Tag Archive | "Liv Kyllingstad Godin"

Nå blir det ei Liv K. Godin bro på Ålgård

Tags: , ,

Nå blir det ei Liv K. Godin bro på Ålgård


Fordi misjonær Liv Kyllingstad Godin var en brobygger i Kongo bestemte lokalpolitikerne i Gjesdal å tilegne en ny bro til den legendariske misjonæren.

Av Roger Dahl

Det er lokalavisa Gjesdalbuen som referer fra poilitisk behandling av sentrumsplan for Ålgård, der en bro som skal forbinde et nytt boligområde med sentrum, får bære Liv Kyllingstad Godins navn.

Begrunnelsen ligger i at hun som misjonær i Kongo bygde en rekke broer, som er til stor glede og nytte for lokalbefolkningen i Bili-området lengst nord i landet.

Initiativtaker til å gi Liv K. Godin denne hedreren var lokalpolitiker Mona Lisa Hovland. Liv K. Godin fikk en rekke utmerkelser, og heder får hun fremdeles, flere år etter at hun døde.

Les Gjesdalbuen

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Nå blir det ei Liv K. Godin bro på Ålgård

Liv Kyllingstad Godins dikt er samlet mellom to permer

Tags: , ,

Liv Kyllingstad Godins dikt er samlet mellom to permer


Den legendariske misjonæren, som tilbrakte det meste av sine pensjonistår i Kongo, skrev dikt, lagde skulpturer og malte bilder.

Av Roger Dahl

Misjonær Liv Kyllingstad Godin kunne mer enn å bringe evangeliet videre, bygge veier, bruer, helsesentre, skoler og kirker. Som kunstner uttrykte hun seg på mange ulike vis, og i mange år, var hun en drivende kraft i det kunstneriske arbeidet i kommunen. Hun skrev dikt, som vi har samlet og presenter sammen med fotografier av en rekke kunstverk hun har laget. Arbeidet med denne diktsamlingen startet mens Liv K. Godin fortsatt levde. Hun var sterkt engasjert i dette og gledet seg over at diktene hennes skulle gis ut.

Misjonær Liv Kyllingstad Godin ble landskjent da hun rømte for livet gjennom Kongos jungel i 1997, mer enn 50 år etter at hun kom til Kongo som ung misjonær. Kallet til Kongo og folket der ble en livslang følgesvenn. Siste gang hun reiste hjem fra Kongo var i 2011.

Liv Kyllingstad Godin har fått en rekke priser og utmerkelser, blant annet Kongens Fortjenstmedalje i sølv, for sin livslange innsats for Kongos befolkning og misjonen.

Overskuddet fra salget av denne diktsamlingen går til Madame Liv Godins minnefond, som drives av Ålgård Baptistmenighet.

Eskene med diktsamlingen hennes er nå på vei fra trykkeriet. I tillegg til flotte dikt om livets ulike sider og om  Gudsnærvær, er samlingen gjennomillustrert med henens egen kunstneriske produksjon. Dikt av Liv Kyllingstad Godin (1918-2012) fås kjøpt for 150 kroner. Ring elelr send en e-post til Roger Dahl (95975478)

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Liv Kyllingstad Godins dikt er samlet mellom to permer

Takk til alle som stemte for haleplass til Liv Godin

Tags: , ,

Takk til alle som stemte for haleplass til Liv Godin


Baptistenes legendariske Kongo-misjonær lå helt i teten i forhold til å bli Stavangers halehelt på et Norwegian fly. Men i den endelige avstemningen ble Aril Edvardsen for sterk, og han fikk Stavangers plass på en flyhale.

Halekampen, som Norwegan dro i gang har vært spennende. Fra Stavanger var Liv Godin forhåndsnominert fra Norwegians jury, og lå lenge helt i teten blant aktuelle kandidater. Det skulle imidlertid vise seg at en nominasjon på Aril Edvardsen raskt kom opp på listene, og tok ledelsen. Edvardsen ble folkets endelige valg som halehelt fra Stavanger, med Godin hakk i hel.
også i Oslo ble haleheltkampen til slutt en kamp mellom to kristenprofiler, Ludvik Karlsen, som fikk flest stemmer, og Hans Nilsen Hauge.  Ingen av dem var forhåndsnominert fra Norwegians side. Fra Oslo var det blant annet navn som Einar Gerhardsen og Wenche Foss, som altså ikke fikk tilnærmet samme oppslutning som de kristne profilene.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Takk til alle som stemte for haleplass til Liv Godin

Din stemme teller for å få Liv på flyhalen

Tags: , ,

Din stemme teller for å få Liv på flyhalen


Liv Kyllingstad Godin er nominert i finalerunden. Det endelige valget starter 11. april og avsluttes 13. april klokken 16.00.  Godin er en av fem kandidater fra Stavanger, og vil vel ut fra den innledende runden møte størst motstand fra Aril Edvardsen.

Se på kampanjefilmen, bli inspirert og klikk deg  inn på halehelter.no for å stemme. Husk at du kan stemme fra flere maskiner og ulike nettlesere.

