Tag Archive | "Misjon"

Ultralydutstyr til sykehusene i Bas Uele

Tags: , ,

Ultralydutstyr til sykehusene i Bas Uele


Arnhild Edvardsen og Marianne Kristoffersen har i  februar vært i Buta i Kongo for å gi opplæring i bruk av nytt ultralydutstyr. Sykehusene i Buta (statlig) og Monga (samarbeidskirkens) har til nå manglet slikt utstyr.

Dette lot seg gjøre å finansiere opp fra norske side på grunn av ekstraordinære gaver og arvemidler, og misjonærene Arnhild og Marianne reiste ut for å hjelpe de lokale helsearbeiderne i gang. På bildet får Arnhild og Marianne opplæring på utstyret før utreise. (Foto: Roger Dahl)

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Ultralydutstyr til sykehusene i Bas Uele

Nye kirkebenker

Tags: , ,

Nye kirkebenker


Det er alltid bra å kunne sitte godt. Misjonær Kjell Holtet har sammen med vennen Lars Lien tilbrakt fire uker i Buta. Det har blant annet resultert i en rekke nye kirkebenker, reparasjoner på samarbeidskirkas bil, og for Kjells del gjensyn med mange gamle kontakter. (Foto: Hege Norøm)

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Nye kirkebenker

Nok en «sydenferie» i Kongo

Tags: , ,

Nok en «sydenferie» i Kongo


Også denne vinteren har Simonette og Alf Håland reist til Kongo og slått seg ned i Monga for noen uker. Drøyt 30 mil på motorsykkel lå foran ved avreise fra Buta. Alf kjørte selv, mens Simonette har funnet seg godt til rette bak på en annen motorsykkel. At Hålands velger å tilbringe tid i Kongo hvert år betyr mye for kontakten mellom Norge og samarbeidskirken. (Fotos: Hege Norøm)s18- Misjon_sydentur2

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Nok en «sydenferie» i Kongo

Flere norske grupper til Kongo i vinter

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Flere norske grupper til Kongo i vinter


I dag tidlig, 21. januar,  startet første turen til Kongo for Lise Kyllingstad etter at hun begynte som misjonsleder nå i januar.  Avtroppende misjonsleder Arild Harvik, misjonær Gunnar Jan Eines og hovedstyreleder Hege Norøm er med på turen.

Av Roger Dahl

Formålet med turen er både å bli kjent med forholdene i landet og hos samarbeidskirken og å følge opp de ulike utviklingsprosjektene som er i gang. Kyllingstad har hatt stilling som misjonskonsulent en årrekke tidligere, mens styreleder Hege Norøm er på sin første tur til Kongo.

I tillegg til denne delegasjonen reiser misjonærene Simonette og Alf Håland til Kongo for et lengre opphold i Monga.  Misjonær Kjell Holtet og Lars Lien er også med i samme reisefølget. De skal være noen uker i Buta. Holtet skal gjøre pastorale oppgaver og sammen med Lien også jobbe med praktisk bygningsarbeid med våre kongolesiske venner.

Om en uke reiser misjonærene Marianne Kristoffersen og Arnhild Edvardsen etter. De har med seg nytt ultralydutstyr og skal ha opplæring for personale på sykehuset. Det blir Kristoffersens første besøk i Kongo, etter at hun og familien midt i forberedelsene til misjonærtjeneste på 90-tallet ikke fikk reise til Kongo likevel, men i stedet arbeidet i Kamerun.

Sammen med Kristoffersen og Edvardsen reiser også misjonær Anne Britt Eines, som har en gruppe «turister» med seg. De skal besøke flere av de lokale kirkesentrene og på alle vis få oppleve Kongos jungel, Kongos lokalbefolkning og for mange kanskje sitt livs eventyr. Det er tredje gang Anne Britt Eines legger ut på slik tur med misjonsintereserte turister.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Flere norske grupper til Kongo i vinter

Årets julegave!!!

Tags: , , , ,

Årets julegave!!!


Et tomt sykehus er til liten nytte for befolkningen. Samarbediskirken vår i Hakha i Chin-staten eier et sykehus som er tomt.  Vi vil hjelpe dem i gang og oppfordrer baptistene i Norge til å gi en julegave.

