Tag Archive | "Vikna Baptistmenighet"

Fra Sentral-Europa til yttersida i Trøndelag

Tags: ,

Fra Sentral-Europa til yttersida i Trøndelag


Ønsket om et mindre stressende liv enn det som er vanlig i hjemlandet førte tyske Tobias Giese til Rørvik og pastorjobben i Vikna Baptistmenighet.

Av Roger Dahl

På nyåret tok Tobias Giese fatt som pastor i Vikna Baptistmenighet, som har kirken sin i kommunesentret Rørvik. Giese, som har pastorbakgrunn med seg fra Tyskland, ble født i det tidligere Øst-Tyskland. Der stod ikke religion i fokus, og Giese sa nylig til avisa Ytringen at han vokste opp med mange ateister rundt seg.

Giese har jobbet som studieveileder ved et teologisk fakultet og som pastor. Etter en del år i pressområdene Köln og Düsseldorf lokket en forhåpentligvis roligere tilværelse i Norge for Tobias og kona Elisabeth.

For å realisere drømmen satte de i gang med norskkurs, og begynte å søke etter arbeid i Norge, og knyttet kontakter i Norge, blant annet med norske baptister. Så ble det Vikna Baptistmenighet på Rørvik som til sist la seg til rette for den tyske baptistpastoren med pedagogkone.

Fra leiligheten sin ser de ut mot Nærøysundet og hurtigruteleia, og sier til Ytringen at de er godt fornøyd med naturen og forholdene på Vikna, og gleder seg til å se og oppleve mer av øyriket helt ute i havgapet.

Tobias Giese ble innsatt som pastor i Vikna Baptistmenighet søndag 17. januar med forbønn fra menigheten og generalsekretær Terje Aadne.

– Jeg ønsker å være en pastor for alle, sa Giese til Ytringen og fortalte at han ønsker å jobbe for både kristne og ikke-kristne. Ut fra erfaring regner han med at det vil ta opp til tre år og bli godt kjent, og signaliserer med det til lokalavisen Ytringen at han ønsker å forbli i pastorjobben på Rørvik i lang tid framover.

Vikna Baptistmenighet har i mange år rapportert om en jevn framgang. Kirken er nyrestaurert og utvidet, og forholdene ligger godt til rette for pastor Giese som overtar stafettpinnen etter Anne Marie Søderqvist som ble pensjonist i fjor høst.

Elisabeth og Tobis Giese ble ønsket velkommen som pastorpar i Vikna Baptistmenighet søndag 17. januar. Foto: Terje Aadne

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Fra Sentral-Europa til yttersida i Trøndelag

Den dagen ble fire døpt, og fem lagt til menigheten…

Tags: ,

Den dagen ble fire døpt, og fem lagt til menigheten…


Det var flott å feire kirkens fødselsdag med dåp og medlemsopptakelse, rapporteres det fra pastor Anne Marie Søderqvist.

Første pinsedag ble en stor dag for Vikna Baptistmenighet.  Fire personer ble døpt, tre menn i sin beste alder og ei ung jente. Disse fire sammen med pastor Anne Marie Søderqvist, som forrettet dåpshandlingen, f.v.  Åge Hatland, Kjetil Winje, Jan Otto Walaunet og Miriam Sandø.

 

Vikna Baptistmenighet skal i slutten av august markere at pastor Anne Marie Søderqvist blir pensjonist. Hun blir boende på Rørvik videre og menigheten er i prosess med å finne hennes etterfølger som pastor.

Medlemsopptakelse

Etter dåpen ble alle fire ønsket velkommen i menigheten sammen med Marit Sande, som er døpt før.

 

 

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Den dagen ble fire døpt, og fem lagt til menigheten…

Ser fremover med forventning og tro, og nyrestaurert kirke

Tags: , , ,

Ser fremover med forventning og tro, og nyrestaurert kirke


Pastor Anne Marie Söderquist i Vikna Baptistmenighet kan denne våren rapportere om både dåp, medlemsopptak, og god oppslutning om menighetens Alphakurs-satsning.
– Vi opplever en god og positiv tid her i menigheten, det er godt møtebesøk også av ikke medlemmer, sier pastor Anne Marie og forteller om et interessant og givende Alphakurs, med mange godt voksne personer som deltakere.
– Flere av de er blitt faste møtebesøkende. Det er det niende Alphakurset som arrangeres i menigheten, sier Anne Marie Söderquist.
Hun forteller at første påskedag var en riktig høytidsdag med barnevelsignelse, dåp og medlemsopptak. Det var Marius Hellesø som ble velsignet og Rita Østevik som ble døpt og ønsket velkommen til menigheten.En vel 40 år gammel kvinne som har flyttet til Rørvik. Det var fullsatt kirke, mange hadde ikke vært innom kirkedørene før, og aldri sett baptistisk dåp før.
– Konfirmantundervisningen har sin avslutning den 12. mai med tre ungdommer, sier pastor Anne Marie Söderquist og avslutter med å understreke at både hun og menigheten ser fremover med forventning og tro.
Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Ser fremover med forventning og tro, og nyrestaurert kirke

