsforbund, Holtekilen Folkehøgskole, Høgskolen for ledelse og teologi. Da kan vi ikke lene oss tilbake og si: ”Skal bli spennende å se hva Baptistsamfunnet kan gjøre med dette”.   Da må vi si: Skal bli spennende å se hva vi sammen med hverandre og Gud kan gjøre med dette”.

Vi trenger hverandre. Utfordringen er «Levende tro – misjon i hjemmet»   Det går en vei!  Blir du med? Tar du utfordringen!

For noen år siden var noen små fotballgutter intervjuet i lokalavisen med spørsmålet: Hvem er ditt forbilde?  De fleste hadde en eller annen fotballstjerne, med unntak av en av guttene.  Han sa: – Pappa.  Pappa er mitt forbilde.

Tre gutter var ute og lekte sammen.  De snakket om løst og fast.  Den ene sa: Faren min er direktør.  Han tjener masse penger og vi kan kjøpe dyre ting.  Den andre sa: Faren min han er advokat. Han kan veldig mye og gjør viktige ting. Han har veldig mye penger.  På dette punktet var faren til tredjemann kommet, og han sto litt unna og hørte på guttene. Turen var kommet til den tredje gutten: Han sa – faren min, faren min, – han er her. Faren min er her.

Vi har mange flotte mammaer og pappaer i baptistfamilien vår.  Mammaer og pappaer som er gode, varme og kjærlige rollemodeller for sine barn og ungdommer, – med Jesus i hjertet.

”Som når et barn kommer hjem om kvelden, og møtes av en vennlig favn. Slik var det for meg å komme til Gud. Jeg kjente at her hører jeg hjemme.»

Faren min, faren min, -han er her. Faren min er her.

Det går en vei

«I wanna go home for Christmas, I wanna go home this year»

Vi bør ha jul hele året i Det Norske Baptistsamfunn.  Jul som et ønske om å komme hjem. Hjem til en vennlig favn.  Hjem for å oppleve et fellesskap med Jesus i sentrum. Hjem for å møte en levende tro.

Kjære baptister på landsmøte i Stavern.

Det går en vei

Veien heter Jesus Kristus.

For Jesus er veien, og han viser veien,

Jesus er sannheten og han viser sannheten,

Jesus er livet og han viser oss livet.

Det går en vei.  Blir du med som medvandrer og veiviser?

Hovedstyreleder Per øvergaards tale ved åpningen av landsmøtet i Det Norske Baptistsamfunn, Stavern 3.juli 2012

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Det går en vei for baptistene i Norge, vil du være medvandrer og veiviser?

Per Øvergaard gjenvalgt

Tags: , ,

Per Øvergaard gjenvalgt


Per Øvergard fra Oslo 1. Baptistmenighet gjenvalgt som leder for hovedstyret underdet 110. landsmøte til Det Norske Baptistsamfunn.

Av Carl Peter Vikdal

Anton Sinnathamby, Oslo 5. Svanhild Gaasvær, Vikna og Øysten Lode, Sortland ble gjenvalgt som medlemmer i hovedstyret. Fra før sitter Gunnar Krunenes, Stavanger, Thang Hlun, Norway Chin Mission Church, Hege Norøm, Sandefjord, Inga Marie Tolås, Haugesund og Harald Hem, Skien i styret.

Roald Zeiffert fra Kristiansand og Arild Pihlstrøm, Bærum ble valgt inn som nye medlemmer i styret for Baptistenes Teologiske Seminar.  Fra før sitter Mathias Eidberg, Bærum, Unni Hansen, Sommarøy  og Oddvar Rønsen, Oslo 1. i styret. Rønsen er styreleder.

Det er styret for Baptistenes Teologiske Seminar som utgjør baptistenes andel av generalforsamlingen for Høyskolen for Ledelse og Teologi.

I øvrige styrer og utvalg ble det bare gjort mindre endringer i styresammensetningen. Se referat.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Per Øvergaard gjenvalgt

Felles eiendomsdrift av skolene på Stabekk

Tags: , ,

Felles eiendomsdrift av skolene på Stabekk


Baptistsamfunnet eier en stor eiendom i det som vi kan kalle for Bærums indrefilèt, Holtekilen. På denne eiendommen ligger både Holtekilen Folkehøyskole og Baptistenes Teologiske Seminar. Disse to bygningsmassene er per i dag drevet hver for seg. Det er lagt frem forslag om å samordne driften av disse eiendommene.