Av Roger Dahl

Mange av menighetene gir en julegav, elelr sørger fro å samle inn til en julegave, i løpet av julens møter og samlinger. I år er prosjektet å sørge for utstyr til sykehuset i Hakha. I første omgang vil vi sette i stand fødeavdelingen og tannlegekontoret.

Så fort utstyr er plass vil tannlegen kunne begynne å arbeide på skikkelig vis, og en dyktig jordmor er klar til å drive fødeavdelingen.  å få sykehuset opp å stå vil bety mye for befolkningen i Hakha i Chin-staten.

Gaver overføres Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000.15.13105. Husk å merk innbetaling med formål.

Dersom det kommer inn mer penger enn det koster vil overskytende gå til ytterligere utstyr ved sykehuset.

Presentasjon om innsamlingen kan lastes ned på vår nye side for presentasjoner

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Årets julegave!!!

Over 160.000 kr til ebolabekjempelse

Tags: , , ,

Over 160.000 kr til ebolabekjempelse


Pastor Philip Kamara er glad for støtten fra Norge. På bildet er han sammen noen dugnadsgruppa som var i landet høsten 2013, f.v. Dag Frode Vaagsnes, Maria Helgessen, Tanita Grimsland og Ada Vaagsnes

Av Roger Dahl

Etter at vi i slutten av september brakte videre en bønn om hjelp i kampen mot Ebola-viruset har vi fått inn snaut 162.000 kroner.

Vi har sørget for at våre venner i Tonko Limba har fått tilgang på de pengene som de trengte. Pastor Philip Kamara og hans medarbeidere har vært med å gjøre en stor forskjell i område. Vi har fått tilbakemeldinger som iser hvordan pengene er benyttet.

De forteller at dette arbeidet også har betydd en stor forskjell i anseelsen de forholdsvis nyplantede menighetene i Tonko Limba området.

Det er fremdeles stort hjelpebehov i Sierra Leone. Innsamlede midler, om ikke er benyttet i Tonko Limba, er i sin helhet benyttet til ebola-relatert arbeid eller i Sierra Leone. Midlene er distribuert via European baptist Mission og Baptist World Aid, og kommer godt med i kampen mot ebola.

Takk for dine bidrag.

 

Share

Posted in Fra bladet, NyheterKommentarer er skrudd av for Over 160.000 kr til ebolabekjempelse

I gang med ny fødestue

Tags: , ,

I gang med ny fødestue


Mor og barn prosjktet fullførte nylig fødestuen i Likati. Nå bygges den neste i landasbyen Bambesa.

Av Arild Harvik

I Likati er fødestua ferdig, og i full bruk. I landsbyen Bambesa er arbeidet i gang med å bygge en ny fødestue. Grunnmuren er snart på plass, og det er presset og brent murstein. Mye av dette arbeidet gjøres på dugnad.

I løpet av høsten vil det bli kjøpt inn det meste av det som skal til av bydningsmaterialer.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for I gang med ny fødestue

Samlet inn over 100 000 kroner til ebolabekjempelse

Tags: , , ,

Samlet inn over 100 000 kroner til ebolabekjempelse


I løpet av noen få uker sørget norske baptister for å hjelpe vennene i Tonko Limba.

Av Roger Dahl

Menighetskollekter og enkeltbidrag fra mange av de trofaste giverne førte til godt over 100.000 kroner til nødhjelp blant ebola-rammede i Tonko Limba og andre steder i Sierra Leone i tillegg.

Det blir kjøpt inn  beskyttelsesutstyr, engangshansker, pakker med mat m.m., som kan være med å hjelpe dem som er isolert, hindre videre smittespredning og gi beskyttelse til dem som står i fremste rekke i hjelpearbeidet.

Menighetene i Tonko limba området, som har alle er nypalntet, og i løpet av få har engsjert rundt 800 mennesker vil være med å bidra med hjelp, samtidig som også menighetens folk blir rammet.

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Samlet inn over 100 000 kroner til ebolabekjempelse

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!