Alpha-kurs ga mennesker en ny start

Tags: , ,

Alpha-kurs ga mennesker en ny start


– Vi har nettopp avsluttet et berikende Alpha-kurs for båre ledere og deltagere. Det beste er at noen tok personlige valg for tro og dåp, heter det i en gladmelding fra Vikna Baptistmenighet.

Av Roger Dahl

– Søndag 20. mai døptes to av de unge. 17 årige Linn Karin  Ramfjord og Andreas Sveen. Vi tror det kommer flere til som ønsker å bli  døpt, sier pastor Anne marie Söderquist fra Vikna baptistmenighet, og legger til:

– Vi er takknemmlig til Gud for det vi får med om i  menigheten nå. Nye Alpha-kurs er, etter ønske fra deltagerne, under  planlegging til høsten.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Alpha-kurs ga mennesker en ny start

Eldste baptisten i Norge

Tags:

Eldste baptisten i Norge


Vi har fått klar melding om at Klara Hatland er den eldste baptisten i Norge, etter at vi for noen uker siden skrev om Haldis Øvergaard og utropte hennr til å være eldst.

Klara Hatland, som tilhører Vikna Baptistmenighet, fylte 100 år i 20. juni  i fjor. Vi tror vi er på den sikre siden nå, men om noen skulle være eldre bøyer vi oss i dyp beundring over levd lev o usedvanlig god helse.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Eldste baptisten i Norge

Tirsdag er vi i gang

Tags: ,

Tirsdag er vi i gang


Tirsdag 5. juli begynner sommerfesten og landsmøtet til Det Norske Baptistsamfunn. Nærmere 400 tilreisende vil sammen med det lokale kristenfolket være med å sette preg på kystbyen Rørvik.

Nettstedet baptist.no vil være oppdatert hver dag, slik at stemningen og opplevelsen av fellesskap kan deles. Enten det er forkynnelse av gode predikanter som Egil Svartdahl, det er god og inspirerende lovsang, eller det er et godt vitnesbyrd som kan deles.

Følg med på nettstedet gjennom sommerfestuka for å vite hva som skjer.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Tirsdag er vi i gang

Se årets sommerfestby fra sjøsiden

Tags: ,

Se årets sommerfestby fra sjøsiden


Lørdag kveld kl 20.30 kan du se Rørvik fra sjøsiden på TV. Da kommer NRK dit med hurtigruteprogrammet som startet i går, og følger leden helt nord til Kirkenes. Da er et mulig å se sommerfestbyen fra sjøsiden, og det blir sikkert også noe å se av folkelivet på Rørvik.

Ivar Pedersen, som er leder av den lokale hovedkomiteen på Rørvik, er en ekte hurtigruteentusiast, så om en ser god etter er det sikkert mulig å se han på kaia.

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Se årets sommerfestby fra sjøsiden

Meld deg på sommerfesten nå

Tags: ,

Meld deg på sommerfesten nå


Sommerfesten er i år lagt til Rørvik i Nord Trøndelag. I tillegg til mange flott naturopplevelser kan vi invitere til godt fellesskap og et spennende og utfordrende program.

Da Rørvik er et forholdsvis lite sted er det noen begrensninger når det gjelder overnattingskapasitet, men det er enda rom for dem ønsker det. Og lokal leder for arrangementet, Ivar Pedersen i Vikna Baptistmenighet kommer med denne oppfordringen:

– Hvis du ennå ikke har meldt deg på; ikke vent! Ennå har vi ledige plasser for overnatting, men det skrumper inn for hver dag. Her gjelder “først til mølla”-prinsippet. Hotellet på Kolvereid, ca. 2 mil fra Rørvik, har ennå ledig kapasitet. Da kan du ringe 74382550 og bestille selv.

Er du av dem som har reservert overnattingsplass tidligere, men ikke har meldt deg på; send inn påmelding og betal påmeldingsgebyret så snart som mulig. Dermed slipper vi å spekulere på om noen av dere som har reservert, ikke kommer.

Les mer om sommerfesten

Share

Posted in NyheterKommentarer er skrudd av for Meld deg på sommerfesten nå

Arkiv

BLINK 2015

Arrangementer neste 14 dager

There are no upcoming events.

View Calendar

Annonser

Reklame her!