Av Carl Peter Vikdal

I 2010 vedtok Landsmøtet at det skulle etablere Holtekilen Drift for å i vareta eiendommene og ha arbeidsgiveransvar for ikke-pedagogisk ansatte ved skolene. For å kunne ta over arbeidsgiveransvaret er Holtekilen Drift nødt til å bli en egen juridisk enhet. Derfor vedtok landsmøtet på Stavern den 4. juli -12, med stort flertall, å etablere Holtekilen drift som en egen juridisk enhet.

Samtidig ble det enighet om at bygningene til Holtekilen Folkehøyskolen og Baptistenes Teologiske Seminar skal overføres til Holtekilen Drift. Ved kun å overføre bygningsmassen til driftsselskapet slipper en unna dokumentavgiften, som ville bli utløst om eiendommen som sådan skulle skifte juridisk eier.

Det ble også vedtatt at Holtekilen Drift skal stå for sommerdriften ved skoleanlegget, samt at skoledriften ikke skal være skadelidende, økonomisk eller på annet vis av at eiendomsdriften nå overføres til en egen enhet. Det ble også vedtatt av det skal være mulig å gå i forhandlinger med representanter for Pinsebevegelsen i Norge om å komme inn på eiersiden i forbindelse med videre utvikling av bygningsmassen til Baptistenes Teologiske Seminar, der den felles høyskoledriften finner sted.

Det er prekære behov for mer plass på skolesenteret. Spesielt er Høyskolen for Ledelse og Teologi i ferd med å vokse ut av bygningsmassen, men også Holtekilen folkehøgskole har bruk for flere undervisningsrom.

For at Holtekilen Drift skal være i gang fra nyttår vil det i løpet av høsten være behov for forhandlinger mellom de ulike instansene, slik at alle utgifts- og inntektsposter, og alle aktiva- og passivaposter blir fordelt riktig.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Felles eiendomsdrift av skolene på Stabekk

Baptistgeneralen ønsker seg nye menigheter

Tags: , , , , ,

Baptistgeneralen ønsker seg nye menigheter


Baptistsamfunnet ønsker å satse på menighetsplanting som en viktig del av nasjonal misjon. Det var Generalsekretær Terje Aadne og Øystein Lode fra hovedstyre som la fram for landsmøte baptistsamfunnets strategi for nasjonal misjon.

Av Carl Peter Vikdal

Målet for 2013 er to nye menigheter og det er  seks nye menigheter i prosess. Det er i dag 95 baptistmenigheter i Norge. Målet var 100 innen 2020, noe som altså er godt innenfor rekkevidden.

Vår urbane satsning heter Home Oslo, og er en husfelleskapsmenighet. Ellers nevnte Aadne også Bykirka i Lillehammer som en annen menighet som er i emninga. Det har de siste åra blitt mange nye Baptistmenigheter i Norge. De aller fleste nye menigheter i Baptistsamfunnet er immigrantmenigheter.  Nå ønsker også Baptistene i Norge å satse på menigheter som retter seg mot nordmenn. Det vil også være en videre satsning på flerkulturelle menigheter, understreker Mette Marie Bommen som er integrasjonsleder i Det Norske Baptistsamfunn.

Baptistsamfunnet vil nå jobbe med et nettverk for menighetsplantere. Ingen skal trenge å stå alene i jobben med å etablere nye menigheter. Derfor kommer det til og bli kurs og utrustning av både veiledere og ledere for menighetsplanting. Dette vil skje gjennom DAWN-Norge som er et tverrkirkelig menighetsplaning nettverk.

Menighetsplanting er en del av strategien for å nå ut med Guds rike i Norge, understreket Aadne som sin oppsummering av debatten.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Baptistgeneralen ønsker seg nye menigheter

To nye menigheter tatt opp i Baptistsamfunnet

Tags: , , , ,

To nye menigheter tatt opp i Baptistsamfunnet


Under Det Norske Baptistsamfunns landsmøte ble to nye menigheter tatt opp som medlemmer i Baptistsamfunnet.

Av Carl Peter Vikdal

Disse to menigheten er Penil Matu Church i Elverum og Smurna Karen Baptist Church i Torndheim og Levanger.

Etter at landsmøte hadde gitt sin tilslutning til at begge menighetene skulle bli medlemmer, ble det gjort forbønn for lederene i menighetene. Det var Generalsekretær Terje Aadne og Mette Marie Bommen som ledet forbønnsstunden for de ny menighetene.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for To nye menigheter tatt opp i Baptistsamfunnet

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!