Tag Archive | "Norsk Misjon i Øst"

Ber om hjelp fra Paven

Tags: , ,

Ber om hjelp fra Paven


Avisa Vårt Land melder i dag at Mohammad Ali Dadkhah, forsvarsadvokat for den dødsdømte, iranske pastoren Yousef Nadarkhani, har oppfordret FN og paven til å legge press på Iran for å løslate pastoren.

Les mer i Vårt Land og slutt opp om appellaksjonen.

Foto: Christian Solidarity Worldwide

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Delta i appellaksjon for den iranske presten Youcef Nadarkhani

Tags: , ,

Delta i appellaksjon for den iranske presten Youcef Nadarkhani


Det er et betydelig internasjonalt press for å få omgjort dødsdommen mot den iranske presten Youcef Nadarkhani, som er arrestert, fengslet og dømt for frafall fra den muslimske tro. Du kan være med å utøve et ytterligere press.

Han venter nå på bekreftelse av at Iransk Høyesterett har dømt han til døden for dette. Det er et betydelig internasjonalt press i saken, både fra baptistisk hold. Se artikkel på baptist.no: http://www.baptist.no/nyheter/baptistene-oppfordrer-til-a-iverksette-tiltak-pa-vegne-av-iransk-prest/ og andre kanaler.

Avisen Vårt Land melder i dag at myndighetene nå hevder dødsdommen skyldes at Youcef Nadarkhani er skyldig i voldsforbrytelser. Så langt en erfarer er dette feilaktig, og dommen fra Høyesterett lyder på frafall far islam og manglende vilje til fornektelse av den kristne tro.

Norsk Misjon i Øst har igangsatt en appellaksjon, som vi oppfordrer dere alle til å delta i. Et ferdig skrevet appellbrev sendes til Irans Ambassade. Jo større press som utøves, jo større er sannsynligheten for at Youcef Nadarkhani ikke blir henrettet.

mer informasjon og veiledning i forbindelse med appellaksjonen her: http://www.nmio.no/modules/news/article.php?storyid=1230

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Søndag for de forfulgte

Tags: , ,

Søndag for de forfulgte


Hold av dagen! «Søndag for de forfulgte» faller i år på den 14. november. Da står vi sammen med kristne fra mange kirkesamfunn og land i bønn for undertrykte og forfulgte trossøsken. .

Vi oppfordrer alle menigheter i Norge til å slutte opp om denne muligheten til å markere kristent samhold – på tvers av kirketilhørighet: Dette er en økumenisk dag! Ta kontakt med din lokale prest eller pastor, og be om at dagen markeres. Passer denne datoen dårlig, kan man selvsagt velge en annen søndag.

I 2010 vil en  fokusere spesielt på den vanskelige situasjonen for kristne og andre minoritetsgrupper i Burma.

Les mer på Norsk Misjon i Øst sine nettsider

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Stefanusprisen til Burma-aktivist

Tags: , ,

Stefanusprisen til Burma-aktivist


Victor Biak Lian blir 9. november  tildelt Stefanusprisen for 2010 for «fremragende innsats for menneskerettigheter, forsoning og religionsfrihet i Burma». I november kommer han til Norge.

Victor Biak Lian (45) er etnisk Chin fra Chin-staten nordvest i Burma. Han var aktiv i demokratibevegelsen i Burma og deltok i studentopprøret i 1988. Han fikk opphold som kvoteflyktning i Canada, der han er bosatt med sin kone Kuang Cin Par og deres to barn. Han oppholder seg mye i Burmas naboland, og har sin base i Chiang Mai i Thailand.

Komiteens begrunnelse for å gi Stefanusprisen til Victor Biak Lian:

  • Han er en svært kompetent og verdig representant for de mange burmesere som kjemper for overgang til demokrati og respekt for menneskerettighetene i Burma.
  • Hans kristne tro har motivert ham til et langvarig arbeid både for Chin-folket og for forsoning mellom ulike etniske minoriteter i og utenfor Burma.
  • Han har lang erfaring og stor faglig bredde i sitt engasjement og sin tilnærming til disse utfordringene.
  • Han arbeider for å synliggjøre for verdenssamfunnet den undertrykkelsen som kristne og andre religiøse minoriteter i Burma opplever.

Les mer på Norsk Misjon i Øst sine nettsider

Share

Posted in NyheterKommentarer av

Karen-landsby rasert

Tags: , ,

Karen-landsby rasert


Burmesiske regjeringssoldater angrep den 23. juli landsbyen Tha Dah Der i Karen-staten og la landsbyen øde. Innbyggerne måtte flykte ut i jungelen. Etter raseringen av hjemstedet orket innbyggerne først ikke tanken på å komme tilbake til sine ødelagte hjem, men senere ombestemte de seg og besluttet at de ville gjenoppbygge landsbyen, og de ville starte med kirken. Det forteller Norsk Misjon i Øst i sitt forbønnsbrev i uke 32.

Les Norsk Misjon i Øst sitt bønnebrev

Share

Posted in NyheterKommentarer av


Arkiv

BLINK 2014

Arrangementer neste 14 dager

nov
29
lør
10:00 2. generasjonskurs @ Oslo 1. baptistkirke
2. generasjonskurs @ Oslo 1. baptistkirke
nov 29 @ 10:00 – 16:00
Hvordan tenker vi veien framover? Hvordan skal vi bevare de unge i troen og gi de rom i menigheten til å utvikle seg til fremtidens menighetsledere? Spørsmålene melder seg i enhver menighet, men denne gangen[...]
des
5
fre
all-day Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole
Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole
des 5 – des 7 all-day
Sangkurset A soulful Celebration @ Holtekilen folkehøgskole | Akershus | Norge
Bli med og få en fantastisk musikkopplevelse! Vi skal øve inn et repertoar fullt av flott gospelmusikk av blant annet Kirk Franklin og musikk fra gospelversjonen av Händels Messias. Vi øver på Holtekilen Folkehøgskole i[...]

View Calendar

Annonser

Reklame her!