Tag Archive | "Sommerfest 2011"

Lanserer trosopplæringsprosjekt

Tags: , ,

Lanserer trosopplæringsprosjekt


NBUF presenterte «Levende tro», som er det nye trosopplæringsprosjektet, på sommerfesten på Rørvik.

Opplegget er basert på at foreldrene er de viktigste trosopplærerne. «Disse ord og bud som jeg gir deg i dag,  skal du bevare i ditt hjerte.   Du skal gjenta dem for dine barn og tale om dem når du sitter hjemme og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.» 5. Mosebok 6,6-7.

Opplegget gir hjelp til hjemmene og til menigheten der familien hører til, slik at barna og ungdommene skal få en god innføring i den kristne tro. Opplegget dekker hele aldergruppen fra 0 til 20+, slik at alle aldersgrupper er dekket inn. I tillegg vil en fra NBUF og Det Norske Baptistsamfunn legge til rette for at fellessamlinger følger opp intensjonen i trosopplæringsreformen.

Levende tro materialet er lansert i samarbeid med Misjonsforbundet Ung, og støttes av Det Norske Baptistsamfunn.

På sommerfesten i  Rørvik var dette tatt hensyn til:

I løpet av Sommerfestuka fikk barna være med på mye moro. Tirsdag og onsdag var det tur for barna, mens foreldrene var med på forhandlingsmøtene.

Det var besøk i Berggården og Norveg. Ungene koste seg der, og sammen med grilling i fjæra i Sandvika, ble dagen vellykket. Onsdag var det besøk på Setran på Salsbruket, og også denne turen var godt likt blant barna.  Hopping i høyet var en av de populære aktivitetene.

Videre gjennom uka fikk barna være med på familiesamlinger, familiefest og Verdens beste barnekor. Grethe Norøm Spolén hadde også i år ansvaret for Verdens beste barnekor, og her fikk ungene utfolde seg i sang og glede.

Sveinung Vaagen hadde ansvaret for familiesamlingene, og tema gjennom uka var Åndens frukt. Søndag ble vi alle minnet om det som står i teksten fra 5. Mosebok: «Disse ord og bud som jeg gir deg i dag,  skal du bevare i ditt hjerte.   Du skal gjenta dem for dine barn og tale om dem når du sitter hjemme og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.» 5. Mosebok 6,6-7.

(Illustrasjon: Sigrun Tjønnøy)

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Lanserer trosopplæringsprosjekt

Bønn for nye medarbeidere

Tags:

Bønn for nye medarbeidere


I avslutningsgudstjenesten var det forbønn for nye medarbeidere.

De nye medarbeiderne er Pedro Neves, pastor i menigheten Gospel for All Nations, Jemina og Joseph Amin, pastorer i Oslo International Carismatic Church, og Gerson Celeti, medlem i Gardermoen kristne fellesskap og menighetsplanter av et portugisisktalende fellesskap i Oslo .

Egil Sagen, medlem i Trondheim Baptistmenighet har også fått forkynnergodkjenning. Han kunne ikke være tilstede i gudstjenesten.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Bønn for nye medarbeidere

Takk for fantastiske dager

Tags: ,

Takk for fantastiske dager


Landsmøtets ordstyrer Tove Gimre takket i avslutningsgudstjenesten det lokale vertskapet for fantastiske dager på Rørvik. På bildet er hun sammen med hovedkomiteen.

Gimre understreket at det har vært flotte dager der vertskapet på alle måter har stilt opp for at det skulle være gode dager. Enten det har vært spørsmål om å ordne noe praktisk, eller det har vært en fantastisk kafédrift eller en hyggelig kommentar.

Det lokale vertskapet har også påvirket prorgarmmet på en god måte med ønsker om talere som Egil Svartdahl og Per Midteide, eller konsert med artisten og evangelisten Edward John.

– Vi viste nok ikke helt hva vi gjorde da vi søkte om å være arrangør, men tror det har gått greit, oppsummerte komiteleder Ivar Pedersen.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Takk for fantastiske dager

Flott besøk fra Nederland

Tags:

Flott besøk fra Nederland


Teun van der Leer, rektor for det teologiske seminaret til baptistene i Nedrland deltok med bibeltime og tale på sommerfesten i Rørvik.

Han utfordret blant annet på det kall og den utfordring til forandring i livet som Gud gir.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Flott besøk fra Nederland

Stands

Tags:

Stands


NBUF er blant dem som har stand på sommerfesten. Her tilbys opplegget Levende tro om trosopplæring i hjemmene.

Det er også en rekke andre som har stands, baptistsamfunnet, skolene, kvinneforbundet, avisa Vårt Land, bokhandelen til den lokale vertsmenigheten m.m.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Stands

Trackkoret

Tags:

Trackkoret


En god del av ungdommene som deltar på sommerfestens ungdomsprogram Track har satt sammen et kor, ledet av Grethe Norøm Spolén.

I mange år var et sammensatt ungdomskor en selvsagt del av sommerfestene, mens trenden de senere årene har vært at det ikke har vært slike kor.

Men i 2011 på Rørvik har Trackkoret våknet til live igjen, kjempeflott.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Trackkoret

Verdens beste barnekor på plass

Tags:

Verdens beste barnekor på plass


Også til Rørvik hadde verdens beste barnekor funnet veien. Også denne gangen ledet av Grethe Norøm Spolén.

Koret, som kun øver når baptistene er samlet til sommerfest, sang i møtet torsdag kveld, og skal også synge på familiefest fredag, lørdag kveld og søndag.

Neste gang koret samles er når baptistene neste år møtes til BLINK – Baptistenes sommerfest på Stavern.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Verdens beste barnekor på plass

Dyktig lovsangsleder

Tags: ,

Dyktig lovsangsleder


Miriam Kringen inspirerte forsamlingen til god lovsang. Hun har satt sammen et godt band med sangere og musikere. Blant annet flere fra ungdomsmiljøet i Oslo 1. Baptistmenighet.

God lovsangsledelse er viktig for en god møteopplevelse. Med Miriam Kringen som  kapellmester er en sikret det.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Dyktig lovsangsleder

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!