Fram til midnatt 28. mars var det anledning til å stemme på Liv Kyllingstad Godin som halehelt hos Norwegain. De to andre kristenprofilene Hans Nilsen Hauge og Aril Edvardsen ligger også an til å være med i den endelige kampen om en plass som halehelt.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Din stemme teller for å få Liv på flyhalen

Takk for god oppslutning om avstemningen

Tags: , ,

Takk for god oppslutning om avstemningen


Foran den avgjørende runden ligger Liv Kyllingstad Godin på andre plass i avstemningen i Stavanger. Nå er det fintelling hos Norwegian, der de fem beste fra hver landsdel blir med i ny avstemning om å bli en av Norwegians halehelter. Det endelige valget starter 11. april og avsluttes 13. april klokken 16.00.

Se på kampanjefilmen, bli inspirert og klikk deg  inn på halehelter.no for mer informasjon.

Fram til midnatt 28. mars var det anledning til å stemme på Liv Kyllingstad Godin som halehelt hos Norwegain. De to andre kristenprofilene Hans Nilsen Hauge og Aril Edvardsen ligger også an til å være med i den endelige kampen om en plass som halehelt.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Takk for god oppslutning om avstemningen

Nominert til plass på en flyhale hos Norwegian

Tags: , ,

Nominert til plass på en flyhale hos Norwegian


Fram til 28. mars har du mulighet til å stemme fram Liv Kyllingstad Godin hver eneste dag, slik at hun kan få bildet sitt på flyhalen på et av Norwegians fly.

Stem her og velg Stavanger for å stemme på Liv Kyllingstad Godin

Flyhalene til de fleste flyene til flyselskapet Norwegian er dekorert med ansiktene til kjente innenlandske og utenlandske personer. Når selskapet nå skal ha en kjent rogalending på et av selskapets 63 fly er misjonær Liv Godin en av de nominerte.

– Kampanjen starter torsdag, og avsluttes ved midnatt 23. mars. De fem kandidatene med flest stemmer går videre til det endelige valget som skjer rett over påske. Det avgjøres fredag 13. april, opplyser markedssjef Britt Skjeppestad i Norwegian til Stavanger Aftenblad.

En komité med rogalendinger har vurdert forskjellige kandidater med tilknytning til fylket. Tre hovednominerte er plukket ut:

  • Forfatteren Alexander L. Kielland fra Stavanger
  • Skuespiller Julie Ege fra Sandnes
  • Misjonær Liv Kylllingstad Godin fra Gjesdal.

I tillegg er det satt opp en reserveliste med kunstmaleren Lars Hertervig fra Tysvær og Stavanger og komponisten Fartein Valen fra Stavanger og Sveio.

Det er også mulig for rogalendinger å nominere andre kandidater enn de foreslåtte. Offentliggjøringen av personen som får flest stemmer skjer før sommeren.

Det blir spennedne å se om misjonær Liv Kyllingstad Godin kommer på en flyhale.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Nominert til plass på en flyhale hos Norwegian

Mediene minnes misjonær Liv Kyllingstad Godin

Tags: , ,

Mediene minnes misjonær Liv Kyllingstad Godin


Mediene har det siste døgnet vist noen Liv Godins mange fotspor, både i et av Kongos mest utilgjengelige områder og her hjemme i Norge.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Mediene minnes misjonær Liv Kyllingstad Godin

Kongomisjonær Liv Kyllingstad Godin er hentet hjem til Jesus!

Tags: , ,

Kongomisjonær Liv Kyllingstad Godin er hentet hjem til Jesus!


Hun sovnet stille inn mandag 2. januar, etter en tids sykdom. Liv Godin ville, om hun hadde fått leve, fylt 94 år 5. mars .

Hennes liv som misjonær har strukket seg over uendelig mange år, fra hun reiste ut til Belgisk Kongo første gang i 1946, til hun i fjor kom hjem fra D.R. Kongo for siste gang.

Med sine mange år som pensjonistmisjonær i Kongo har Liv Godin blitt landskjent. Enten det har vært på flukt fra opprørsstyrkene i 1997, det har vært i forbindelse med bro- og veiprosjekter hun har stått bak i Kongo, eller ved en av  de mange utmerkelser og priser hun har fått for sin store innsats i D.R. Kongo, som Århundrets Rogalending, Kongens Fortjenstmedalje, og flere andre.

De aller fleste av sine pensjonistår bodde Liv Kyllingstad Godin i Bili, der hun investerte både sine penger, sin kunnskap og det meste av sine krefter til lokalbefolkningens beste.

Både Baptistsamfunnet i det norlige Kongo og Det Norske Baptistsamfunn er dypt takknemlig over Liv Kyllingstad Godins liv og tjeneste.

Liv Kyllingstad Godin blir begravet på Ålgård førstkommende fredag, 6. januar.

Vi lyser fred over Liv Kyllingstad Godins gode minne.

Les Stavanger Aftenblads dekning av saken

Høyoppløslig bilde

Share

Posted in NyheterComments (1)


Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!